دستگیریهای جدید در ترکیه و افزایش فشار به مخالفین اردوغان - تسنیم
تیم مشاورین حقوقی اردوغان، نه تنها در آنکارا و استانبول، بلکه در بسیاری از دیگر استان های ترکیه، مداوماً در حال اقامه دعوی و شکایت از افراد و شهروندان به بهانه بیان الفاظ تحقیرآمیز علیه رئیس جمهور هستند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها اغلب رسانهها و محافل سیاسی ترکیه، درباره موج دستگیری مخالفین سیاسی اردوغان صحبت میکنند.
سابق بر این، حکم دستگیری مخالفین سیاسی، عمدتاً برای کردها صادر میشد و چند هزار نفر از آنان از نماینده پارلمان و رهبر حزب گرفته تا شهردار، استاد دانشگاه، دانشجو، کارمندان و شهروندان عادی، به اتهامات مختلف دستگیر و زندانی می شدند.
اما حالا این دایره گستردهتر شده و از لاییکها و کمالیستها گرفته تا ملی گرایان دو آتشه نیز به راحتی توسط نیروهای پلیس دستگیر میشوند و اقتدار طلبی اردوغان، به نقطه اوج رسیده است.
دستگیری امید اوزداغ رهبر حزب راست افراطی «ظفر»، دستگیری سه شهردار وابسته به «حزب جمهوری خلق» و همچنین دستگیری رئیس شاخه جوانان این حزب، آن هم فقط در دو روز، توجه رسانهها و افکار عمومی را به سوی خود جلب کرده است.
آن هم در شرایطی که اوزداغ، به عنوان یک رهبر سیاسی مشهور و محبوب شناخته میشود.
او استاد دانشگاه در رشته روابط بین الملل و در خصوص مطالعات امنیت ملی، تروریسم و به ویژه شناخت پ.ک.ک و اوجالان، تجارب و مطالعات عمیق عمیقی دارد.
حالا اوزداغ در شرایطی دستگیر شده که اتهام اصلی او، بیان الفاظ توهینآمیز علیه شخص رئیس جمهور ترکیه است.
اوزداغ در چند سال گذشته، حزبی تاسیس کرده که محوریت افکار و اهداف سیاسی آن، ضرورت اخراج آوارگان سوری و افغانی از ترکیه است.
او با همین هدف جنجالی، 3 درصد از آرای کل مردم ترکیه را در اختیار دارد و این در حالی است که سیاستمداران کارکشتهای مانند علی باباجان، احمد داود اوغلو و دیگران، به زحمت میتوانند 1 درصد از آرای مردم را به سوی حزب خود جذب کنند.
گیرت ویلدر سیاستمدار راست افراطی مشهور هلندی، از اولین افرادی بود که با انتشار توییتی علیه اردوغان، دستگیری اوزداغ را به مثابه اقدامی دیکتاتوری و غیرقانونی قلمداد کرد.
وکلای اردوغان، همه توییتها و سخنرانیها را رصد میکنند
روزنامه جمهوریت چاپ آنکارا اعلام کرده که یک تشکیلات سایبری با حضور چند هزار نفر از جوانان عضو حزب حاکم، به طور شبانه روزی در حال حمله و دفاع است.
حمله به مخالفین و دفاع در برابر منتقدین.
اما علاوه بر این تشکیلات، تیم مشاورین حقوقی اردوغان، نه تنها در آنکارا و استانبول، بلکه در بسیاری از دیگر استانهای ترکیه، مداوماً در حال اقامه دعوی و شکایت از افراد و شهروندان به بهانه بیان الفاظ تحقیرآمیز علیه رئیس جمهور هستند و بازداشت رهبر یک حزب سیاسی مشهور ترکیه، تنها نمونهای از این وضعیت است.
امید اوزداغ رهبر حزب ظفر اعلام کرد: «من در آنتالیا سخنرانی کردم.
اگر توهین کردهام، باید دادستان آنتالیا اقدام کند.
من و اردوغان هر دو ساکن آنکارا هستیم!
این وسط دادستانی استانبول دنبال چیست؟
این مسئله چه ربطی به دادستان استانبول دارد؟».
اوزداغ با این پیام، به دنبال طرح این موضوع است که بسیاری از دادستانها در آنکارا، استانبول، استانهای دریای سیاه و استانهای آناتولی و جنوب و جنوب شرقی، گوش به زنگ هستند تا اوامر نهاد ریاست جمهوری را به جا بیاورند.
اوزداغ چه گفته بود؟
دفتر دادستانی استانبول با صدور حکم جلب، کاری کرد که اوزداغ در حین صرف شام در رستورانی در آنکارا، دستگیر شود و تحت الحفظ به استانبول منتقل شود!
دادستانی در اطلاعیه ای اعلام کرده که اوزداغ، حین سخنرانی در آنتالیا، علیه رئیس جمهور و رهبر حزب عدالت و توسعه، رجب طیب اردوغان، اظهارات توهین آمیزی بر زبان آورده است.
اوزداغ در سخنرانی خود در اختتامیه نشست مشورتی روسای استانی حزبش که در آنتالیا برگزار شد، از رئیس جمهور و رئیس حزب عدالت و توسعه انتقاد کرد.
او در واقع به برخی سخنان اردوغان پاسخ داده بود که در آنها، امپراتوری عثمانی مدح شده و جمهوریت و آتاترک به عنوان دشمنان دین و فرهنگ ترکیه مورد انتقاد قرار گرفته بودند.
اوزداغ نیز در مقام یک سیاستمدار کمالیست به اردوغان پاسخ داده و گفته بود: «هیچکدام از جنگ های صلیبی، به اندازه اردوغان و آکپارتی به ملت ترک آسیب نرساندند.
هیچ دشمنی نتوانست به اندازه آکپارتی، دولت و نهادهای ما را به محل نفوذ جاسوس تبدیل کند.
هیچ جنگ صلیبی ای نتوانست ملت ترکیه را بی دین یا مسیحی کند.
اما در دوران اردوغان، بخش بزرگی از ملت ترک، به خاطر سیاست فریبکارانه حزب اردوغان، از دین اسلام رویگردان شدند».
اوزداغ در ادامه، ضمن انتقاد از روابط مرید و مرادی بین اردوغان و فتح الله گولن گفته بود: «اردوغان، عقل خود را به آن آدم دیوانه داد و دولت ترکیه را به طریقت ها و آدم هایی واگذار کرد که نه به دنبال ایمان راستین، بلکه به دنبال شرک و خرافات بودند.
هم اکنون دولت برآمده از آک پارتی در ترکیه، با سیاست فاشیستی کشور را اداره می کند و ما با پیروزی در انتخابات، آنها را کنار خواهیم زد».
به نظر می رسد بخش مهم دیگری از سخنان اوزداغ که تیم اردوغان را عصبانی کرده، بیان انتقادات تند او علیه رئیس جمهور، درباره پرونده سوریه بوده است.
اوزداغ، اهداف و افکار اردوغان در ترکیه را مضر توصیف و اعلام کرده بود که خطاهای استراتژیک اردوغان درباره دمشق، باعث شده که 4 میلیون آواره سوری برای همیشه در ترکیه ساکن شوند و فشار مضاعفی بر اقتصاد و شهروندان وارد شود.
علی باباجان رهبر حزب جهش و دموکراسی، احمد داود اوغلو رهبر حزب آینده و اوزگور اوزل، از آن دسته از رهبران و سیاستمداران ترکیه هستند که علیه اقدامات اخیر اردوغان اعتراض کرده و دستگیری امید اوزداغ و همچنین دستگیری رئیس شاخه جوانان حزب جمهوری خلق را به مثابه کودتا علیه دموکراسی قلمداد کرده اند.
انتهای پیام/