خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تشریح برنامه ویژه وزارت ورزش برای حضور در المپیک ۲۰۲۸

مشرق | سیاسی، ورزشی | دوشنبه، 01 بهمن 1403 - 19:24
وزیر ورزش و جوانان در نشستی برنامه های وزارتخانه را برای حضور مدال آوران در المپیک 2028 تشریح کرد و گفت: از آنجایی که رقابت‌های المپیکی از اهمیت بسزایی نسبت به سایر رقابت‌های قاره‌ای و بین‌المللی برخوردار بوده و معیار سنجش ورزشی کشورها، تعداد مدال‌های المپیک است، برنامه ویژه‌ای برای حضور مدال‌آوران در المپیک 2028 لس‌آنجلس داریم.
ورزش،جوانان،حوزه،حضور،بانوان،مدال،وزارتخانه،ورزشي،اشاره،ادام ...

به گزارش مشرق، احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در دیدار با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز(دوشنبه، اول دی ماه ۱۴۰۳) در بهارستان انجام شد، با توضیح اینکه در این جلسه به مسائل حوزه ورزش می پردازیم و نشستی دیگر به حوزه جوانان اختصاص خواهیم داد، به آسیب‌شناسی های صورت گرفته در حوزه ورزش پرداخت و گفت: سازمان ورزش و سازمان جوانان در سال ۹۰ با هم ادغام و وزارتخانه ورزش و جوانان تشکیل شد.
وزارتخانه حدود ۱۰ سال قانون نداشت تا زمانی که شما رئیس مجلس شدید و بروزرسانی قانون مشکلات این وزارتخانه را برطرف کرد.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه با بیان اینکه طی این ۱۰ سال ارتفاع دیوار وزارتخانه پایین آمد و گسستی در آن ایجاد شد، گفت: در این مدت تعارض منافعی به وجود آمد و مجامع استانی تکلیف چندان مشخصی نداشتند.
آنها خودشان کاندیداها را معرفی و تأیید می کردند و انتخابات برگزار می شد و فدراسیون ها صرفا به شکل قلک دیده می شدند اما در حال حاضر با قانون جدید شرایط متفاوت شده و همه امور هدفگذاری شده است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت المپیک های ورزشی، عنوان کرد: طی دوره هایی که ایران در المپیک شرکت کرد تنها موفق به کسب ۲۷ مدال طلا شدیم که نیمی از آن متعلق به ورزش کشتی و مابقی برای وزنه برداری، تکواندو، تیراندازی، کاراته و دو و میدانی است، این تعداد مدال طلا در شأن کشورمان نیست به ویژه که مدال های ورزشی در هر کشور در حوزه های قاره ای و جهانی اهمیت کمتری نسبت به مدال های المپیکی دارد از این رو تلاش داریم برنامه جدی برای حضور ورزش کشورمان در المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس داشته باشیم که اهمیت بسزایی دارد.
وزیر دولت چهاردهم در ادامه با اشاره به میزان پاداش هایی که در حوزه ورزش اعطا می شود، یادآور شد: باوجود بودجه ای که به صورت جداگانه به کمیته ملی المپیک و فدراسیون ها برای اعطای پاداش به قهرمانان داده می شود، اما شاهدیم که ورزشکاران رضایت کامل را در این خصوص نداشته که نشان می دهد باید نسبت به نحوه توزیع این بودجه بازنگری صورت گیرد تا رضایتمندی حاصل شود.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر می خواهیم در حوزه جوانان شاهد تحول باشیم لازم است مجموعه جوانان مستقل شود، اظهار داشت: نمایندگان معتقدند اگر این مجموعه مستقل شود به مجلس پاسخگو نخواهد بود با این حال اگر معاونت جوانان با تبدیل شدن به سازمان ملی جوانان ذیل وزارت ورزش و جوانان، احیا و مستقل شود می تواند مثمر ثمر باشد.
دنیامالی در ادامه با بیان اینکه اگر هر اعتباری که برای پسران ورزشکار هزینه می کنیم، برای دختران قرار دهیم، دو برابر بیشتر مدال کسب خواهیم کرد، عنوان کرد: امروز کشورهای مختلف به ویژه در حوزه عربی و آسیایی امکانی برای حضور بانوان ورزشکار قرار نداده‌اند اما جمهوری اسلامی ایران توانسته ضمن رعایت موازین شرعی، اقدامات لازم برای حضور بانوان ورزشکار خود در عرصه های بین‌المللی را فراهم آورد.
وزیر ورزش و جوانان در پایان با اشاره به اهمیت رعایت عدالت در اعطای پاداش قهرمانان بین المللی از سوی وزارتخانه خاطرنشان کرد: برای نخستین بار امسال ، پاداش قهرمانان المپیک و پارالمپیک یکسان بود در صورتی که در دوره های پیشین اینگونه نبود.
محمدرضا عابدی محزون، سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و نظارت ورزش قهرمانی وزیر ورزش و جوانان؛ نیز در این جلسه با بیان اینکه نگرش دولت ها از کسب مدال شامل همبستگی غرور ملی و هویت، رفاه و افزایش مشارکت در ورزش همگانی است، عنوان کرد: یکی از تأکیدات در حوزه توسعه ورزش به علت ظرفیتی است که ورزش برای افزایش سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در این حوزه دارد و باعث افزایش منابع و درآمدهای کشور می شود.
سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و نظارت ورزش قهرمانی وزیر ورزش و جوانان همچنین با اشاره به سرمایه گذاری های کشورهای آسیایی برای رقابت های المپیکی، جهانی و آسیایی انجام می دهند، گفت: ایران تلاش هایی در حوزه ورزش قهرمانی داشته که در بخشی از آن موفقیت بیشتری داشته با وجود اینکه در حوزه رقابت های ملی و بین المللی عملکرد خوبی داشته ایم اما در حوزه پرورش مربی، تجهیزات تمرینی و مشارکت در ورزش همگانی نتوانسته ایم آنگونه که باید اقدام کنیم.
وی با اشاره به تصمیم و اقدامات وزارتخانه در راستای تدوین برنامه برای حضور ورزشکاران کشورمان در رویدادهای بین المللی ورزشی، عنوان کرد: وزارت ورزش و جوانان برای رقابت های ورزشی ۱۰ سال آینده کشورمان برنامه ریزی کرده است تا تیم های ملی بتوانند در آن حضور داشته باشند.
اولین رقابت با عنوان همبستگی کشورهای اسلامی است که در قالب ۲۳ رشته ورزشی و با حضور ۵۴ کشور در ریاض عربستان برگزار می شود و ما تمهیدات ویژه ای برای آن دیده ایم.
عابدی محزون با اشاره به جلسات تخصصی که در وزارت ورزش پیرامون این موضوعات برگزار می شود، اظهار داشت: از جمله برنامه های عملیاتی ساخت کمپ های اردویی، تأمین تجهیزات ورزشی، پرورش مربیان و غیره است که همه اینها نیاز به الزاماتی حمایتی از جمله بروزرسانی برخی از قوانین، حمایت مالی و تسهیلاتی از ورزشکاران و مربیان، سرمایه گذاری ورزش بانوان، برگزاری مسابقات و اردوها و غیره دارد.
سیدمناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک با اشاره به بودجه ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی وزارت ورزش در حوزه هزینه ای و جاری این وزارتخانه که عمدتا هم تخصیص نمی یابد، خواستار حل و فصل قانونی این موضوع شد و ادامه داد: ستادی در وزارت ورزش و جوانان تشکیل شده تا منابع درآمدی از محل ماده ۲۸، اعتبار مالیاتی، خیرین، فصل پنجم برنامه هفتم، مسئولیت های اجتماعی و غیره احصاء شده و تخصیص و توزیع آن مدیریت شده باشد.
سیدغنی نظری خانقاه معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ورزش و جوانان نیز در این جلسه خواستار تبدیل فدراسیون های آماتوری به مؤسسه های مستقل غیردولتی شد که نیازمند ارائه لایحه از سوی دولت و کمک مجلس به این موضوع است.
فریبا محمدیان معاون توسعه ورزش بانوان ورزش ورزش و جوانان نیز در این جلسه با بیان اینکه اگر می خواهیم تاب آوری دختران ورزشکار تقویت شده و طلاآوری آنها افزایش یابد، باید یارانه و تسهیلات بیشتری به آنها داده شود، عنوان کرد: امروز زنان و دختران باحجاب ما توانسته اند در حوزه های ورزشی بدرخشند و ظرفیت مدال آوری داشته باشند.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت قرار دادن بسته های جبرانی و تسهیل گر برای ورزش بانوان که باعث شکوفا شدن استعداد زنان و دختران کشورمان می شود، گفت: آقای دنیامالی در زمان ریاست فدراسیونی خود فرصت حضور دختران محجبه کشورمان در ورزش قایقرانی را فراهم کرد و فدراسیون جهانی را به این الزام رساندند که به این موضوع توجه شود تا جایی که امروز بانوان صاحب کرسی در کنفدراسیون آسیایی و فدراسیون جهانی داشته باشیم.
معاون توسعه ورزش بانوان ورزش ورزش و جوانان در پایان تصریح کرد: امروز در حوزه بسکتبال نیز توانسته ایم فدارسیون جهانی را قائل به حضور دختران ورزشکار محجبه مان کنیم که تا پیش از این اجازه حضور در رقابت ها را به دلیل حجابشان نداشتند.
در این جلسه بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس و پژمان پشمچی زاده معاون نظارت قوه مقننه نیز حضور داشتند.