خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم تشریح شد

مشرق | سیاسی | یکشنبه، 30 دی 1403 - 20:58
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی جزئیات «برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم» را تشریح کرد.
برنامه،اداري،نظام،اجراي،دولت،عملياتي،ابلاغ،تدوين،اصلاح،اجراي ...

به گزارش مشرق از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، علاءالدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در برنامه "صف اول" شبکه خبر به تشریح برنامه جامع اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت این برنامه گفت: سیاست‌های اصلی نظام اداری تکالیفی را برای دولت مشخص کرده بود که ما باید نظام اداری را اصلاح کنیم و اهداف تعیین‌شده را محقق سازیم.
با بررسی تجربه کشورهای مختلف و مطالعه عوامل تأثیرگذار، برنامه‌ای نهایی تدوین و ابلاغ شد.
تمرکز بر عملکرد صحیح نظام اداری و جلب رضایت مردم در تدوین برنامه
رفیع‌زاده نظام اداری را عامل اصلی پیشرفت کشور دانست و افزود: تا زمانی که نظام اداری پویا، پاسخگو و کارآمد نشود، توسعه کشور امکان‌پذیر نخواهد بود.
عملکرد صحیح نظام اداری موجب افزایش رضایتمندی و اعتماد مردم به دولت و حاکمیت خواهد شد.
وی تأکید کرد که تدوین این برنامه براساس نیازهای عملیاتی مردم بود.
رفیع‌زاده گفت: مراحل دریافت خدمات در وضعیت فعلی، رضایت مردم را جلب نمی‌کند.
هدف ما این است که مردم به‌طور ملموس تغییرات و بهبود خدمات را احساس کنند.
پیش‌بینی ما این است که با اجرای این برنامه، دریافت خدمات مناسب توسط مردم از سوی دولت، با رضایت‌مندی همراه خواهد بود، هم اینکه هزینه نظام اداری کشور کاهش پیدا خواهد کرد.
جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری
معاون رئیس‌جمهور افزود: برنامه اصلاح نظام اداری شامل شش محور و ۴۸ اقدام عملیاتی است که دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای آن هستند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی اضافه کرد: این مصوبه ۲۶ دی ابلاغ شده و دو ماه یعنی تا پایان سال به دستگاه‌ها فرصت داده شده که برنامه عملیاتی ۴۸ اقدام این برنامه را تنظیم و جهت ابلاغ، به سازمان ارائه دهند.
این کار یک‌نوع تفاهم‌نامه بین ما و دستگاه اجرایی برای مدت چهار سال آینده خواهد بود.
وی ادامه داد: هفته گذشته نیز در بخشنامه‌ای به همه دستگاه‌ها ابلاغ کردیم که تمام این ۴۸ اقدام در شش محور مشخص، مبنای ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی خواهد بود، رتبه‌بندی خواهند شد و از دستگاه‌های برتر در جشنوراه شهیدرجایی با حضور رئیس‌جمهوری تقدیر خواهیم کرد.
رفیع‌زاده با بیان اینکه گزارش روند اجرای این برنامه توسط دستگاه‌ها در جلسات شورای عالی اداری به صورت مرتب اعلام خواهد شد، گفت: سازمان اجرایی کار (اینکه نقش هر کدام از دستگاه‌ها معطوف به چه چیزی است) تدوین برنامه عملیاتی (اینکه سهم هر دستگاه‌ از اجرای برنامه به مدت چهار سال و به تفکیک سالیانه چقدر است) آماده‌سازی متولیان اجرای برنامه (افراد و مدیرانی که باید برای اجرای برنامه آموزش ببینند) «ارزیابی و نظارت»، و «فرهنگ‌سازی» پنج پیشرانی هستند که برای این برنامه تعیین شده‌اند.