مساجد محور فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی محلات باشند - تسنیم
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه مساجد می توانند محور فعالیت های اجتماعی و فرهنگی محلات باشند، گفت: ائمه جماعت باید مساجد را به عنوان یک قرارگاه عملیاتی و نقطه آغاز حرکت های مردمی در نظر بگیرند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی،آیتالله سید احمد علمالهدی در گردهمایی ائمه جمعه شهرستانهای پرچمدار که در هتل ولایت مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) هنگام اعزام امیرالمؤمنین (ع) به جنگ یمن با توجه به موقعیتی که این کشور از نظر تمدنی و اقتصادی داشت، فرمودند «اى على!
با کسى نجنگ تا آن که او را دعوت کنى و به خدا قسم!
اگر خداوند به دست تو کسى را هدایت کند، برایت از آنچه خورشید بر آن میتابد، بهتر است و تو بر او ولایت دارى».
وی افزود: بر اساس این فرمایش پیامبر اکرم(ص) هدف این حرکت نظامی، کشورگشایی و توسعه قلمرو حاکمیت اسلام نبود، بلکه هدف انسانسازی، ارشاد و هدایت مردم بوده است، در واقع این بینش محور تمام حرکات و برنامههای خاص اجتماعی است که باید بهوسیله جانشینان پیامبر اکرم (ص) اجرا شود.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) که رسولالله (ص) فرمود «خدایا، جانشینان مرا رحمت کن» و این سخن را سه بار تکرار فرمود.
پرسیده شد که ای پیغمبر خدا، جانشینانت چه کسانی هستند؟ فرمود «کسانی که بعد از من میآیند، حدیث و سنت مرا نقل میکنند و آن را پس از من به مردم میآموزند».
وی با بیان اینکه محور رسالت اصلی برای تمام افراد و کسانی که میخواهند در خط ایفای رسالت پیامبر (ص) انجام وظیفه کنند، هدایت مردم است، تصریح کرد: مساجد پیش از انقلاب یکی از جریانها و قرارگاههای هدایتی برای مردم بودند.
علمالهدی گفت: امامت مسجد، یک کار تماموقت برای فردی است که بخواهد از ظرفیتهای آن برای توسعه دین و گرایش مردم به خداوند و تقوا استفاده کند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با اشاره به حضور اقشار مختلف در مساجد اضافه کرد: بنده در دوران پیش از انقلاب که امامت جماعت مسجدی را در جنوب شرق تهران و محله محروم شهر بر عهده داشتم، تماموقتم صرف فعالیتهای تبلیغی و مذهبی میشد و فرصتی برای انجام کار دیگری نداشتم، در آن زمان باید مردم را نسبت به حکومت استبدادی پهلوی و مبانی انقلاب آگاه میکردیم با شرایطی که مأموران پهلوی بهطور مداوم به مسجد حمله میکردند.
وی عنوان کرد: الحمدالله تلاشها و فعالیتهای ما باعث شد که این مسجد به پایگاهی برای فعالیتهای اجتماعی و انقلابی تبدیل شود؛ پس از انقلاب نیز در کنار مسئولیتهای دیگری که داشتم، بخشی از وقتم را در مساجد صرف میکردم.
علمالهدی موقعیت و جایگاه مساجد برای ائمه جماعت را یک سرمایه فوقالعاده دانست و خاطرنشان کرد: مشکلی که امروز ما در مساجد داریم، نوع برخورد ائمه جماعت با مسجد است، ائمه جماعت مساجد را به عنوان یک قرارگاه هدایتی نمیدانند که بایستی مردم را محور حرکتهای خود قرار دهد.
وی ادامه داد: ائمه جماعت مساجد میتوانند با ایجاد یک رابطه صمیمانه و دوستانه با مردم زمینه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی را متناسب با اهداف روز انقلاب و اسلام برقرار کنند؛ بنابراین اگر مساجد با چنین رویکرد و برنامهریزی از طرف ائمه جماعت اداره شود، میتوانیم بگوییم که از این بستر بهرهبرداری درست و کافی صورت گرفته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه بر اساس فرمایش پیامبر اکرم (ص) بین اقامه نماز و حیات حکومت اسلامی ارتباط و وابستگی وجود دارد، ابراز کرد: اگر مساجد به عنوان قرارگاه فرهنگی و اجتماعی فعال شدند، انقلاب در بین مردم ریشه پیدا میکند و به همان میزان انقلاب و نظام نیز تقویت میشوند.
انتهای پیام/282/