در برابر دشمن از موضع ضعف سخن نگوییم
شهرکرد-معاون تهذیب مدرسه علمیه امامیه شهرکرد با اشاره به مضامین حکمت ۳۹۴ نهجالبلاغه گفت: یکی از جلوههای مقاومت در برابر دشمن، نوع ادبیاتی است که انسان در مقابل دشمن به کار میبرد.
حجتالاسلام والمسلمین روحالله جمشیدی، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مضامین زیبا و پرمعنای حکمت ۳۹۴ از نهجالبلاغه امیرالمؤمنین (ع) که فرمودند «رُبَّ قَوْلٍ أَنْفَذُ مِنْ صَوْلٍ»، اظهار کرد: یکی از جلوههای مقاومت در برابر دشمن، نوع ادبیاتی است که انسان در مقابل دشمن به کار میبرد و اگر صحبت ما از موضع ضعف و خدای ناکرده انتقال دهنده ضعف و نارسایی و کمبود در مقابل دشمن باشد، طبیعتاً دشمن نیز جری خواهد شد و چه بسا دچار خطای محاسباتی میشود.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی دشمن جرأت خواهد یافت دست به کارهایی بزند که گرچه ما میتوانیم پاسخش را بدهیم اما اقدام دشمن خسارتبار است و به ما ضرر میزند.
این مدرس حوزه علمیه استان با تأکید بر اینکه باید بدانیم با دشمن با چه ادبیاتی سخن بگوییم و چه تعابیری را استفاده و از چه تعابیری پرهیز کنیم، توضیح داد: امام (ع) در این حکمت قائلند که چه بسا قدرت یک سخن از یک لشکر اثرگذارتر باشد بنابراین مسئولان ما و افراد مطلع و آگاه نباید در برابر دشمن، ضعفها را بیان کنند حتی اگر این سخنان در تریبونی باشد که مخاطبش الزاماً دشمن نیست اما به گوش دشمن میرسد.
جمشیدی با اشاره به گستره جهانی فضای مجازی، تصریح کرد: باید همه ما مراقب باشیم که دشمن از محتوا و اطلاعاتی که در این فضا منتشر میکنیم، سوءاستفاده نکند و هر پیامی که بوی ضعف و نارسایی و مشکلات دارد نباید در فضای مجازی منتشر کرد.
چرا که دشمن این فضا را رصد میکند و وقتی موضع ضعف ما را ببیند سوءاستفاده خواهد کرد.
معاون تهذیب مدرسه علمیه امامیه شهرکرد در پایان بیان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در حکمت دوم نهجالبلاغه میفرمایند «رَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ» یعنی کسی که پرده از مشکلات خود در برابر دیگران بردارد، طبیعتاً به خواری و ذلت تن داده است.
بنابراین در برابر دشمن باید کلماتی را استفاده کنیم که همواره بترسد و محاسباتش را در مورد ما تغییر بدهد.