خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قطب انجیر سیاه ایران ‌صنایع تبدیلی ندارد!

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 30 دی 1403 - 17:13
فرماندار معمولان از نبود صنایع تبدیلی در قطب انجیر سیاه ایران که در باغات این شهرستان متمرکز است، انتقاد کرد.
معمولان،انجير،منطقه،ناظري،محصول،صنايع،اشاره،ايجاد،تبديلي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، محمد ناظری ظهر امروز در جلسه بررسی سرمایه‌گذاری در شهرستان‌های پلدختر و معمولان که در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، گفت: دو هزار هکتار انجیرستان در معمولان وجود دارد که هزار و 500 هکتار آن در منطقه زیودار و بن‌لار متمرکز است.
وی افزود: 50 هزار تن انجیر سیاه سالانه از مناطق زیودار و بن‌لار برداشت می‌شود که گردش مالی این انجیرستان‌ها دو هزار میلیارد تومان است.
فرماندار معمولان ادامه داد: صنایع تبدیلی، فرآوری و سردخانه‌ای در بزرگ‌ترین قطب تولید انجیر سیاه ایران وجود ندارد و محصولات به‌صورت خام‌فروشی به بازار عرضه می‌شود.
ناظری بیان کرد: گردش مالی مناسب انجیر سیاه با عرضه خام محصول رقم خورده‌است و تاکنون نتوانسته‌ایم ارزش‌افزوده‌ای برای این محصول ایجاد کنیم تا گردش مالی آن ارتقا یابد.
وی با اشاره به ضرورت برند‌سازی و ایجاد صنایع تبدیلی در معمولان، تأکید کرد: زیرساخت‌های لازم، صنایع تبدیلی و فرآوری محصول انجیر باید در این منطقه ایجاد شود.
ناظری توضیح داد: محصول انجیر جاذبه‌های زیادی دارد و ظرفیت اشتغال‌زایی بالایی ایجاد می‌کند، به‌طوری‌که در فصل برداشت، نیروی کار از سراسر کشور به این منطقه سرازیر می‌شود.
وی با بیان اینکه زیرساخت، منابع طبیعی و ملی برای سرمایه‌گذاری در انجیرستان‌های معمولان فراهم است، خاطرنشان کرد: 95 هزار هکتار اراضی و منابع ملی در این منطقه وجود دارد که می‌تواند در حوزه صنایع و کشاورزی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
فرماندار معمولان اشاره کرد: این شهرستان دارای سه رودخانه دائمی کشکان، مادیان‌رود و چولهول است و همچنین منابع طبیعی، تاریخی و مذهبی متعددی دارد، به‌طوری‌که تنها آثار ثبت‌شده جهانی لرستان در این شهرستان قرار دارند.
ناظری با اشاره به ضرورت احداث مجتمع کشت و صنعت در معمولان افزود: این شهرستان با وسعت هزار و 540 کیلومترمربع، تنوع اقلیم آب‌وهوایی سرد، معتدل و گرمسیری دارد که برای سرمایه‌گذاری در کشت و صنعت بسیار مناسب است.
وی با اشاره به ظرفیت منطقه چولهول معمولان برای سرمایه‌گذاری، تصریح کرد: چولهول با آب‌وهوای معتدل، زیرساخت مناسب، دسترسی به آزادراه و رودخانه دائمی که قابلیت شرب دارد، ظرفیت بزرگی برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.
انتهای پیام/