خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جولانی و مسئله «صدور تروریسم»؛ مطالعه موردی مصر - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 30 دی 1403 - 18:53
سومین شماره از پادکست «در عمق» به موضوع نوع تعامل حکومت تحریر الشام با گروه های سلفی خارجی پس از تسلط بر دمشق می پردازد.
مصر،هيئت،ايدئولوژيك،سوريه،رژيم،گروه،تسنيم،سكولار،مصري،انديشم ...

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ سومین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز شنبه 29 دی ماه 1403 به میزبانی خبرگزاری تسنیم منتشر شد.
با تسلط هیئت تحریرالشام بر دمشق موضوع گروه‌های سلفی خارجی فعال در قلمرو سوریه بر روابط این کشور با دولت‌های همسایه سایه افکنده است.
از یکسو این گروه‌ها با هیئت تحریرالشام دارای قرابت فکری و ایدئولوژیک هستند و از سوی دیگر ممکن است باعث پیچیدگی مناسبات آتی این گروه با دولت‌های همسایه سوریه شوند.
پیش از این رهبران تحریرالشام در اظهاراتی تند و تحریک‌آمیز، به شدت از عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، انتقاد کرده‌اند.
«ابراهیم شاشو»، مفتی حلب، السیسی را کافر و نالایق برای رهبری مسلمانان می‌داند.
هیئت تحریرالشام، مصر را به‌عنوان «دار الکفر» معرفی کرده و از مسلمانان این کشور می‌خواهد تا علیه رژیم قیام، یا از آن مهاجرت کنند.
این موضع‌گیری، انتقادهایی را متوجه نهادهای دینی مصر، به‌ویژه جامعه الازهر، که تحریرالشام آن را بلندگوی ایدئولوژیک رژیم می‌دانند، کرده است.
افزایش حضور و نفوذ مصریان در ساختار رهبری تحریر الشام، از جمله منصوب شدن «ابو حارث المصری»، به‌عنوان رئیس شورای فتوا، نشانگر تشکیل ائتلافی میان عناصر اسلامی سوریه و مصر است.
اندیشمندان مصری در تبعید، نقش مؤثری در شکل‌دهی ایدئولوژی تحریرالشام ایفا کرده و به‌طور مکرر از رژیم السیسی انتقاد می‌کنند.
افکار این اندیشمندان به استراتژی تحریرالشام اعتبار بخشیده و آن را به‌عنوان پیشتاز مبارزه با حکومت‌های سکولار مطرح کرده است.
مخالفت تحریرالشام با السیسی تنها جنبه سیاسی ندارد و ریشه در اعتقادات دینی و ایدئولوژیک آن دارد.
این گروه خود را به‌عنوان مدافع آموزه‌های اسلامی در برابر حکومت‌های سکولار عربی معرفی کرده و به دنبال گسترش حمایت‌ها از مخالفان مصری است.
انتهای پیام/