در نشست فصلی حقوق عامه در قشم چه گذشت؟
دومین نشست فصلی حقوق عامه در قشم با حضور دادستان این شهرستان، جراره نماینده مردم هرمزگان در مجلس، مدیران دستگاه های اجرایی استانی و شهرستانی، دهیاران و بخشداران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، دومین نشست فصلی حقوق عامه در قشم امروز دوشنبه اول بهمن ماه با حضور دادستان این شهرستان، جراره نماینده مردم هرمزگان در مجلس، مدیران دستگاه های اجرایی استانی و شهرستانی، دهیاران و بخشداران به میزبانی روستای سهیلی برگزار شد.
آنچه در این نشست مورد بحث و تاکید همه حاضران قرار گرفت، تعامل و همافزایی هر چه بیشتر برای حل مشکلات مردم و پاسخگویی به مطالبات آنها بود.
از مهمترین مشکلات مطرح شده در این نشست می توان به مشکل آب، برق، جاده و مخابرات و همچنین مشکل دوگانگی حاکمیت در این شهرستان اشاره کرد.
به اعتقاد نگارنده، این نشست فرصتی برای تقویت تعامل و همافزایی میان مسئولان و مردم، گامی مؤثر در جهت ارتقای خدمات و رفع دغدغههای عمومی مردم جزیره قشم محسوب میشود در شرایطی که گفتهها فقط در حد گفته باقی نماند و به مرحله عمل برسد.
گام اول در حل مشکلات قشم رفع دوگانگی مدیریت است
دادستان قشم در این نشست گام اول در حل مشکلات قشم را رفع دوگانگی مدیریت در این جزیره عنوان کرد و گفت: این موضوع باید از طریق نمایندگان مردم در مجلس پیگیری و حل و فصل شود.
امید مهدوی مجد اظهار کرد: وجود حاکمیت دوگانه در تمامی حوزهها مانعی بزرگ در جهت توسعه و آبادانی قشم است که باید برطرف شود.
وی بیان کرد: در نتیجه این حاکمیت دوگانه امروز شاهد یک موازی کاری و فشار مالی بر دولت هستیم که ادامه این روند قطعا هزینه بیشتری بر دوش دولت خواهد گذاشت.
دادستان قشم در ادامه صحبتهای خود مسأله حفاظت از اراضی و وجود یک مدیریت مستقل واحد در این بخش را مورد اشاره قرار داد و گفت: اراضی قشم حکم طلا و نفت جزیره را دارند و متاسفانه مدیریت مستقل واحد در این حوزه نداریم.
مهدوی مجد با بیان اینکه هر چند که امروز تلاشهای بسیار خوبی در حوزه حفاظت از اراضی در قشم در حال انجام است، اظهار کرد: اما هنوز با نقطه مطلوب در این حوزه فاصله داریم و باید از نظر تجهیزاتی و نیروی انسانی این بخش تقویت شود و دارای مدیریت با بودجه مستقل شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به مطالبات دهیاران و شوراها به عنوان نمایندگان مردم در خصوص رفع مشکلات حوزه آب، راه و برق، گفت: در حال حاضر مهمترین و اصلیترین مشکل در قشم، مساله کمبود آب است که این موضوع مربوط به امروز و دیروز نیست و از گذشتههای دور این شهرستان با کمبود آب مواجه بوده است.
دادستان قشم با تاکید بر اینکه مسوولان و نمایندگان مردم باید مردم دار و مردم یار باشند، افزود: خوشبختانه مدیران و نمایندگان در قشم و هرمزگان حائز این خصوصیت هستند و ما از نماینده مردم خواستاریم که موضوع آب را از طریق نهادهای ملی و با جذب اعتبارات ویژه پیگیری کنند.
مهدوی مجد ابراز امیدواری کرد: وعدههای مسئولان و مدیرانی که امروز در این نشست حاضر شدند و نسبت به رفع برخی از معضلات تا پیش از آغاز سال نو قول مساعد دادند، محقق شود که این تحقق گامی ارزشمند در جهت جلب رضایت عمومی و اعتماد اجتماعی است.
درخواست فرمانده انتظامی قشم برای راهاندازی کمپ ماده 16
فرمانده انتظامی شهرستان قشم گفت: متأسفانه این شهرستان از داشتن مرکز ترک اعتیاد با عنوان کمپ ماده 16 محروم است که نبود این مرکز موجب مشکلاتی در روند جمعآوری معتادان متجاهر در شده است.
سرهنگ علی اکبر مرادی اظهار کرد: نیروی انتظامی ظرفیت لازم برای جمعآوری معتادان متجاهر را دارد اما نبود مرکزی برای نگهداری و ترک معتادان، جمعآوری و کمک به پاکسازی پارکها و معابری شهری را دچار مشکل کرده است.
وی با اشاره به جمع آوری 1386 معتاد متجاهر در قشم از ابتدای امسال تاکنون، افزود: متأسفانه شمار قابل توجهی از این معتادان به دلیل نبود کمپ ماده 16 در قشم، پس از مدتی آزاد و بدون هیچگونه برنامهای برای درمان و ادامه زندگی، به جامعه بازگردانده شدند.
فرمانده انتظامی شهرستان قشم با بیان اینکه بخش عمده سرقت کابلهای برق و مخابرات در قشم توسط همین معتادان متجاهر انجام می شود، گفت: ایجاد و راه اندازی کمپ ماده 16 در قشم نیازمند اراده جدی و تعامل دستگاه های اجرایی است که امیدواریم این مهم در قشم محقق شود.
سرهنگ مرادی تصریح کرد: خوشبختانه در شهرستان قشم در نتیجه همکاری دستگاه قضایی، دهیاران و بخشداران و مشارکت خوب مردم شاهد جرایم خشن نیسیتم و سطح امنیت بسیار خوبی در این شهرستان حاکم است.
وی توجه به چهار فاکتور پیش بینی، پیشگیری، مقابله و بازسازی را مهمترین موارد در حل معضلات عنوان کرد و گفت: اگر ما خواهان برخورد با پدیده اعتیاد و معتادان متجاهر هستیم ، باید به صورت ریشه ای موضوع را حل و فصل کنیم و در نظر داشته باشیم که آیا با جمع آوری معتادان ، مشکل اعتیاد حل می شود.
سرهنگ مرادی تصریح کرد: برای حل معضلات اجتماعی از جمله اعتیاد، باید در بخشهای اقتصادی ، فرهنگی اقدامات خوبی انجام شود و نهادهای حمایتی نیز برای بازگشت دوباره معتادان پس از پاکی، به جامعه برنامه داشته باشند و موضوع اشتغال آنها و وضعیت معیشتشان مرتب رصد و پیگیری شود.
برای حل مشکلات نیازمند همفکری بیشتر مردم و مسوولان هستیم
نایب رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان قشم نیز در این نشست ضمن تشکر از اقدام خوب دادستانی قشم در جهت رسیدگی به مسایل و مطالبات مردم، گفت: برای حل مشکلات نیازمند همفکری بیشتر مردم و مسوولان هستیم.
عبدالرحیم رضوانی تصریح کرد: موضوع کمبود آب و برق در شهرستان قشم با وجود تلاش دستگاه های مسوول، همچنان به عنوان یک مطالبه جدی از سوی مردم مطرح است و ما امیدواریم که با تدبیر مسئولان و پیگیری های نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این مشکل برطرف شود.
فاطمه جراره: باید از ظرفیت منطقه آزاد قشم برای حل مشکلات استفاده کنیم
فاطمه جراره نماینده مردم قشم، بندرعباس، بوموسی، حاجی آباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی گفت: باید از ظرفیت منطقه آزاد قشم برای حل مشکلات این شهرستان استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: طبق گفته دهیاران و شوراها ، شهرستان قشم با مشکل آب و برق مواجه است که شاید بخشی از این مشکل به دلیل نبود تعامل صحیح میان دستگاه های مسئول باشد.
وی ادامه داد: اگر تعامل درستی با سازمان منطقه آزاد قشم باشد، مردم این شهرستان نباید با مشکل آب و برق مواجه باشند و از همین رو تاکید بر تعامل هر چه بیشتر میان دستگاه ها و منطقه آزاد و استفاده از ظرفیت های موجود برای حل مشکلات داریم.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نگرانیهای ایجاد شده در هفته گذشته برای مردم رمچاه نسبت به واگذاری ساحل تأکید کرد: هر توسعه ای در هر نقطه ای از این شهرستان و استان باید در نظر گرفتن منافع مردم باشد و بی توجهی به منافع عمومی هیچ توجیهی ندارد.
جراره یکی از راهکارهای سریع در جهت رسیدگی و تحقق مطالبات مردم را اولویت بندی مسایل از سوی دهیاران و شوراها عنوان کرد و گفت: همه ما آگاه بر این هستیم که شرایط اقتصادی کشور خوب نیست و از همین رو باید با اولویت بندی و براساس تعامل جمعی و همفکری امور را پیش ببریم.
شاخصهای توسعه برق در قشم فراتر از متوسط استانی است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: شاخصهای توسعه برق شهری و روستایی در قشم فراتر از متوسط استانی است.
محمد کریمی اظهار کرد: از همه ظرفیتهای قانونی برای توسعه زیرساختها، اصلاح شبکه، توسعه برق روستایی و هوشمندسازی شبکه برق در قشم بهرهگیری شده است.
براساس این گزارش، در این جلسه، مشکلاتی از جمله تأمین آب و برق پایدار، تقویت زیرساختهای مخابراتی، بهبود وضعیت جادهها و مسائل امنیتی مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین، نمایندگان شوراها و دهیاران دغدغهها و نیازهای مردم روستاهای جزیره را به اطلاع مسئولان رساندند.
انتهای پیام/7558/