پیشنهاد وزیر علوم برای ارائه خدمات مستشاری در حوزه علم و فناوری در عراق
وزیر علوم گفت: فناوران و دانشبنیانهای ایران از قابلیت ارائه خدمات فناوری به شکل مستشاری (ارائه مشاوره و خدمات) به سایر کشورها برخوردار هستند.
سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با اشاره بههمکاری این صندوق با وزارت علوم گفت: از زمان استقرارم در وزارت علوم، دکتر خیاطیان نیز در این وزارتخانه حضور و از همان ابتدا توجه ویژهای به پارکهای فناوری داشت و این توجه منجر به انعقاد تفاهمنامههایی با پارکها شده است.
وی ضمن قدردانی از زحمات مدیران پارکهای علم و فناوری اظهار کرد: پارکهای علم و فناوری نقش حلقه واسط هستند و این موضوع نیز از دغدغههای کشور بوده است؛ از این رو پارکهای فناوری امروز به افتخاری برای کشور تبدیل شدهاند.
این نهادها کمکی برای جلوگیری از مهاجرت به عنوان پدیده ناگوار برای کشور هستند و در کاهش این روند موثر بودهاند و ما در این راستا درصدد تقویت پارکها هستیم.
وزیر علوم با اشاره به انعقاد تفاهم نامههایی با وزارت علوم اظهار کرد: این توافق خط اعتبار ویژهای به مدیران پارکها اختصاص میدهد تا راه را برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی تسهیل و تسریع کند.
وی همچنین به سفر اخیر خود به کشور عراق اشاره کرد و گفت: در این سفر که با حضور جمعی از روسای پارکها همراه بود؛ در عراق به منظور اجرایی کردن توافق نامهها برای همکاری دو جانبه مشرف شدیم.
بخشی از این تفاهم نامهها در حوزه پارکهای علم و فناوری بوده است.
سیمایی صراف ادامه داد: پارکهای علم و فناوری برای بسیاری از کشورها از جمله کشور عراق مهم است؛ ضمن آنکه برخی از مقامات این کشور از پارکهای فناوری ایران بازدید کرده بودند و علاقه مندی خود را برای تکرار این تجربه در عراق دارند و تمایل داشتند تا این تجربه جمهوری اسلامی ایران در عراق پیاده سازی شود.
ویاضافه کرد: مقامات عراقی تاکید داشتند که پارکهای فناوری مشترک ایجاد شود؛ اما من درکی از پارکهای مشترک ندارم؛ ولی حداقل میتوانیم سرویس و خدمات مستشاری به دولت عراق ارائه دهیم.
این خدمات مستشاری میتواند از خدمات حقوقی شروع شود؛ چرا که ما با تصویب قوانین مناسب و رفع موانع حقوقی، به توسعه پارکهای فناوری رسیدیم.
وزیر علوم افزود: دولت عراق از این پیشنهاد استقبال کرد و منتظر اقدام ماست و ما باید تفکر کنیم که چگونه این دستاورد و محصول را به کشور همجوار ایران انتقال دهیم.
سیمایی صراف با اشاره به موفقیتهای شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکها گفت: رقم صادرات این شرکتها ۲۰۰ میلیون دلار است؛ اما با این تعداد پارک و شرکت، رقم رضایت بخشی نیست.
منبع: ایسنا