خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 03 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۳۹ هزار متر مربع از اراضی کشاورزی و باغی بخش آفتاب در تهران رفع تصرف شد

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 03 بهمن 1403 - 11:29
رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب از رفع تصرف ۱۳۹ هزار متر مربع از اراضی کشاورزی و باغی این بخش خبر داد.
اراضي،كشاورزي،روستاي،باغي،آفتاب،مربع،قضايي،حفظ

کریم ولی‌پور رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب گفت: در راستای اجرای ماده ۲ تبصره ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی و حفظ و حراست از اراضی کشاورزی با همکاری اداره جهاد کشاورزی شهرستان تهران و اخذ دستورات قضایی از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر ۱۳۹ هزار و ۲۲۶ مترمربع از اراضی کشاورزی و باغی بخش آفتاب رفع تصرف و به چرخه تولید بازگردانده شده‌اند.
وی افزود: در ۹ ماهه گذشته سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۴۵ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی حومه بخش آفتاب شناسایی تخریب و قلع و قمع شده‌اند.
رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب افزود: مساحت آزادسازی شده این اراضی کشاورزی و باغی در پنج روستای (کاشانک، نظام آباد، پلائین، جعفرآباد جنگل، و مرادآباد) در حدود ۱۳۹ هزار و ۲۲۶ مترمربع است.
ولی‌پور اظهار کرد: روستای کاشانک با ۵۱ مورد و روستای جعفرآباد جنگل با یک مورد حائز بیشترین و کمترین سهم از اجرای احکام تخریب و قلع و قمع ساخت وساز‌های غیرمجاز، تغییرکاربری اراضی کشاورزی و باغی بخش آفتاب را به خود اختصاص داده‌اند و در این خصوص روستا‌های (نظام آباد، پلائین و مرادآباد) نیز به ترتیب با (۴۰، ۳۲، و ۲۱ مورد) در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.
رئیس حوزه قضایی بخش آفتاب همچنین به تشریح مساحت‌های آزادسازی شده اراضی کشاورزی و باغی در این پنج روستا پرداخت و اعلام کرد: از مجموع ۱۳۹ هزار و ۲۲۶ متر مربع آزاد شده به ترتیب ۴۸ هزار و ۸۵۰ متر مربع در روستای کاشانک، ۳۸ هزار ۶۹۰ متر مربع در روستای نظام آباد، ۳۲ هزار و ۶۸۶ متر مربع در روستای پلائین، ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع در روستای مرادآباد و ۲ هزار و پانصد متر مربع.
در روستای جعفرآباد جنگل، رفع تصرف، آزادسازی، و به چرخه تولید بازگردانده شده‌اند.
گفتنی است؛ بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ (الحاقی ۱۳۸۵/۰۸/۰۱) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی و حفظ و حراست از اراضی کشاورزی، ماُموران جهاد کشاورزی موظف هستند با حضور نماینده دادسرا و در نقاطی که دادسرا نباشد با حضور نماینده دادگاه محل، با تنظیم صورتجلسه نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده کنند.
منبع: میزان