خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رازهای باقی‌مانده از ترور اف کندی

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 06 بهمن 1403 - 09:00
از زمان ترور جان اف‌ کندی در شهر «دالاس» ایالت تگزاس در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ بیش از ۶۱ سال می‌گذرد اما رمز و رازهای این قتل همچنان برای عموم باقی مانده است.
ترور،كندي،آمريكا،عموم،اسوالد،منتشر،روز،سوءقصد،شبهات،محرمانه، ...

به گزارش مشرق، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا روز پنجشنبه با امضای یک فرمان اجرایی خواستار آن شد که تمامی اسناد محرمانه مربوط به ترور جان اف‌کندی، رئیس‌جمهور سال‌های دور آمریکا حداکثر ظرف ۴۵ روز به صورت علنی منتشر شوند.
از زمان آن ترور در ۶۱ سال پیش دولت‌های آمریکا به بهانه‌های مختلفی اعم از محافظت از منافع امنیت ملی، ادامه تحقیقات و غیره اطلاعات مربوط به این ترور را از عموم مخفی کرده و به هر فرضیه‌ای که در آن فضای ابهام مطرح شده برچسب «توهم توطئه» زده‌اند.
گفته می‌شود در حال حاضر ۱۴ هزار سند محرمانه درباره ترور اف کندی وجود دارند که هنوز علنی نشده‌اند.
همین موضوع باعث شده روایت‌های رسمی واشنگتن در خصوص مسئله همواره از سوی عموم به دید تردید و شک نگریسته شود.
میزان بی‌اعتمادی به هیئت حاکمه آمریکا در این پرونده به حدی است که بعد از امضای فرمان ترامپ بسیاری از کاربران در فضای مجازی پیام‌هایی با این مضمون منتشر کرده‌اند که آنچه قرار است منتشر شود نیز احتمالاً فریبی دیگر برای فیصله دادن به یک پنهان‌کاری حکومتی باشد.
روایت‌های رسمی می‌گویند قاتل فردی به نام «لی هاروی اسوالد» است، اما او نه از کسی دستور گرفته و نه از این ترور انگیزه‌های سیاسی و حزبی داشته است.
این سوال از آن زمان اذهان بسیاری را به خود مشغول کرده که اسوالد چگونه توانسته بدون کمک گرفتن از هیچ سازمان، نهاد و تشکلی تمامی لایه‌های امنیتی سیا، اف‌بی‌آی و گارد ریاست‌جمهوری را دور بزند و اقدام به ترور کند؟
راز دوم ترور خود «اسوالد» دو روز بعد از قتل کندی است.
این ماجرا خود شبهات درباره ماجرای ترور اول را دو چندان کرد.
ادگار هوور، رئیس وقت اف‌بی‌آی بعد از کشته شدن اسوالد در یادداشتی نوشت که نمی‌توان عموم مردم را متقاعد کرد که او عامل اصلی ترور کندی بوده است.
ابهام‌های دیگر به نقش‌آفرینی احتمالی اسرائیل در ترور کندی مربوط می‌شود.
زمانی که کندی از طرف حزب دموکرات برای ریاست‌جمهوری آمریکا انتخاب شده بود یک روزنامه راست‌گرای اسرائیلی نوشته بود که او هرگز یهودی‌ها را دوست ندارد و میانه‌ای هم با صهیونیست‌ها ندارد.
کسانی که از این فرضیه حمایت می‌کنند می‌گویند که اف کندی تلاش‌هایی برای متعادل کردن شرایط فلسطینی‌ها داشته و از طرف دیگر مخالف برنامه تسلیحات هسته‌ای اسرائیل بوده است.
مسئله دیگری که شاید عده کمتری بدانند این است که قبل از آن ترور موفق دست‌کم دو بار دیگر به جان اف‌ کندی سوءقصد شده بود اما ناکام مانده بود.
نکته جالب آنکه اسناد افشا شده در سال‌های بعد نشان داده‌اند که سرویس مخفی آمریکا تلاش کرده شواهد مربوط به سوءقصد دوم که در شیکاگو اتفاق افتاده را از عموم پنهان کند.
باید دید اسنادی که ممکن است به زودی منتشر شوند چه پاسخ‌هایی برای این سوال‌ها دارند و آن پاسخ‌ها تا چه اندازه خواهد توانست شبهات عموم مردم در این پرونده را رفع کند.