خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امامزاده ابراهیم شفت ۲۶۳ روز بعد از آتش سوزی؛ پیگیر مطالبات هستیم

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 01 بهمن 1403 - 17:18
شفت- ۲۶۳ روز از حادثه آتش سوزی دهکده چوبی شفت می‌گذرد اما همچنان بازسازی منطقه آسیب دیده و تسهیل گری در امر صدور پروانه ساختمانی از مطالبات جدی آسیب دیدگان حریق این منطقه است.
آسيب،ابراهيم،شهرك،صدور،آتش،ساخت،اشاره،شفت،نقدي،پروانه،چوبي،م ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: روستای امامزاده ابراهیم (ع) شفت که به «دهکده چوبی» گیلان معروف است، در ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری دچار حادثه آتش سوزی شد که در این اتفاق ۴۰۰ واحد تجاری و مسکونی در ۱۰۷ پلاک به طور کامل سوختند.
این دهکده چوبی به جهت بافت و معماری چوبی ساختمان‌ها و بناهایش مکرر در تیررس آتش قرار داشته و بارها طعمه حریق شده است؛ اما آتش سوزی اردیبهشت ماه در روستای سیاحتی و زیارتی امامزاده ابراهیم (ع) شفت به گونه‌ای رقم خورد که بخش قابل توجهی از ساختمان‌های چوبی این روستا به تلی از خاکستر تبدیل شد.
با گذشت ۲۶۳ روز از آن واقعه دردناک به سراغ فرماندار شفت رفتیم تا آخرین اقدامات در این روستا را برای ما شرح دهد.
تمامی افراد آسیب دیده خسارت‌های خود را دریافت کردند
«مهدی نقدی» فرماندار شفت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات انجام شده از ابتدای این حادثه تاکنون اظهار کرد: در همان ساعات اولیه تمامی نیروهای امداد، نیروهای آتش نشانی و همه مسئولان حضور داشتند و هماهنگی‌های لازم را صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه ۴۰۰ واحد تجاری و مسکونی در ۱۰۷ پلاک در این حریق سوخته‌اند، بیان کرد: همه پیگیری‌ها در اسرع وقت برای اسکان افراد آسیب دیده در ۳ نقطه مدرسه، ساختمان فرمانداری، سوئیت های موجود در حرم و اجاره خانه در این شهرک اسکان داده شده‌اند.
نقدی با اشاره به اینکه بخشی از این شهرک چوبی در آتش سوخت و افراد تمام وسایل خود را از دست دادند، گفت: جمعیت هلال احمر شهرستان با همکاری استان از ابتدا وسایل اولیه زندگی و… را به تمام افراد با کمک مسئولان محلی انجام گرفت.
فرماندار شفت ادامه داد: خوشبختانه کمک‌های مردمی و خیران به افراد آسیب دیده با همکاری هلال احمر صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۲۰ واحد از بیمه آتش سوزی برخوردار بودند، بیان کرد: تمامی کارهای بیمه انجام شد و افراد آسیب دیده خسارت‌های خود را دریافت کردند.
نقدی با اشاره به اینکه بیش از ۲ دستگاه کامیون و یک دستگاه لودر از بنیاد مسکن و یک دستگاه بیل زنجیری از راهداری استان در عملیات آوار مشارکت داشتند، گفت: آوار برداری در مدت کوتاهی توسط بنیاد مسکن در این شهرک انجام شد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه بعد از عملیات آوار برداری کارشناسان مکانیک خاک استان برای کارشناسی وارد شهرک شدند و ظرفیت باربری خاک را انجام دادند.
برطرف کردن برخی مشکلات روستای امامزاده ابراهیم نیازمند نگاه ملی است
نقدی تصریح کرد: خاک برداری برای صدور پروانه ساخت تعیین شد و افراد آسیب دیده با مراجعه به بنیاد مسکن مراحل صدور پروانه ساخت را پیگیری کردند.
وی با بیان اینکه مسئولان کشوری در این شهرک امام زاده ابراهیم حضور پیدا کردند گفت: جلسات متعددی برای رفع مشکلات ساخت و ساز این افراد این بقعه امام زاده ابراهیم (ع) برگزار شد.
نقدی با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از مشکلات مهم در صدور پروانه ساخت وجود دارد گفت: برای بازسازی و صدور پروانه ساختمان باید عوارضی در سامانه سیماک پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه برای صدور پروانه ساخت مراحلی قانونی وجود دارد گفت: طبق قانون امکان بخشودگی عوارض وجود ندارد و باید ۳۰ درصد از این مقدار در ابتدا پرداخت و مابقی در ۳۶ ماه قسط‌بندی شود.
فرماندار شفت با بیان اینکه برای ارائه راه‌حل به منظور کاهش و تخفیف عوارض در استان و شهرستان برگزار شده اما متأسفانه طبق قانون امکان حذف آن وجود ندارد، ادامه داد: سیماک، سامانه مدیریت یکپارچه املاک و اماکن کشور است و باید تمام مراحل در آن ثبت شود و بدون پرداخت عوارض امکان ادامه روند وجود نخواهد داشت.
وی بیان کرد: به هر کدام از واحدهای آسیب‌دیده حدود ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت و ساز اختصاص داده شده، به علاوه اینکه افراد خسارت دیده از بیمه ایران بیش از ۳۰ میلیارد تومان بیمه دریافت کردند و همچنین حدود ۱۸ میلیون تومان با دستور و پیگیری نماینده ولی فقیه در گیلان از سوی بانک مهر به افراد آسیب دیده بلاعوض اهدا شد.
نقدی در ادامه گفت: همه مسئولان پیگیریم تا بتوانیم عوارض صدور پروانه ساختمانی و همچنین مشکل ۱۷ نفر از ساکنین آسیب دیده در حریم رودخانه این شهرک به زودی مرتفع شود.
وی با تأکید بر لزوم استقرار ایستگاه‌های آتش‌نشانی با تجهیزات برای پیشگیری از چنین حوادث در روستاها تصریح کرد: آتش نشانی امامزاده ابراهیم (ع) نیازمند نیروی انسانی است که با صدور نامه‌ای از استان به تعاونی دهیاران، اعتباراتی برای جذب و تأمین حقوق نیروها اختصاص داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم نگاه ویژه مسئولان استانی و کشور به افراد آسیب دیده امام زاده ابراهیم (ع) باشد گفت: انتظار می‌رود با پیگیرهای صورت گرفته شاهد ساخت ساز و باز سازی این شهرک زیبای سیاحتی و زیارتی این شهرستان باشیم.