توطئه جدید آمریکا و اسرائیل در لبنان و آزمون سخت جوزفعون - تسنیم
اصرار صهیونیست ها بر ادامه ماندن در برخی مناطق جنوب لبنان علی رغم پایان مهلت 60 روزه مقرر در توافق آتش بس، در چارچوب اهدافی است که نمی توان آن را جدا از توطئه سیاسی آمریکا در بیروت دانست و اینجا میزان قدرت مقامات لبنانی سنجیده خواهد شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در آستانه پایان مهلت 60 روزه آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی و در حالی که ارتش اسرائیل قصد دارد با دور زدن مفاد توافق آتش بس همچنان در جنوب لبنان بماند، همه چشمها به سمت تحولات لبنان دوخته شده است.
خیز صهیونیستها برای تثبیت اشغالگری در لبنان
دیروز دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر اعلام کرد که عقب نشینی اسرائیل از لبنان به تعویق افتاده و به بعد از مهلت 60 روزه موکول میشود.
همزمان با آن، اظهارات مقامات آمریکایی و دیگر مقامات صهیونیست و بهانهتراشیهای آنها برای ادامه اشغالگری در لبنان سوالاتی درباره پیامدهای احتمالی این اقدام به ویژه بر وضعیت امنیتی لبنان به وجود میآورد.
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ارتش اسرائیل قصد دارد در منطقه جنوب لبنان باقی بماند و علت این امر هم عدم پایبندی ارتش لبنان به رویههای توافق شده در آتش بس است.
در مقابل، حزب الله در بیانیهای که روز پنجشنبه صادر شد، بر لزوم پایبندی کامل به مفاد آتش بس تاکید و هرگونه به تعویق انداختن تاریخ خروج ارتش صهیونیستی از لبنان را رد کرد.
حزب الله همچنین از دولت لبنان خواست تا برای اطمینان از اجرای کامل توافق، موضع قاطعی اتخاذ کنند.
منابع امنیتی در گفتگو با الجزیره فاش کردند که ارتش اسرائیل تاکنون از 9 شهر در جنوب لبنان عقب نشینی کرده اما عقب نشینی این رژیم از 33 شهر دیگر لبنان کامل نشده است و انتظار نمیرود که تا روز دوشنبه که پایان مهلت 60 روزه آتش بس است، عقب نشینی اسرائیل از لبنان تکمیل گردد.
در اینجا لازم به ذکر است که طبق توافق آتش بس، بر لزوم خروج کامل ارتش اسرائیل از جنوب لبنان در پایان مهلت 60 روز یعنی 27 ژانویه تاکید شده و قرار بود ارتش لبنان با همکاری یونیفل مسئولیت استقرار و حفظ امنیت در جنوب لبنان را بر عهده بگیرند.
اولین آزمون دشوار جوزف عون در لبنان
«جورج علم» کارشناس امور سیاسی منطقه معتقد است که اسرائیل به بهانه حفظ امنیت خود میخواهد حضور نظامی در چند نقطه راهبردی در امتداد مرز لبنان و فلسطین اشغالی را حفظ کند و میگوید که هنوز ماموریت خود را به پایان نرسانده است.
وی افزود: اسرائیل با بهانههای امنیتی درخواست خود را برای تمدید اشغالگری در جنوب لبنان توجیه میکند و مدعی است که ارتش لبنان و حزب الله برای پنهان کردن تونلها و انبارهای تسلیحات مقاومت در لبنان تبانی کردهاند.
این تحلیلگر تاکید کرد: دولت لبنان در حال حاضر تماسهای فشردهای با پایتختهای 5 کشور عربی و بینالمللی به رهبری آمریکا آغاز کرده تا اسرائیلیها بعد از مهلت مقرر از لبنان خارج شوند.
بر اساس این تحلیل، لبنانیها میخواهند مواضع دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا را آزمایش کنند و ببینند آیا تغییری در سیاست ایالات متحده بعد از روی کار آمدن دولت جدید، در قبال لبنان به وجود آمده است یا نه.
اما اگر رژیم صهیونیستی به ناسازگاری ادامه دهد، این وضعیت یک آزمون اولیه دشوار برای دوران ریاست جمهوری جوزف عون در لبنان خواهد بود و باید ببینیم که او چگونه در برابر نقض حاکمیت لبنان توسط اسرائیل عمل خواهد کرد.
احیای پروژه قدیمی آمریکا در لبنان
«علی حیدر» تحلیلگر سیاسی و کارشناس امور رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود اعلام کرد که روند کنونی اسرائیل به وضوح بیانگر تمایل این رژیم برای نگه داشتن نیروهای خود در برخی مناطق جنوبی لبنان است.
برخی منابع عبری گزارش میدهند که روند خروج ارتش اسرائیل از جنوب لبنان ممکن است چند هفته طول بکشد و برخی دیگر هم میگویند این روند شاید یک ماه دیگر ادامه داشته باشد.
وی افزود: اما همه اینها مقدمهای برای تمدید اشغالگری اسرائیل در لبنان هستند و شاید انگیزههای دیگری هم پشت پرده این اقدامات رژیم صهیونیستی وجود داشته باشد که هنوز آشکار نشده است.
اسرائیل عقب نشینی ارتش خود از جنوب لبنان را با استقرار ارتش لبنان در این منطقه مرتبط میکند و طبق مفاد آتش بس، باید استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور قبل از خروج کامل اسرائیلیها انجام شود و بعد از آن نیروهای اسرائیلی شروع به عقب نشینی کنند.
این تحلیلگر عرب زبان تصریح کرد: اما اسرائیل از ابعاد امنیتی و تاکتیکی فراتر رفته و به نظر میرسد که به دنبال ارسال پیامهای عمیقتر با هدف فشار بر مقامات سیاسی لبنان جهت سوق دادن آنها به سمت تحریک علیه مقاومت و فشار بر آن در کل لبنان است نه صرفاً جنوب این کشور.
این رفتار را نمیتوان از طرح آمریکا در لبنان با هدف ایجاد یک ساختار سیاسی متخاصم با مقاومت جدا دانست.
علی حیدر گفت: اما مشخصا حزب الله یک تصمیم راهبردی برای مقابله با اشغالگری اسرائیل در لبنان اتخاذ خواهد کرد و استراتژی و تاکتیکی که مقاومت قرار است طراحی کند و زمان اجرای آن، همچنان تابع ارزیابیهای رهبری و فرماندهی حزب الله است.
این تحلیلگر در پایان تاکید کرد: کاملاً مشخص است که دولت لبنان مسئول مستقیم هرگونه اقدام نیروهای اشغالگر اسرائیلی بوده و در این مرحله میزان قدرت سیاسی مقامات لبنانی به ویژه بعد از انتخاب رئیس جمهور و مامور تشکیل دولت جدید سنجیده میشود.
انتهای پیام/