خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شکل دهی به تمدن نوین اسلامی چشم انداز مشترک همه مسلمانان است

مهر | استان‌ها | شنبه، 06 بهمن 1403 - 16:29
قم- رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شکل‌دهی به تمدن نوین اسلامی را چشم‌انداز مشترک همه مسلمانان و مؤسسات دینی برشمرد.
اسلامي،علمي،اسلام،مراكز،ارتباطات،فرهنگ،رئيس،سازمان،الاسلام،ح ...

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور ظهر شنبه در نشست بین‌المللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی که در دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به نقش کلیدی مراکز علمی در معرفی حقیقت دین، اظهار کرد: درک صحیح و عمیق از دین می‌تواند بنیان وحدت و شکل‌گیری امت اسلامی را محکم‌تر کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اهمیت معرفی قرائتی عقلانی و اصیل از اسلام در سطح بین‌المللی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: مراکز پژوهشی باید ابزارها و راهبردهای لازم برای این هدف را توسعه دهند.
حجت الاسلام ایمانی‌پور به تشریح چالش‌های کنونی اسلام پرداخت و تصریح کرد" دین مبین اسلام از دو سو تحت فشار قرار دارد، از یک سمت جریان‌های افراطی و جاهلانه‌ای که از درون به چهره اسلام آسیب می‌رسانند، و از سمت دیگر، جریان‌های اسلام‌ستیز که از بیرون تلاش در تحریف واقعیت دارند.
به گفته رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مراکز علمی و پژوهشی وظیفه دارند تا با معرفی حقیقی اسلام، به مقابله با این چالش‌ها بپردازند.
وی با بیان قابلیت‌های علم در عرصه بین‌المللی عنوان کرد: راهبرد توسعه علمی در این فضا می‌تواند تصویر معتدل و معقولی از اسلام را به جهانیان ارائه کند.
حجت الاسلام ایمانی پور مراکز علمی و دانشگاهی را خانه اندیشمندان و نخبگان دانست و افزود: این مراکز می‌توانند نقشی برجسته در ترویج فهم صحیح از اندیشه دینی ایفا کرده و روایت‌های دقیقی را درباره اسلام ارائه کنند و همچنین این امر می‌تواند ساختارهای علمی مشترک میان کشورهای اسلامی را نیز همسو کرده و توسعه بخشد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر لزوم پرداختن به مسائل نوپدید جامعه مسلمانان تأکید کرد و گفت: در جهان متحول و پیچیده امروز، نیاز است که مسائل امت اسلامی به دغدغه اصلی نهادهای علمی تبدیل شود.
وی تأکید کرد: بهره‌برداری از علوم انسانی و اسلامی در حل مشکلات جوامع اسلامی امری ضروری است و این هدف به وسیله تبادل تجربیات، افزایش مشارکت‌ها و هم‌افزایی میان نهادهای علمی، به ویژه در جهان اسلام، قابل دستیابی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه دانشگاه‌ها و مراکز علمی مسئولیت خطیر معرفی چهره واقعی اسلام را بر عهده دارند، گفت: تلاش برای گسترش تعاملات علمی بین‌المللی علاوه بر تسهیل همکاری‌ها، می‌تواند چهره‌ای منطقی‌تر و معتدل‌تر از اسلام را به نمایش بگذارد و ضمن تقویت جایگاه آن، مسیری روشن برای تمدن نوین اسلامی فراهم کند.
حجت الاسلام ایمانی پور تبادل تجربیات و دستاوردهای مراکز علمی جهان اسلام را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر خواند و اظهار کرد: ایجاد شبکه‌ای گسترده از ظرفیت‌های دانشگاهی میان کشورهای مختلف می‌تواند مسیر ارتباطات علمی را هموار سازد.
وی با تأکید بر اهمیت نخبگان مسلمان و تأثیرگذاری آنان در دیپلماسی علمی، اذعان کرد: استفاده مؤثر از ظرفیت‌های علمی موجود در حوزه علوم اسلامی باعث تقویت جایگاه امت اسلامی می‌شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین ادامه همکاری‌های پایدار در زمینه آموزش و تحقیقات مشترک را امری حیاتی دانست که می‌تواند مسیر توسعه فعالیت‌های مبتنی بر علوم اسلامی را هموار کند.
حجت الاسلام ایمانی پور شکل‌دهی به تمدن نوین اسلامی را چشم‌انداز مشترک همه مسلمانان و مؤسسات دینی برشمرد.