خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 03 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احداث ۲ هزار هکتار باغ جدید در لرستان

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 03 بهمن 1403 - 14:23
خرم‌آباد - رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از احداث دو هزار هکتار باغ جدید در این استان خبر داد.
كشت،نخود،توليد،كشاورزي،شاهرخي،لرستان،توسعه،افزايش

به گزارش خبرنگار مهر، سید عماد شاهرخی امروز چهارشنبه در حاشیه بازدید از باغات خرم‌آباد با اشاره به رشد سه برابری کاشت دانه‌های روغنی در لرستان، اظهار کرد: در زمینه گیاهان دارویی، افزایش هزار و ۷۰۰ هکتاری را تجربه کرده‌ایم و روند خوبی در حوزه تولید زعفران و گیاهانی مانند گشنیز و اسطوخودوس داشته‌ایم.
وی افزود: ظرف سه سال گذشته هزار و ۷۰۰ هکتار در بخش توسعه باغات در اراضی شیب‌دار به بهره‌برداری رسیده و در طی این سه سال، دو هزار هکتار باغ جدید احداث شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه در زمینه حبوبات، یکی از کارهای اساسی که انجام دادیم، توسعه کشت نخود است، گفت: ما یکی از قطب‌های تولید نخود در کشور هستیم و در حال حاضر رتبه دوم تولید نخود را در کشور داریم.
شاهرخی، گفت: با پیگیری‌های انجام شده شهرستان دلفان به‌عنوان پایلوت کشور در زمینه تولید نخود در سال ۱۴۰۴ انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۵۰ تن بذر تهیه کرده‌ایم و پنج دستگاه مکانیزه برای کشت نخود تأمین کرده‌ایم، افزود: هدف ما این است که کشت، برداشت و مبارزه با آفات نخود به روش مکانیزه انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: تکمیل این چرخه می‌تواند به معنای یک نهضت در افزایش تولید نخود در استان باشد که در نهایت تأثیر زیادی در بهره‌وری و توسعه پایدار کشاورزی خواهد داشت.
شاهرخی، گفت: این ظرفیت را داریم که در صورت رعایت تناوب مناسب کشت، تولید نخود و سایر محصولات کشاورزی را افزایش دهیم.
وی گفت: رعایت تناوب کشت به‌عنوان‌مثال، کشت حبوبات و غلات به‌صورت چرخشی به کاهش آفات و بیماری‌ها کمک می‌کند و محصول ارگانیک‌تر خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: این روش می‌تواند منجر به افزایش ۳۰ درصدی تولید در هر کشت شود.
شاهرخی، گفت: کرد: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های بهره‌وری و تولید پایدار رعایت تناوب کشت است، همچنین استفاده از ادوات کشاورزی جدید و دانش فنی روز، الگوی کشت مناسب را برای هر منطقه‌ای تعیین می‌کند که در نهایت به توسعه پایدار در بخش کشاورزی منجر می‌شود.