خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جراحی های کم تهاجمی از کمترین عارضه برخوردارند

مهر | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 01 بهمن 1403 - 11:40
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از آشنایی با روش‌های نوین جراحی و کاربرد ربات جراحی سینا در نوزدهمین کنگره بین المللی جراحی و تکنیک‌های کم تهاجمی خبر داد.
جراحي،پزشكي،كشور،تهاجمي،كنگره،بهشتي،شهيد،علوم،عمل،دانشگاه،نو ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ناصر ملک پور، با اشاره به برگزاری نوزدهمین کنگره بین المللی جراحی و تکنیک‌های کم تهاجمی در تاریخ سوم تا پنج بهمن ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران، گفت: جراحی‌های کم تهاجمی در تمامی عرصه‌های پزشکی و مداخله‌ای، عملکرد و اثرگذاری بالایی دارد که با تحمیل کم‌ترین عارضه حین عمل جراحی همراه است.
دبیر نوزدهمین کنگره بین المللی جراحی و تکنیک‌های کم تهاجمی افزود: تمامی جراحی‌هایی که زمانی به روش باز انجام می‌شد، امروزه در کشور با روش لاپاراسکوپی و تکنیک‌های کم تهاجمی قابل انجام است.
به گفته ملک‌پور، مزیت این روش‌ها درد کمتر، اقامت بیمارستانی کمتر و بازگشت زودتر به روال عادی زندگی برای بیمار خواهد بود.
وی تصریح کرد: در این روش نیز همچون تمام روش‌های نوین، نیاز به آموزش کامل و تجربه برای جلوگیری از بروز عوارض وجود دارد، چراکه همچون هر عمل مخاطره‌ای ممکن است این روش‌ها هم با خطراتی همراه باشند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امروزه جایگاه روباتیک سرجری نیز در حال تحول در علم پزشکی است، اما به دلیل هزینه بالای این روش‌ها، سرعت پیشرفت در آن مطابق انتظار نیست.
به گفته وی، به یمن دانش و توانایی مهندسی ایرانی، ربات سینا در کشور مورد استفاده قرار گرفته که البته به سایر کشورهای از جمله مالزی هم صادر شده است.
ملک‌پور گفت: با پیشرفت و گسترش در این حوزه دانشی شاهد جراحی‌های کم عارضه‌تر و شکوفایی علمی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه جراحان ایرانی در بسیاری از تکنیک‌های جراحی توانایی بالایی دارند، افزود: حتی امکان جراحی سخت ویپل، جراحی توده‌ای بر روی پانکراس و بازسازی بخشی از اندام‌هایی که در حین عمل برداشته می‌شوند، در کشور وجود دارد و برای اولین بار این جراحی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ۴ سال پیش انجام شد.
ملک پور تاکید کرد: جراحی‌های پیچیده دیگر مثل ازووازکتومی و لوکتومی ریه نیز در کشور با کمترین عارضه در حال انجام است.
بنابراین سیستم پزشکی ما در رقابت با پیشرفته‌ترین کشورهاست.
وی همچنین گفت: برخی از اعمال جراحی همچون برداشتن کیسه صفرا از حدود ۱۰ سال قبل به روش باز انجام می‌شد، امروزه به صورت غالب به روش لاپراسکوپی انجام می‌شود که نشان از افزایش آگاهی مردم و تجربه جراحان دارد.
ملک‌پور در خصوص کنگره جراحی و تکنیک‌های کم تهاجمی اظهار کرد: این کنگره سه روزه با ۱۵ امتیاز بازآموزی برای گروه‌های هدف برگزار می‌شود.
در این همایش دانش و تجربیات اساتید برجسته کشور و متخصصین خارج کشور نیز به اشتراک گذاشته می‌شود.
وی تاکید کرد: شرکت کنندگان در این کنگره با جدیدترین امکانات ربات جراحی سینا نیز آشنا می‌شوند و گواهینامه معتبر شرکت در دوره‌های آن را دریافت می‌کنند.