زارعی: رعایت دقیق آتش بس با منافع رژیم اسرانیل سازکار نیست
کارشناس تحولات غرب آسیا معتقد است رژیم صهیونیستی به آتش بس با مقاومت احتیاج دارند اما رعایت دقیق و درست آنهم با منافع این رژیم سازکاری ندارد لذا صهیونیست ها به نقض محدود آتش بس روی می آورند.
«سعدالله زارعی» در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به اجرایی شدن آتش بس میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطینی گفت: یک بحثی که وجود دارد این است که آیا رژیم اسرائیل آتش بس را رعایت میکند یا خیر؟
اگر رعایت نمیکند معنایش این است آیا جنگ از سرگرفته خواهد شد؟
و سومین اینکه در صورت نقض آتش بس به صورت کلی یا جزیی مقاومت چه کار خواهد کرد؟
اینها به نظرم مهم ترین مسائل هستند.
این کارشناس تحولات غرب آسیا در پاسخ سوال اول مبنی بر پایبندی رژیم صهیونیستی به آتش بس گفت: اسرائیلیها همانطوری که تا آلان نشان دادند با یک آتش بسی که باعث بازگشت مقاومت غزه به شرایط عادی شود، مشکل دارند و نمیخواهند عادی سازی بشود حماسی که طوفان الاقصی را طراحی و اجراء کرد.
این روشن است.
بنابراین، رژیم صهیونیستی تلاش خود را خواهد کرد تا مانع عادی سازی شود و سعی میکند با یک سلسله اقدامات نشان دهد، آتش بس به معنا آرامش برای حماس و مقاومت نیست و ضمنا آنها را وادار کند کماکان در شرایط امنیتی و احتیاطی قرار داشته باشند.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به آتش بس احتیاج دارد، اظهار داشت: اسرائیلیها بخاطر این احتیاج به سمت تصویب آتش بس حرکت کردند.
حماس هم آمده زیرکی به خرج داد و آزاد سازی اسیران نظامی را به دور دوم آتشبس موکول کرد.
یعنی در مرحله اول، حماس یک نظامی صهیونیستی را آزاد نخواهد کرد.
در حقیقت، حماس این مسئله را به عنوان یک تمهید احتیاطی در نظر گرفته است.
زارعی با تاکید براینکه بازگشت رژیم صهیونیستی به جنگ محتمل نیست، گفت: اسرائیلیها به آتش بس احتیاج دارند و در عین حال رعایت دقیق و درست آتش بس هم با منافع رژیم صهیونیستی سازکاری ندارد لذا این گزینه وجود دارد که صهیونیستها به نقض محدود آتش بس روی آورند.
یعنی همان کاری که در لبنان کردند و عملیاتی را به صورت محدود آنهم در یک مقطع زمانی و نه برای همیشه انجام دادند لذا به نظر میرسد اسرائیلیها دست به نقض میزنند ولی به شکلی آتش بس را نمیشکنند که به بازگشت جنگ در غزه منجر شود.
وی درباره واکنش مقاومت در خصوص نقض آتش بس گفت: مسلما حفظ و بقای آتش بس با منافع مقاومت سازکاری دارد.
مقاومت کاری که باعث شکسته شدن آتش بس به معنای اینکه آتش بس از بین رود نخواهد کرد اما در مقابل نقض آن قطعا واکنش نشان خواهد داد و این واکنش نیز متناسب با میزان نقضی خواهد بود که طرف مقابلش انجام میدهد.
این وضعیتی است که احتمالا پیش خواهد آمد منتها برداشت ما این است با توجه به اجماع بینالمللی و منطقهای که پشت آتش بس وجود دارد احتمال نمیدهیم آتش بس به صورت اساسی نقض شود و جنک به غزه باز گردد لذا فکرمیکنیم جنگ غزه تمام شده و دوره جدیدی در این باریکه و منطقه شروع شده است.
این کارشناس ارشد تحولات غرب آسیا در خصوص چگونگی دوره جدید اظهار داشت: در این دوره هرچند به صورت موقت گزینه جنگ کنار میرود.
ما شاهد بودیم دو جنگ تقربیا به فاصله کوتاهی به آتش بس ختم شد و این بدان معناست که جنگ راه حل نیست و نمیتواند معادله ساز باشد، در نهایت جنگ افروز نشسته و تن به توافق داده است بنابراین فضا و اولویت جنگ نیست.
این گزینه کنار میرود و بحثهای دیگری جایگزین آن خواهد شد.
وی افزود: اگر به نطق ترامپ در مراسم تحلیف ریاست جمهوریش توجه کنید ملاحظه خواهید کرد او در خصوص دیگران از تهدید نظامی حرف زد اما درباره ایران اصلا از تهدیدات نظامی سخنی به میان نیآورد بلکه بازگشت تحریمها را مطرح کرد.
این نشان دهنده آن است که در مواجه با جبهه مقاومت تا پیدا شدن وضعیت دیگر، جنگ نخواهد نشد و عناصر دیگری جایگزین میشوند و این یعنی فضای جدیدی به وجود میآید و ما بایستی در این فضا مسائل خود را حل و فصل کنیم.
انتهای پیام/