خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واکنش مقام‌های اروپایی به روی کار آمدن مجدد ترامپ - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 02 بهمن 1403 - 13:12
مقام های اروپایی واکنش های توام با نگرانی و تهدید را به روی کار آمدن مجدد «دونالد ترامپ» به کاخ سفید نشان داده و در عین حال تلاش کردند با خونسردی با این مسئله مواجه شوند.
اروپا،رئيس،اتحاديه،جمهور،آلمان،دونالد،ايالات،متحده،همكاري،آم ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مراسم تحلیف «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا روز گذشته در سایه ترس ها و نگرانی های مقام های اروپایی برگزار شد تا دور جدیدی از دوران ریاست جمهوری این رئیس جمهور جنجالی آغاز شود.
روی کار آمدن «ترامپ» با واکنش های مختلفی توام با نگرانی و تهدید از طرف مقام های اروپایی روبرو شد.
«والدیس دامبروسکیس»، کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا را تهدید کرد که در صورت اعمال تعرفه های بالا علیه اتحادیه اروپا، اقدامات متقابلی را اتخاذ خواهد کرد.
دومبروسکیس روز دوشنبه پس از نشست وزرای دارایی منطقه یورو در بروکسل گفت: «اگر لازم باشد از منافع اقتصادی اروپا دفاع کنیم، ما آماده انجام این کار هستیم.»
کمیسر اتحادیه اروپا با اشاره به رویکرد بروکسل در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ تا سال 2021 زمانی که وی تعرفه هایی را بر فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا اعمال کرد و اتحادیه اروپا با اعمال هزینه‌های اضافی برای محصولات آمریکایی مانند موتورسیکلت‌های هارلی دیویدسون و ویسکی بوربن پاسخ داد این اقدام را مناسب دانست.
ترامپ به عنوان بخشی از استراتژی اول آمریکای خود پیش از روی کار آمدن مجدد از افزایش تعرفه‌های 20 درصدی برای محصولات اتحادیه اروپا صحبت کرده بود.
«برند لانگه»، رئیس کمیته تجارت در پارلمان اروپا، هم بر شعار مذاکره در صورت امکان و دفاع در صورت لزوم در برابر ترامپ تاکید کرد.
وی در سخنانی در بروکسل گفت: اگر راه حل دوستانه ای پیدا نشود، البته باید آمادگی افزایش تعرفه ها را به طور مساوی داشته باشیم.
«فردریش مرز»، نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان هم از اروپایی ها خواست که با اعتماد به نفس و با اتحاد با رئیس جمهور جدید آمریکا مقابله کنند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هم ابراز امیدواری کرد که دوستی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا ادامه یابد.
اردوغان همچنین از ترامپ در یافتن راه حل مسالمت آمیز برای جنگ اوکراین حمایت کرد.
«رابرت هابک»، معاون صدراعظم آلمان هم بر اهمیت همکاری دو سوی آتلانتیک تاکید کرد و نسبت به درگیری تجاری هشدار داد.
وی مدعی شد: آزادی و صلح، امنیت و عدالت اهدافی هستند که اروپا و ایالات متحده آمریکا برای دهه ها در حمایت از آن اشتراک داشتند هابک گفت: ادامه همکاری نزدیک به نفع هر دو طرف بوده و از سوی دیگر، درگیری تجاری و اقتصادی تنها به هر دو طرف آسیب می رساند.
مارک روته، دبیر کل ناتو هم انتظار دارد در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، صنعت تسلیحات رونق پیدا کند.
این مرد هلندی در پیامی تبریک به مناسبت تحلیف ترامپ در پلتفرم X نوشت: با بازگشت رئیس جمهور ترامپ به قدرت، ما هزینه های دفاعی و تولید را به شدت افزایش خواهیم داد.
ما با هم می توانیم صلح را از طریق قدرت تضمین کنیم.
آنالنا بائرباک، وزیر امور خارجه آلمان هم اعلام کرد که علیرغم اختلاف نظرها متعهد به همکاری نزدیک با دولت جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده است.
وی در سخنانی در برلین گفت: اما ما نیز به عنوان اروپایی‌ها مانند دولت جدید آمریکا، بر اساس منافع اروپایی و آلمانی خود سیاست‌گذاری می‌کنیم.
هر چه به عنوان اتحادیه اروپا قدرت و وحدت داخلی بیشتری نشان دهیم، به عنوان یک شریک همکاری و مذاکره مرکزیت بیشتری خواهیم داشت.
زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه پیشین آلمان هم با توجه به روی کار آمدن ترامپ به اروپایی ها توصیه کرد که بیشتر روی خودشان تمرکز کنند.
وی که رئیس مناسبات دو سوی آتلانتیک در دولت فدرال است در این باره گفت: سخنرانی دونالد ترامپ در مراسم تحلیف بیشتر گامی بزرگ برای او و گامی کوچک برای بشریت بود.
اینکه ترامپ می خواهد برای استقرار ارتش در جنوب آمریکا حالت فوق العاده اعلام کند باید کمی نگران کننده باشد.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان هم بلافاصله پس از روی کار آمدن ترامپ به وی تبریک گفته و اظهار داشت: ایالات متحده نزدیک ترین متحد ما است و یک رابطه خوب بین دو سوی آتلانتیک همیشه هدف سیاست ما است.
کریستین لیندنر، رهبر حزب لیبرال دموکرات آلمان هم گفت که روابط آلمان و ایالات متحده به شروعی تازه نیاز دارد.
ما باید سرمایه گذاری زیادی برای ترمیم روابط انجام دهیم.
آلیس وایدل، رهبر حزب افراطی جایگزینی برای آلمان هم به ترامپ صمیمانه برای تحلیف موفقیت آمیزش تبریک گفت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هم بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید را فرصتی برای ایجاد صلح عادلانه در اوکراین توصیف کرد.
زلنسکی در ایکس گفت: امروز روز تغییر و همچنین روز امید برای حل بسیاری از مشکلات از جمله چالش های جهانی است.
جورجیا ملونی، نخست وزیر راست افراطی ایتالیا هم بهترین آرزوها را را برای ترامپ ارسال کرد.
ملونی گفت: من مطمئن هستم که دوستی بین ملت های ما و ارزش هایی که ما را متحد می کند، به تقویت همکاری بین ایتالیا و ایالات متحده ادامه خواهد داد.
وی افزود: آنها با هم با چالش های جهانی روبرو خواهند شد و آینده ای سرشار از رفاه و امنیت خواهند ساخت.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم در پلتفرم ایکس بهترین آرزوهای خود را برای ترامپ بیان کرد.
فون در لاین با تاکید بر قدرت اتحاد اتحادیه اروپا با ایالات متحده گفت: اتحادیه اروپا مشتاق همکاری نزدیک در مقابله با چالش های جهانی است.
ما با هم می توانیم به رفاه بیشتر دست یابیم و امنیت مشترک خود را تقویت کنیم.
کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، هم گفت: برای قرن ها، شراکت بین بریتانیا و ایالات متحده با مشخصه همکاری و مشارکت پایدار مشخص شده است.
وی ابراز اطمینان کرد که این پیوند ویژه در دوره ریاست جمهوری ترامپ ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/