دنیامالی: ورزش توانیابان نیاز جدی به جوانگرایی دارد - تسنیم
وزیر ورزش و جوانان گفت: نتایجی که کاروان ایران در بازی های پاراآسیایی و پارالمپیکی به دست آورده، نشان می دهد که باید حتما در رشته هایی که ظرفیت مدال آوری خوبی داریم، پوست اندازی کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، نشست کارشناسی فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان و شمشیربازی، جهت شرکت در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی 2026 ناگویا، امروز با حضور احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در محل این وزارتخانه برگزار شد.
دنیامالی با اشاره به حضور کاروان پاراآسیایی کشورمان در بازیهای پاراآسیایی 2026 گفت: به لحاظ تامین منابع مالی تا آنجا که بتوانیم از ورزشکاران توانیاب و معلول حمایت می کنیم تا فدراسیون دغدغهای از این بابت نداشته نباشد.
در مقابل ما نیز این انتظار را داریم که بهرهوری این ورزشکاران در رویدادهای پیشرو نیز ارتقا پیدا کند.
مسیر موفقیت کاروان ورزش ایران در بازیهای پاراآسیایی 2026 ناگویا از بازیهای کشورهای اسلامی در ریاض و بازیهای جوانان آسیا میگذرد، بنابراین توقع داریم که فدراسیون جانبازان و توانیابان، گام اول را محکم بردارد و پیش از ناگویا در این دو رویداد به نتایج درخور توجهی برسد.
وزیر ورزش و جوانان با تاکید به این که تیمهای ملی رشتههای پارالمپیکی نیاز جدی به جوانگرایی دارند، افزود: نتایجی که کاروان ورزش پاراآسیایی و پارالمپیکی ما در بازیهای اخیر به دست آورده، نشان می دهد که باید حتما در رشتههایی که ظرفیت مدال آوری خوبی داریم، پوستاندازی کنیم.
به هر حال پتانسیل ورزشکاران ما در رشتههای شنا،دوومیدانی و وزنه برداری بالاست و باید سعی کنیم تا بازیهای پارالمپیک آینده این حرکت اتفاق بیفتد.
وی همچنین از مسئولان این فدراسیون خواست که به طور جدی به بحث بانوان ورود کنند: لاید در حوزه ورزش توانیابان و جانبازان بانوان کار شایستهتری صورت بگیرد.
این بانوان هم به لحاظ توانیابی و هم به لحاظ تاکیدات دینی و اسلامی برای ما حائز اهمیت هستند.
مطمئنا ظرفیت مدال آوری در این بخش بالاست و باید این ظرفیت را تا بازیهای ناگویا و المپیک لس آنجلس ارتقا بدهیم.
دنیامالی مسئولان فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان را ترغیب کرد که تعامل بهتری با دستگاههای دولتی داشته باشند که بتوانند به لحاظ جذب اعتبار و امکانات سخت افزاری قدم های بهتری در این حوزه بردارند.
وی در یان باره گفت: پیشنهاد میکنم با نهادهایی همچون سازمان بهزیستی که شناخت کاملی از وضعیت ورزش توانیابان دارند، تعامل و نشستهای بیشتری داشته باشید.
ورزش معلولین نیاز به کار اساسی دارد.
شما باید به گونه ای رفتار کنید که همواره چهار، پنج دستگاه صنعتی را کنار خود داشته باشید.
فدراسیون توانیابان وسعت زیادی دارد و نباید متکی به بودجه وزارت ورزش باشد.
بخش دوم این نشست کارشناسی، بررسی رشته شمشیربازی در سه اسلحه سابر، اپه و فلوره مردان و زنان ایران جهت حضور در بازیهای آسیایی ناگویا و سایر رویدادهای پیشرو بود.
وزیر ورزش و جوانان در خصوص این رشته توضیح داد: شمشیربازی به عقیده من یک رشته اساطیری و تاریخی است و باید به اندازه سابقه و ریشه ای که دارد برای آن وقت گذاشته باشد..
من در دو المپیک در سالن مسابقات شمشیربازی حاضر بودم و زحمات بچههای تیم ملی سابر را دیدم که تا پای مدال هم پیش رفتند.
با توجه به رفاقتی هم که از گذشته با این تیم داشتم، از نزدیک در جریان برنامههای این تیم بودم.
با همه اینها اگر ما قدری با برنامهتر جلو میرفتیم و تلاش میکردیم، می توانستیم مدال المپیک را هم بگیریم.
با توجه به این موارد مهمترین موردی که فدراسیون شمشیربازی باید در اولویت کار خود قرار دهد، نوشتن یک برنامه مدون ده ساله تا بازیهای المپیک 2036 است که انتظار دارم در یک سال آینده این برنامه با تشکیل تیمی قوی آماده شود.
شمشیربازی نیاز به یک برنامه جامع دارد و باید یک کار پایه ای را شروع کند.
شمشیربازی باید در فهرست رشتههای پرجمعیت قرار بگیرید.
وی با بیان این که بودجه فعلی فدراسیون شمشیربازی رقم ناچیزی است، خاطر نشان کرد: ما تلاش خواهیم کرد که بودجه این فدراسیون را برای سال آینده بطور قابل توجهی افزایش دهیم.
متاسفانه در گذشته چانه این ورزش کوچک گرفته شده و بودجه سالانه آن با توجه به رشته هایی که تحت پوشش دارد، اندک است.
فدراسیون شمشیربازی در حال حاضر مقدمات ساخت یک کمپ تخصصی را برای این رشته آغاز کرده است.
دنیامالی در این باره توضیح داد: ما نمیخواهیم فدراسیونها را درگیر ساخت و ساز کنیم.
فدراسیونها باید تمرکزشان را روی مسائل فنی بگذارند.
تلاش خواهیم کرد با همکاری شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی یک بازنگری در نقشه احداث این کمپ صورت بگیرد.
شمشیربازی باید یک کمپ با معماری و طراحی نوین داشته باشد.
وی در پایان با تاکید بر این که فدراسیون شمشیربازی نیز همانند سایر رشتهها باید در بحث جوانگرایی و جذب اسپانسر اقداماتها بیشتری را انجام دهد گفت: مطمئنا شما بدون اسپانسر نمی توانید کاری انجام بدهید.
باید در فدراسیون کمیته تخصصی برای این کار بگذارید.
ما هم کمک می کنیم که شرکتهای دولتی را وارد ورزش کنیم که قدری از دغدغه مالی فدراسیونها کم بشود اما تا خود فدراسیونها دنبال جذب اسپانسر نروند، اتفاقی نمیافتد.
وقتی اسپانسر بیاید، به دنبال آن نظام باشگاهداری هم در این رشته تشکیل میشود و طبیعتا مسیر قهرمانی سریعتر هموار میشود.
جوانگرایی هم باید جز برنامههای اصلی این فدراسیون باشد.
میانگین سنی دختران شمشیربازی در حال حاضر بالای 30 سال است.
در تیم ملی مردان سابر هم شرایط به همین شکل است.
بر اساس این گزارش، در نشست تخصصی فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان و شمشیربازی، جلیل کوهپایهزاده و علیرضا پورسلمان روسای این فدراسیونها نیز نقطه نظرات خود را در خصوص شرایط آمادهسازی تیمهای ملی این دو رشته برای حضور در بازی های آسیایی 2026 ناگویا مطرح کردند.
محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک، فریبا محمدیان معاون توسعه ورزش بانوان، سید محمد شروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی، سید مناف هاشمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان، محمدرضا داورزنی مشاور وزیر، نصرالله سجادی مشاور کمیته ملی المپیک، محمدرضا عابدی محزون مدیرکل دفتر نظارت و برنامهریزی وزارت ورزش و جوانان و محمد تابع سرپرست دبیری کمیته ملی المپیک نیز در این جلسه حضور داشتند.
انتهای پیام/