خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دلار بالا رفت؛ لوازم خانگی ۲۰درصد گران شد

اعتماد | همه | یکشنبه، 07 بهمن 1403 - 10:00
دلار که به سمت 80هزار تومان خیز برداشت، بازار لوازم‌خانگی بی‌قیمت شد و هر فروشنده‌ای قیمت خودش را روی جنس می‌گذاشت. برخی هم معتقد بودند در بازار متشنج، سود در نفروختن جنس است. حالا اما خبرها حاکی از این است که با افزایش قیمت کارخانه‌ای لوازم‌خانگی و متناسب شدن آن با نرخ جدید ارز تجاری، بازار دوباره با قیمت‌های تقریبا مشخص فعال شده است.
قيمت،ارز،نرخ،بازار،افزايش،تجاري،جنس،دلار،كشور،كالاها،متناسب

دلار که به سمت 80هزار تومان خیز برداشت، بازار لوازم‌خانگی بی‌قیمت شد و هر فروشنده‌ای قیمت خودش را روی جنس می‌گذاشت.
برخی هم معتقد بودند در بازار متشنج، سود در نفروختن جنس است.
حالا اما خبرها حاکی از این است که با افزایش قیمت کارخانه‌ای لوازم‌خانگی و متناسب شدن آن با نرخ جدید ارز تجاری، بازار دوباره با قیمت‌های تقریبا مشخص فعال شده است.
کد خبر: 696657 | ۱۴۰۳/۱۱/۰۷ ۱۰:۰۰:۰۲
تغییر نرخ ارز واردات به‌عنوان یکی از عوامل اصلی در تعیین قیمت تمام‌شده کارخانه‌های مونتاژ‌کننده لوازم‌خانگی در کشور به بالا رفتن قیمت کارخانه اغلب محصولات این حوزه منجر شده است.
مسئولان صنفی، این افزایش قیمت را 5تا 20درصد اعلام کرده‌اند.
به گزارش همشهری، دلار که به سمت 80هزار تومان خیز برداشت، بازار لوازم‌خانگی بی‌قیمت شد و هر فروشنده‌ای قیمت خودش را روی جنس می‌گذاشت.
برخی هم معتقد بودند در بازار متشنج، سود در نفروختن جنس است.
حالا اما خبرها حاکی از این است که با افزایش قیمت کارخانه‌ای لوازم‌خانگی و متناسب شدن آن با نرخ جدید ارز تجاری، بازار دوباره با قیمت‌های تقریبا مشخص فعال شده است.
تولید داخلی به نرخ دلار
تقریبا یک‌ماه از راه‌اندازی بازار ارز تجاری می‌گذرد و از آن زمان، نرخ ارز قابل تخصیص به واردات به حدود 66هزارو400تومان افزایش یافته است.
این در حالی است که تا پیش از آن، نرخ حواله سامانه نیما مبنای نرخ ارز برای واردات کالاهای غیراساسی بود و آخرین قیمت این ارز حدود 54هزارو400 ثبت شده است.
به بیانی دیگر، در یک‌ماه اخیر در نتیجه تغییر نرخ ارز تجاری کشور، قیمت دلار برای واردکنندگان کشور حدود 22درصد افزایش پیدا کرده است و گویی تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم‌خانگی نیز همین رقم را روی قیمت محصولات خود گذاشته‌اند.
نکته قابل تأمین این است که مواداولیه و قطعات مورد نیاز برای تولید کالای موجود در خطوط و انبار تولیدکنندگان یا فروشگاه‌های لوازم‌خانگی، چند‌ماه پیش و به نرخ ارز بسیار پایین‌تر از نرخ‌های فعلی ارز وارد کشور شده و افزایش قیمت این محصولات به بهانه نرخ ارز، گرچه از منظر اقتصاد بازار جایز است اما از منظر اقتصاد مبتنی بر توزیع رانت و یارانه، نمی‌تواند توجیه‌پذیر باشد.
لوازم‌خانگی گران‌تر می‌شود؟
وقتی نرخ ارز در بازار تغییر می‌کند، حتی اگر نرخ ارز تجاری ثابت بماند باز هم فروشندگان برای بالا بردن قیمت کف بازار متناسب با تغییرات نرخ ارز تلاش خواهند کرد، اما در شرایط فعلی، به‌واسطه کسادی بازار لوازم‌خانگی تا حدودی ترمز افزایش بی‌قاعده کالاها کشیده شده است.
در این وضعیت، به‌نظر می‌رسد اگر کارخانه‌های لوازم‌خانگی مانند کارخانه‌های خودروسازی شگرد تزریق قطره‌چکانی کالا و به‌تبع آن افزایش قیمت را به‌کار نبرند، دلیلی برای بالا رفتن قیمت لوازم‌خانگی وجود نخواهد داشت.
البته این مهم بیش از هر چیز نیازمند رصد دقیق و نظارت پیوسته نهادهای نظارتی است.
بعد از دوره اخیر افزایش نرخ ارز، هر دو گروه کالاهای داخلی و خارجی در بازار لوازم‌خانگی با افزایش قیمت مواجه شدند.
حالا، بررسی‌های همشهری نشان می‌دهد بعدازآن افزایش که اوایل دی‌ماه رصد شده بود، همچنان روند افزایش قیمت در برخی کالاها ادامه دارد؛ درحالی‌که برخی از کالاها نیز مقداری از سقف قیمت عقب‌نشینی کرده‌اند.