سرطان ریه یکی از بیماریهای شایع در استان بوشهر - تسنیم
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر سرطان ریه را یکی از بیماری های شایع نام برد و گفت: بر اساس بررسی پژوهش های انجام شده، سرطان ریه در استان بوشهر نسبت به دیگر استان ها بیشتر است.
سیدمحمدهادی امامت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به نتایج تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در یک سال گذشته اظهار کرد: با توجه به تأکید وزارت بهداشت در رابطه ارائه با ترجمان دانش سلامت به جامعه کارگروهی در این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تشکیل شده و منظور از ترجمان دانش این است که نتایج تحقیقات به بیان ساده برای عموم مردم بیان کنیم به شکلی که در اختیار عموم مردم، پژوهشگران، سیاستگذاران قرار بگیرد.
وی پژوهشهای انجام شده در بخشهای مختلف را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در یک سال اخیر 250 طرح پژوهشی در حوزه سلامت استان بوشهر خاتمه یافته و حدود 300 مقاله علمی پژوهشگران حوزه سلامت استان در نشریه و مجلات بینالمللی چاپ شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به طرح پژوهشی در عرصه زیست محیطی آلایندگی استان، تغذیه، اعتیاد به اینترنت و مسائل اجتماعی مرتبط با این موضوع، آلودگی انگلی حیوانات ولگرد در سطح شهر، بیماریهای گروه سنی سالمندان ادامه داد: در خصوص آلاینده طی یک سال گذشته طرحهای پژوهشی مختلفی در سطح استان بوشهر انجام شده در محیطهای گوناگون شهرهای صنعتی و اندازهگیری آلودگی خاک، آب، هوا مورد بررسی قرار گرفت.
امامت با اشاره به نقش آلایندههای صنعتی در حوزه ناباروری اضافه کرد: در این راستا طرح پژوهشی کلان آغاز شده که نتیجه آن اطلاعرسانی میشود.
وی یکی از بیماریهای مهم جامعه را کبد چرب دانست و بیان کرد: بیماریهای مزمن در سطح کشور از جمله استان بوشهر در حال افزایش است و یکی از این بیماریها کبد چرب غیر الکلی است که در طرح پژوهشی 20 مطالعه بینالمللی مورد بررسی قرار گرفت و میتواند بیماری کبد چرب غیر الکلی عوامل مختلفی داشته باشد که مهمترین عوامل آن تغذیه است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه مصرف انار در کنترل و کاهش بیماری کبد چرب غیر الکلی میتواند موثر باشد تأکید کرد: بهصورت کلی اصلاح سبک زندگی مهمترین موضوع در کاهش بیماری مزمن موثر است و بدون تغییر در سبک زندگی نمیتوان بیماریهای مزمن کاهش داد که شامل اصلاح رژیم غذایی، فعالیت مطلوب بدنی اصلاح وضعیت خواب افراد و کنترل استرسها است.
امامت با اشاره به افزایش بیماریهای دیابت و قلبی و عروقی در استان بوشهر اضافه کرد: یکی از موارد مهم در افزایش بیماری دیابت و قلبی و عروقی در استان بوشهر عدم تحرک است و با توجه به اینکه در این استان بیشتر ایام سال بهدلیل گرما امکان ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز وجود ندارد، شاید یکی از عواملی است که بیماریهای مزمن افزایش یافته است.
وی با تأکید بر نقش مهم فعالیت ورزشی در کاهش بیماری در بخشهای مختلف تصریح کرد: چاقی در استان بوشهر به ویژه در بین زنان و عدم تحرک یکی از عوامل بیماریهای مزمن است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر سرطان ریه را یکی از بیماریهای شایع نام برد و گفت: بر اساس بررسی پژوهشهای انجام شده، سرطان ریه در استان بوشهر نسبت به دیگر استانها بیشتر است.
وی از افزایش مرگومیر در زمینه سرطان ریه خبر داد و اضافه کرد: دخانیات به ویژه قلیان که در بین خانمها بیشتر مصرف میشود میتواند علت و معلول شایع سرطان ریه باشد و توصیه میشود مصرف دخانیات در سطح استان بوشهر کاهش یابد تا این بیماری کنترل شود.
امامت، یکی دیگر بیماریهای شایع در استان بوشهر را دیابت اعلام و خاطرنشان کرد: با توجه به عوارض این بیماری مردم باید سعی کنند سبک زندگی اصلاح کنند تا این بیماری کاهش یابد.
وی با اشاره به راهاندازی مراکز تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: تاکنون مرکز تحقیقات طب عفونی گرمسیری، زیست فناوری دریایی، پزشکی هستهای، بهداشت محیط زیست ایجاد شده و اخیراً هم برای راهاندازی مرکز تحقیقات اعتیاد و سبک زندگی مجوز آن صادر شده است.
انتهای پیام/190