۷۲ زندانی حافظ کل قرآن کریم شدند
به گفته رئیس سازمان زندانها با استقرار دارالقرآن در تمامی زندانها شاهد حفظ قرآن کریم از یک جزء تا کل قرآن توسط مدجویان هستیم.
برنامه تحولی دستگاه قضایی مبنی بر تحول و تعالی، مسیر راه قوه قضاییه را برای مسائل و موضوعات مختلف روشن ساخته است.
از جمله این موارد، ترسیم اولویتهای ارزشمندی در سازمان زندانها و برنامه هفتم توسعه کشور است که میتوان از آن در قالب کنترل جمعیت کیفری و فراگیر سازی برنامههای فرهنگی اشاره کرد.
از سویی قرآن به عنوان کتاب انسانساز بشریت، به عنوان چراغی همیشه روشن در دل شبهای تاریک، سببساز کنار رفتن غبارهای نفسانی از دل و جان آدمی میشود.
حالا این روزها انس با قرآن کریم موضوعی اساسی در حوزه تدوین برنامههای بنیادین فرهنگی در سازمان زندانهای کشور شده و چه بسا افرادی با روی آوردن به این آیات زندگیبخش، زنگار گناه و جرم، از دلهایشان زوده میشود و با اصلاح خود به سمت خدای خود و زندگی سالم روی میآورند.
۷۲ زندانی حافظ کل قرآن کریم هستند
غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها گفت: یکی از مؤلفههایی که ما همواره در حیطه زندانها به آن اهتمام داشته و بسیار مورد توجه قرار گرفته، تدوین و اجرای برنامههای متعدد از جمله اقدامات فرهنگی و ویژهتر، توجه به نهادینهسازی مباحث قرآنی با رویکرد اشاعه فرهنگ اصلاحی ـ تربیتی در زندانها است.
وی با بیان اینکه آموزشهای قرآنی توسط روحانیون مجرب در بخشهای تجوید قرآن، روخوانی، ترتیل، تفسیر و حفظ قرآن برای زندانیان ارائه میشود، اظهارکرد: تلاش بر آن است تا با آشناسازی زندانیان با قرآن و در نهایت انس گرفتن آنان با کلام وحی، به سمت اصلاح و باز اجتماعی کردن زندانیان برویم.
رئیس سازمان زندانها از فعالیتهای اثربخش اساتید قرآنی در دارالقرآنهای مستقر در زندانها به نیکی یاد کرد و افزود: این رویکرد سبب شده تا تعداد قابل توجهی از زندانیان سراسر کشور حین تحمل کیفر، به سمت حفظ قرآن از یک جزء تا ۳۰ جزء روی آورند و شاهد حفظ کامل قرآن کریم توسط ۷۲ زندانی باشیم.
محمدی ادامه داد: برنامههای اصلاحی ـ تربیتی ما تنها معطوف به اقدامات فرهنگی ـ قرآنی نمیشود، از این رو به مبحث اشتغال، مهارتآموزی و حرفهآموزی آنان نیز اهتمام ویژهای شده، چنانچه بیش از ۱۰۰ کارگاه تولیدی در سطح زندانهای کشور راهاندازی شده، تا زمینه ایجاد شغلی درآمدزا برای آنان در خارج از زندان هم فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع اشتغالزایی زندانیان تأثیر خاص و ویژهای بر بازاجتماعی کردن آنان دارد، اعلام کرد: در حال حاضر به سمت توسعه اشتغال صنعتی محور در زندان هستیم تا با آوردن صنعت در داخل زندان در حوزه تولید داخلی و حمایت از تولید، برای توسعه اقتصادی کشور هم یاریگر باشیم.
منبع: میزان