خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرکزی از استان‌های پرخطر در آنفولانزای فوق حاد پرندگان است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 01 بهمن 1403 - 17:12
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: استان مرکزی از استان های پرخطر در آنفولانزای فوق حاد پرندگان است، اما با اقدامات انجام شده خوشبختانه تا به امروز مورد مثبتی از بیماری در واحدهای صنعتی و سنتی استان وجود نداشته است.
استان،بيماري،پرندگان،مركزي،دامپزشكي،صنعتي،حاد،آنفولانزاي،انس ...

محمد فتاحی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک با اشاره به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که می‌تواند به ندرت از پرنده به انسان منتقل شود، تلفات این بیماری در پرندگان 100 درصد و در انسان تا 50 درصد گزارش شده است.
وی افزود: خوشبختانه تاکنون بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان از انسان به انسان منتقل نشده است، این در حالی است که امروز خطری که دنیا را تهدید می‌کند انتقال بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان از پرندگان به انسان و از انسان به انسان است که می‌تواند یک اپیدمی جهانی مانند کرونا اما به شدت خطرناک‌تر از کرونا باشد، چراکه در بیماری کرونا تنها 10 درصد تلفات انسانی وجود داشت، اما این بیماری در انسان می‌تواند تا 50 درصد تلفات به همراه داشته باشد.
پرندگان مهاجر تالاب میقان می‌تواند خطر انتقال بیماری را به واحدهای صنعتی و روستایی اطراف تالاب افزایش دهد
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی به دلیل تراکم بالا در پرورش طیوردر استان و همچنین وجود تالاب‌ها و آبگیرها یکی از استان‌های پرخطر در آنفولانزای فوق حاد پرندگان است، تالاب میقان اراک همه ساله در فصل سرد و شش ماهه دوم میزبان پرندگان مهاجر از سایر نقاط دنیاست که مدتی در این تالاب زندگی می‌کنند و می‌توانند بیماری را از سایر کشورها به استان منتقل کنند و این می‌تواند خطر انتقال این بیماری را از پرندگان به واحدهای صنعتی و روستایی اطراف تالاب و سایر واحدهای استان افزایش دهد.
تزریق 7 میلیون و 727 هزار دُز واکسن آنفولانزای فوق حاد پرندگان در طیور صنعتی مرکزی
فتاحی ادامه داد: در این راستا اداره کل دامپزشکی استان مرکزی همه ساله در این ایام اقدامات پیشگیرانه خود را به کار می‌گیرد تا این ویروس از پرندگان مهاجر به واحدهای استان سرایت نکند، به طوری که در 10 ماهه امسال حدود 7 میلیون و 727 هزار دُز واکسن آنفولانزای فوق حاد پرندگان در طیور صنعتی تزریق شده است تا بتوانیم از بروز بیماری در این واحدها پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به تراکم جوجه‌ریزی در استان مرکزی عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون 34 میلیون 636 هزار 413 قطعه جوجه‌ریزی در استان مرکزی وجود داشته و این تراکم بالا خطر ابتلا به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را افزایش می‌دهد.
به همین جهت برای پیشگیری وجود بیماری در منطقه، تاکنون حدود 10هزار نمونه‌گیری سوآپ از پرنده‌های صنعتی و سنتی استان انجام و 701 نمونه بافتی أخذ شده است، همچنین 372 آزمایش مولوکولی در واحدها انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در راستای پایش بیشتر بیماری فوق حاد پرندگان نیز نمونه‌گیری سرمی هم وجود داشته است، به طوری که از 7 هزار و 570 پرنده خونگیری وجود داشته و سرم آنها أخذ شده و به همین تعداد آزمایش انجام شده است، همچنین در راستای رعایت بهداشت و أخذ مجوز جوجه‌ریزی نیز 49 مورد بازدید ممیزی از مرغداری‌ها انجام شده است.
بازدید از 13 هزار و 925 مرغداری‌ و مراکز پرورش طیور بومی استان مرکزی
فتاحی افزود: همچنین به منظور پیشگیری از شیوع بیماری تاکنون 13 هزار و 925 مورد بازدید از مرغداری‌ها و مراکز پرورش طیور بومی استان انجام شده است.
با اقداماتی که تاکنون توسط اداره کل دامپزشکی، مدیریت بحران استان و سایر دستگاه‌های متولی در خصوص بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان انجام شده است، خوشبختانه تا به امروز مورد مثبتی در واحدهای صنعتی و سنتی استان وجود نداشته و امیدواریم این مهم حفظ شود.
مطلوب اداره کل دامپزشکی استان؛ حرکت به سمت کشتارگاه‌های صنعتی است
وی با اشاره به وضعیت کشتارگاه‌های استان مرکزی گفت: 15 واحد کشتارگاه دام سنتی در استان مرکزی فعالیت دارند که زیر نظر شهرداری‌ها مشغول فعالیت هستند و یک واحد نیمه‌صنعتی در استان فعال است که متولی آن بخش خصوصی است، اما آنچه مطلوب اداره کل دامپزشکی و استان است حرکت به سمت کشتارگاه‌های صنعتی است و در استان کشتارگاه صنعتی احداث شود، در شهرستان اراک یک واحد صنعتی متقاضی احداث کشتارگاه صنعتی است که امیدواریم هرچه زودتر احداث شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: یک کمیته ساماندهی در استانداری تحت نظر معاونت استانداری در خصوص کشتارگاه‌ها وجود دارد که ساماندهی کشتارگاه‌های سنتی دام در این کارگروه انجام می‌شود و دستگاه‌های متولی اعم از استانداری، دامپزشکی، بهداشت، شهرداری و سایر دستگاه‌های مرتبط شرکت می‌کنند و بسته به اینکه کدام کشتارگاه مشکل داشته باشد.
در این کارگروه دعوت و تصمیم‌گیری می‌شود تا وضعیت کشتارگاه‌ها بهبود یابد.
فتاحی عنوان کرد: کشتارگاه‌های سنتی از ساختار قدیمی برخوردارند، این در حالی است که بسیاری از بحث‌های ساختاری را نمی‌توان تغییر داد، اما با اقدامات و نظارت‌هایی که اداره کل دامپزشکی تاکنون داشته روز به روز وضعیت کشتارگاه‌های استان مرکزی رو به بهبود است.
تمام کشتارگاه‌های استان مجهز به پیش سردخانه است
وی ادامه داد: بسیاری از کشتارگاه‌های استان پیش سرد و سردخانه برای نگهداری دام نداشتند که این مهم یکی از بحث‌های بحرانی برای دام بود، اما امروزه تمامی کشتارگاه‌های استان مجهز به پیش سردخانه شده و دام پس از کشتار در این مکان نگهداری و حداقل پس از 24 ساعت به بازار عرضه می‌شوند که همین بازه زمانی و تغییری که در پی اچ گوشت انجام می‌شود برخی از بیماری‌ها را از بین برده و در سلامت گوشت تاثیرگذار است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: تمام کشتارگاهای سنتی استان از مسئول فنی برخوردار هستند که بر سلامت گوشت نظارت دارند و توسط بخش خصوصی و با تأکید دامپزشکی به‌کارگیری می‌شوند علاوه بر آن دامپزشکی دولتی نظارت نوبه‌ای دارد و در برخی از کشتارگاه‌ها دامپزشک مستقر است؛ مانند کشتارگاه اراک که یک نیروی دولتی برای نظارت‌ها مستقر است.
انتهای پیام/711/