همه دوستداران به خدمت در مناطق محروم جهادگر و بسیجیاند - تسنیم
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور از حضور خودجوش گروه های جهادی در بحران ها و مناطق محروم برای خدمت رسانی به مردم سخن گفت و تاکید کرد: شاید کسی دوست داشته باشد در مناطق محروم خدمت کند اما تمایلی به بسیجی بودن نداشته باشد، از نگاه ما او هم یک بسیجی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سردار زهرایی در جمع مجمع جهادگران خراسان رضوی با اشاره به اهمیت کار تشکیلاتی و نقش حلقه میانی در سازماندهی این ظرفیتها، از طرحهای ابتکاری بسیج سازندگی در اقشار مختلف برای خدمت به محرومان و اقشار آسیبپذیر سخن گفت.
حضور خودجوش جهادگران در قلب بحران
وی با بیان خاطرهای از حضور خود در یکی از روستاهای کشور گفت: در مسیر سفر برای اقامه نماز، با گروهی از جوانان جهادی برخورد کردم که به صورت خودجوش از شهرهای دور دست خود به این روستا آمده بودند تا در امر خدمت رسانی مشارکت کنند.
آنها با عشق و علاقه، بدون هیچ چشمداشتی، حتی با گرفتن مرخصی از کار خود، آمده بودند تا یاریرسان باشند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور این حضور خودجوش را نمادی از "عمل جهادی" دانست و تأکید کرد: حضور در میدان، بهویژه در زمان بحران، شاخصی مهم برای شناخت گروههای جهادی است.
کار تشکیلاتی؛ نظمی برای خدمت
سردار زهرایی در ادامه صحبتهایش به اهمیت کار تشکیلاتی در سازماندهی گروههای جهادی اشاره کرد و گفت: کار تشکیلاتی، نظارت و بازرسی صحیح برای استمرار حرکتهای جهادی ضروری است.
وی با اشاره به جلسات منظم مجامع جهادی در خراسان رضوی، این موضوع را نشاندهنده عزم جدی و وجود اهتمام و توجه در این استان دانست.
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور همچنین به این نکته اشاره کرد که نباید در تشکیلات "گیر" افتاد و آن را به "قفس طلایی" تبدیل کرد، بلکه باید از ظرفیت تشکیلات برای "نظم دادن" به کار و تسهیل خدمترسانی بهره گرفت.
پایتخت مذهبی، قلب تپنده جهاد
سردار زهرایی با اشاره به جایگاه ویژه خراسان رضوی بهعنوان پایتخت مذهبی و قلب تپنده شیعه، گفت: جذبی که در قلبها در این استان وجود دارد، باید در جریان جهادی نیز نمود پیدا کند.
وی ابراز امیدواری کرد: با تلاشهای بیشتر، شاهد پیشرفت و شکوفایی هرچه بیشتر حرکتهای جهادی در این استان باشیم.
بسیج؛ پرچمدار میدانداری و شبکه سازی مردمی
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به دغدغه رهبری مبنی بر "استقلال نسبی" اقشار بسیج و "میدانداری" آنان در عرصه خدمت، گفت: دشمن در جنگ شناختی خود، از دریچه اقتصاد به فرهنگ، سیاست و مذهب ما حمله میکند.
این حملهها بیشتر متوجه اقشاری است که سفرهشان با معیشت درگیر است.
سردار زهرایی با اشاره به طرح ابتکاری قرارگاه شهید همدانی در تاکسیرانی مشهد، عنوان کرد: بسیج بهدنبال ایجاد حلقه میانی برای ارتباط مردم با نهادهای مردمی خدمترسانی است.
بسیج به دنبال میدانداری و شبکه سازی مردمی است و از دل مردم کارها را پیش میبرد.
فرصت نقشآفرینی برای همه اقشار
وی با تأکید بر اینکه همه اقشار جامعه، از رانندگان تاکسی گرفته تا پزشکان و خیاطان، ظرفیت خدمترسانی به مردم را دارند، گفت: بسیج با ایجاد بستر مناسب، این امکان را برای همه اقشار فراهم میکند تا در خدمت به محرومان و نیازمندان سهیم باشند.
وقتی یک راننده تاکسی در مسیر حرم مسافر رایگان جابهجا میکند یا یک پزشک ویزیت رایگان انجام میدهد، نه تنها به دیگران خدمت میکند، بلکه خود نیز از این خدمت لذت بیشتری میبرد.
حلقه میانی، کلید حل مشکلات
سردار زهرایی، "حلقه میانی" را کلید حل بسیاری از مشکلات دانست و تأکید کرد: اگر این حلقه میانی وجود نداشته باشد، بسیاری از ظرفیتهای مردمی مغفول میماند و بسیاری از خدمات به نیازمندان نمیرسد.
حلقه میانی این خلاءها را پر میکند.
اخلاص، تنوع و فراگیری؛ رمز پویایی و جاذبه جریان جهادی
وی با تاکید بر اخلاص، تنوع و فراگیری به عنوان رمز پویایی و جاذبه این جریان، بر ضرورت حفظ این ویژگیها در مسیر خدمت رسانی تاکید کرد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور همچنین با اشاره به تاکید رهبری بر تاثیر اردوهای جهادی در افزایش میل به خدمت در جوانان، بر اهمیت استمرار این جریان در مسیر شهدا تاکید کرد.
اخلاص؛ ستون اصلی حرکت جهادی
سردار زهرایی با تاکید بر نقش اخلاص در ماندگاری و اثرگذاری فعالیتهای جهادی گفت: هر عملی که صادقانه، خالصانه، بدون ادعا و بدون انتفاع انجام شود، کاری خداپسندانه است و به دل مینشیند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است در این مسیر، برخی از مسئولان گروههای جهادی شناخته و مشهور شوند، این موضوع را امری طبیعی دانست.
اما در عین حال هشدار داد که نباید "کاسب جهادی" شد و از این مسیر برای کسب منافع شخصی استفاده کرد؛ جریان جهادی آنقدر پاک است که افراد سودجو را پس میزند.
باورهای قلبی؛ موتور محرک جهادگران
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور، رمز موفقیت و درخشش جهادگران در عرصه محرومیتزدایی را باورهای عمیق قلبی آنها دانست و گفت: هنوز قاطبه جریان جهادی و بدنه جهادی با صداقت و اخلاص وارد میدان میشوند و دغدغه خدمترسانی به مردم را دارند.
سردار زهرایی تاکید کرد: جهادگران این کار را برای نمایش دادن، بزرگ شدن و کسب سود انجام نمیدهند، بلکه ملاک آنها باور قلبی و خدمت به خلق است.
تنوع عرصه ها؛ جاذبه برای همه اقشار
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به تنوع عرصههای فعالیت جهادی، آن را یکی دیگر از عوامل جاذبه این جریان برشمرد و گفت: نزدیکترین عرصه به دفاع مقدس، اردوهای جهادی هستند.
وی با اشاره به تاکید رهبری بر این موضوع که فعالیتهای جهادی باید میل به خدمت در جوانان را افزایش دهد، اردوهای جهادی را "ادامه دهنده خون شهدا" دانست.
وی تاکید کرد:آیا شما میتوانید صادقانه در این مسیر قدم نگذارید و بگویید که در مسیر شهدا هستید؟
مسیر شهدا یعنی میل به خدمت داشتن.
سردار زهرایی با بیان اینکه تنوع عرصهها در فعالیتهای جهادی بسیار زیاد است و هر کسی با هر تخصصی میتواند در این جریان نقش داشته باشد،گفت: از پزشک و معلم گرفته تا دانش آموز، همه میتوانند درگیر یک عمل جهادی یا تفکر جهادی باشند.
فراگیری؛ پنجره باز خدمت برای همگان
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور، محدود کننده نبودن را یکی دیگر از ویژگیهای مهم گروههای جهادی دانست و گفت: این پنجره خدمت به روی همه گشوده است و برخلاف برخی از گروهها، هیچ شرط و محدودیتی برای ورود به این عرصه وجود ندارد.
وی تاکید کرد: هر کسی که تمایل به خدمت داشته باشد، فارغ از هر نوع گرایش سیاسی یا اجتماعی میتواند در گروههای جهادی فعالیت کند.
ممکن است کسی دوست داشته باشد خدمت کند اما تمایلی به بسیجی بودن نداشته باشد.
چه اشکالی دارد؟
بیا خدمت کن.
از نگاه ما تو بسیجی هستی، حتی اگر حجابت هم کامل نباشد اما حاضری در یک تیم پزشکی قرار بگیری و به مناطق محروم بروی، تو مومن هستی.
سردار زهرایی تاکید کرد: این "فراگیری" باعث شده است که جاذبه گروههای جهادی از بقیه جاها بالاتر باشد.
برخی از این صحبتها برای اولین بار مطرح میشود که این نکات برای عموم مردم و بهویژه کسانی که علاقمند به خدمت هستند، مفید واقع شود.
انتهای پیام/282