فداکاری کادر بهداشتی در جبههها به چشم نیامده و ثبت نشده - تسنیم
نماینده مردم گلپایگان وخوانسار در مجلس گفت: کسی اسم کادر بهداشت را نمی برد اما زمان جنگ و همپای جامعه پزشکی، تیم های بهداشتی زیادی در جبهه ها فعال بودند که اقدامات آنها مانع گسترش بیماری های واگیردار می شد اما فداکاری های آنها جایی به ثبت نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مسعود خاتمی در همایش نقش بسیج مردمی و منابع ملی در هدایت عالمانه و فناورانه امداد، بهداشت و درمان دفاع مقدس ضمن گرامیداشت اعیاد ماه رجب اظهار داشت: در قائله کردستان ستاد عملیات غرب در کرمانشاه تشکیل شد و تعدادی از جامعه پزشکی به صورت داوطلب در اتاق بهداری این ستاد خدمت میکردند و که برخی از آن از جمله شهید مصطفی قاضی به شهادت رسیدند.
وی با اشاره به حوادث روز دنیا، از حماسه مردم در دوران دفاع مقدس تجلیل کرد و افزود: هر چقدر از پیروزی انقلاب زمان بیشتری میگذرد، ابعاد جنگ بیشتر مشخص میشود و بیشتر میفهمیم که با چه جریانی مواجه بودند و چه معجزهای آفریدند.
رژیم بعث و صدام با پشتیبانی تمام ابرقدرتهای دنیا به ما حمله کرد اما با جانفشانی مردم و رزمندگان اسلام نتوانست حتی یک وجب از خاک کشور را جدا کند.
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دوران دفاع مقدس مصداق دفاع مردمی همه جانبه بود، خاطرنشان کرد: در زمان جنگ نه تنها شاهد حضور اقشار مختلف مردم در جبهههای نبرد بودیم بلکه در پشت سنگرها نیز اقشار مختلفی برای پشتیبانی از رزمندگان اسلام حضور داشتند.
وی بیان کرد: در دوران دفاع مقدس همه جامعه پزشکی به میدان آمده بودند و با کمترین امکانات در بیمارستانهای صحرایی به مداوای مجروحان پرداختند.
خاتمی گفت: روزهای اولی که رژیم بعث از سلاح شیمیایی استفاده کرد، ما نمیدانستیم با چه اتفاقی مواجه هستیم و چه اقداماتی باید انجام دهیم و درمان آن به چه صورت است و جامعه پزشکی و دانشگاهی ما در پشت جبهه با اقدامات فوری نوع گاز و داروی پیشگیری کننده و درمان متناسب را تشخیص دادند و بلافاصله این داروها تولید و در جبهه به صورت گسترده توزیع شد و این درحالی است که خود کشورهای اروپایی در آن زمان نمیدانستند که مجروحین شیمیایی چگونه باید درمان کنند.
وی تاکید کرد: درست که به طور معمول مجروحین در بیمارستانهای صحرایی و مناطق جنگی درمان میشدند اما وقتی عملیاتی انجام میشد، همه بیمارستانهای کشور برای مداوای مجروحین آماده بودند؛ همین امروز هم جامعه پزشکی در خدمت جانبازان است و باید خدمات کادر درمان برای نسلهای آینده ثبت شود.
خاتمی به ارائه خدمات بهداشتی در جبههها پرداخت و گفت: کسی اسم کادر بهداشت را نمیبرد اما در همان زمان تیمهای بهداشتی زیادی در جبههها فعال بودند و اقدامات زیادی انجام دادند که مانع گسترش بیماریهای واگیردار میشد اما اقدامات آنها چندان به چشم نمیآید و جایی به ثبت نرسیده است.
وی در پایان گفت: جامعه پزشکی در طول 45 سال گذشته در همه مقاطع حساس کشور حضور فعالی داشته و شهدای زیادی را به کشور تقدیم کرده است و امیدوارم که فداکاریهای این قشر برای نسل آینده ثبت شود.
انتهای پیام/170