تالاب بینالمللی انزلی در مسیر نابودی قرار دارد - تسنیم
استاندار گیلان با اشاره به اهمیت تالاب بین المللی انزلی به عنوان اصلی ترین زایشگاه طبیعی ماهیان در کشور، از وضعیت این زیستگاه ارزشمند ابراز نگرانی کرد و بی توجهی های چند دهه اخیر را عامل اصلی قرار گرفتن تالاب انزلی در مسیر نابودی دانست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، هادی حقشناس، استاندار گیلان در بازدید از بخشهای مختلف انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری شامل مرکز بانک ژن واقع در بخش سنگر، با مسئولان شیلات و مدیران مرکز پرورش ماهیان خاویاری به گفت وگو نشست.
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیتهای بیبدیل استان در حوزه شیلات و پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردآبی و ماهیان خاویاری، شیلات را یکی از مزیتهای فوقالعاده گیلان برشمرد که متاسفانه در چند دهه گذشته آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته و نقطه انحراف در این حوزه از سال 53 آغاز شد.
حق شناس با اشاره به شرایط اقتصادی کشور در سال 56 و افزایش قیمت نفت افزود: "در آن سالها با وجود تولید روزانه 6 میلیون بشکه نفت و درآمد نفتی قابل توجه، کشور با جمعیت 26 میلیونی خود همچنان با مشکلات اقتصادی دست به گریبان بود، متاسفانه به جای هزینه کردن این منابع در داخل و توسعه زیرساختها، آن را به صورت وام برای احداث فاضلاب به شهرهای لندن و پاریس اختصاص میدادند."
وی عدم توجه به توسعه شیلات و دیگر زیرساختهای کشور در سالهای گذشته را مایه تاسف دانست و بر لزوم جبران سریع عقبماندگیها در این حوزه تاکید کرد.
استاندار گیلان با اشاره به سیاستهای کلی اقتصاد دریامحور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، شیلات را یکی از مهمترین محورهای این سیاستها دانست و بیان کرد: "در حوزه اقتصاد دریامحور همه نگاهها معطوف به کشتیسازی و توسعه بنادر شده که البته به حق هم هست، اما نباید به بهانه این توجهات از حوزه شیلات که محور اصلی است غافل شویم."
*تالاب انزلی، زایشگاه طبیعی ماهیان در خطر است
حقشناس با اشاره به اهمیت تالاب بینالمللی انزلی به عنوان اصلیترین زایشگاه طبیعی ماهیان در کشور، از وضعیت این زیستگاه ارزشمند ابراز نگرانی کرد و بیتوجهیهای چند دهه اخیر را عامل اصلی قرار گرفتن تالاب انزلی در مسیر نابودی دانست.
وی با تأکید بر اهمیت اقتصاد شیلات، شناخت و آموزش آن را لازمه ارتقاء سلامت جامعه و تقویت صادرات کشور برشمرد و گفت: صنعت شیلات، نقشی اساسی در توسعه دریامحور کشور ایفا میکند و از جمله مردمیترین و بومیترین فعالیتها در حوزههای شیلات و گردشگری محسوب میشود.
خاویار ایران، گنجینهای ارزشمند و گرانبها در تجارت بینالمللی، از دل دریای خزر که میزبان متنوعترین گونههای ماهیان خاویاری در جهان است، به دست میآید.
با وجود پیشینه یک قرنی تحقیقات شیلاتی در ایران، اهمیت حفاظت از ماهیان خاویاری در زیستگاه منحصربهفرد دریای خزر، منجر به تأسیس انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری (ISRI) در سال 1373 شد.
این انستیتو، دو رویکرد اصلی "حفاظت از ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری" و "توسعه پایدار آبزیپروری ماهیان خاویاری" را در سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است.
در حال حاضر، حدود 130 مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در سراسر کشور، با هدف تولید گوشت و خاویار، فعالیت میکنند که انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، پشتیبانی علمی آنها را بر عهده دارد.
این آمار نشاندهنده عزم جدی کشور در حفاظت از این گونههای ارزشمند و توسعه پایدار صنعت آبزیپروری است.
انتهای پیام/