خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سفر به سرزمین ماورای عشق/ مشق ایثار و شهادت در راهیان نور‌

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 07 بهمن 1403 - 10:30
اردوهای راهیان نور و سفر به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس، یک دعوت معنوی از سوی شهدا و سفر به عمق تاریخ، ایمان و هویت ایران هستند.
مناطق،اعزام،راهيان،نور،شهدا،جوانان،سفرها،رزمندگان،عملياتي،سف ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، اردوهای راهیان نور و سفر به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس، یک دعوت معنوی از سوی شهدا و چیزی فراتر از یک بازدید معمولی هستند زیرا در این مناطق، تاریخ و شکوه ایثار و مقاومت به یادگار گذاشته می‌شود و فرصتی برای درک و شناخت گوشه‌ای از حقایق دوران دفاع مقدس و جانفشانی‌های رزمندگان است.
وجب به وجب خاک مناطق عملیاتی جنوب کشور بوی آزادگی و جوانمردی می‌دهد، رد پای شهدا و خاطرات آن‌ها، آتش و خون، رشادت و ازخودگذشتگی، اشک و لبخند هنوز هم بر جای جای استان‌های جنوب کشور نمایان است.
در این مسیر از شهرهایی عبور می‌کنیم که قدم به قدم آن‌ها نام‌آور و الهام‌بخش هستند.
دوکوهه، خانه عشق و محل استقرار و اعزام تعداد زیادی از رزمندگان است که هنوز هم بوی همان صفا و صمیمیت در آن حس می‌شود.
یادمان‌های کربلای 4 و والفجر 8 در کنار اروند، آرامبخش مادران شهدای غواصی است که مظلومانه رفتند و جاودانه شدند.
تلاطم اروند خوب می‌داند چگونه با دل‌ها بازی کند، غروب‌های شلمچه هم دل‌ها را آسمانی و چشم‌ها را بارانی می‌کند.
طلاییه، جایی که دل کندن از آن برای زائران بسیار دشوار است، یکی از ناب‌ترین قرارگاه‌های دل‌هاست و خیلی ساده می‌شود وجود شهدا را آنجا احساس کرد.
هویزه محل شهادت جمعی از بهترین مخلوقات خدا و دهلاویه محل پرواز شهید مصطفی چمران و قدمگاه بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین بندگان و پلکان آن محل اتصال زمین و آسمان است.
هر ساله و با هدف آشنایی جوانان و نوجوانان با ایثار رزمندگان و رشادت‌های شهدا سفرهایی به مناطق عملیاتی غرب و جنوب کشور از سوی نهادهایی همچون سپاه و بسیج تدارک دیده و اجرا می‌شود که تأثیر بسیار زیادی بر نسل جدید دارد و نوعی پیوند عاطفی و معنوی میان بازدیدکنندگان و شهدا ایجاد می‌کند.
در این بازدیدها، جوانان با مشاهده خاکی که روزگاری شاهد رشادت‌های فرزندان غیور این سرزمین بوده، مفهوم ایثار را بهتر درک می‌کنند.
بازدید از مناطق جنگی به جوانان یادآور می‌شود که امنیت امروز، نتیجه جانفشانی‌های نسل گذشته است.
این درک، حس هویت ملی و دینی آن‌ها را تقویت می‌کند.
خبرنگار خبرگزاری تسنیم از کرج به مناسبت آغاز اعزام دانش آموزان به مناطق عملیاتی جنوب کشور گفت‌وگویی را با «سرهنگ پاسدار ابوالقاسم واحد، مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری سپاه استان البرز» ترتیب داده که در ادامه می‌خوانیم.
آغاز سفرهای راهیان نور از چه تاریخی است و پایه و اساس این سفرها چیست؟
این اردوها هرساله از مهر ماه با هدف آشنایی دانش‌آموزان با رشادت‌های رزمندگان و تقویت روحیه ایثار در آنها آغاز می‌شود و تا پایان سال هم ادامه دارد.
امسال هم بیش از پنج هزار دانش آموز دختر از مقاطع متوسطه دوم در ماه‌های آبان و آذر به مناطق جنگی استان خوزستان اعزام شدند.
اوایل بهمن ماه جاری نیز اعزام دانش آموزان پسر آغاز شده و تا پایان همین ماه ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود چهار هزار نفر دانش آموز پسر نیز اعزام شوند.
اطلاع‌رسانی و ثبت نام دانش‌آموزان از چه طریقی صورت می‌گیرد؟
برابر اطلاع‌رسانی‌های مدارس و بسیج دانش‌آموزی، دانش‌آموزان از آغاز سفرها مطلع می‌شوند و ثبت‌نام می‌کنند، صدور مجوز نیز توسط آموزش و پرورش صورت می‌گیرد و برابر تقویم اجرایی و روزهای تعیین شده دانش‌آموزان روانه مناطق عملیاتی می‌شوند.
آیا برای اقشار مختلف هم امکان بازدید از مناطق جنگی فراهم می‌شود؟
اطلاع‌رسانی‌ها از چه طریقی صورت می‌گیرد؟
پایگاه‌های بسیج در تمامی ادارات، نهادها و دستگاه‌ها فعال هستند و اطلاع‌رسانی‌ها از این طریق صورت می‌گیرد.
رئیس ستاد پشتیبانی ستاد راهیان نور استاندار است و تقریبا تمام دستگاه‌ها هم در این ستاد عضو هستند.
این ستاد در هر فصل دو بار تشکیل جلسه می‌دهد و پشتیبانی از طریق استاندار و اطلاع‌رسانی به اقشار مختلف هم از طریق دستگاه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد.
پیش از این اعزام‌ها به صورت تشکیلاتی بود اما دو سال است که به صورت منظم و سازماندهی‌شده اعزام اقشار به مناطق عملیاتی را شاهد هستیم.
با توجه به آمار و ارقامی که دارید استقبال نسل جوان از این اردوها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
نسل جدید تفاوت‌های بسیاری با نسل‌های گذشته دارند اما با وجود همه شرایط و پیشرفت تکنولوژی باز هم تمایل آنها به حضور در این مناطق زیاد و این حس و تمایل بسیار زیباست.
وقتی حال و هوای دختران و پسران این سرزمین در سفرها و مناطق عملیاتی را می‌بینیم، به حال آن‌ها غبطه می‌خوریم، زیرا شهدای دوران دفاع مقدس و جنگ را ندیده‌اند و درکی از آن دوران ندارند اما انس و الفت خاصی با شرایط پیدا می‌کنند که بسیار زیبا و وصف‌نشدنی است.
برخی از آن‌ها پس از حضور در این مناطق و روایت‌های راویان از آن دوران، حتی مسیر زندگی خود را تغییر می‌دهند و ما معتقدیم این عنایت شهداست و مصداق آیه عند ربهم یرزقون است، آن‌ها زنده‌اند و خودشان هدایتگر نسل جدید هستند.
برخی از دانش‌آموزانی که به مقتل شهدا پا می‌گذارند معتقدند که به محل رفت‌وآمد ملائکه قدم گذاشته‌اند و همین موضوع حال و هوای آن‌ها را دگرگون و روحانی می‌کند و تاثیر بسیار خوب و فزاینده بر روحیه آن‌ها و فرهنگ جامعه پس از ورود به شهر خود، دارد.
به نظر شما این سفرها چقدر می‌تواند در سطح جامعه تاثیرگذار باشد؟
تاثیر این سفرها به قدری بالاست که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت.
مردم غزه در این جنگ اخیر یک سال و چند ماه دلیرانه مقاومت کردند و در مقابل رژیم صهیونیستی ایستادند و همین مقاومت آن‌ها با وجود همه فشارها، تهدیدات، تهاجم‌ها و سختی‌ها منجر به زانوزدن اسرائیل در مقابل حماس شد.
زمانی که جوانان ما به ارودهای راهیان نور می‌روند و از رشادت‌های رزمندگان و سختی‌ها و مقاومت‌های آن‌ها مطلع می‌شوند به خود می‌بالند که این مناطق روزی برای خود غزه‌ای بوده و جوانان آن دوران با ایستادگی در مقابل دشمن بعثی مانع از ورود آن‌ها به کشور شده‌اند.
آن‌ها وقتی در این فضا قرار می‌گیرند و روایت‌های مختلفی از نحوه شهادت رزمندگان را می‌شنوند یک همزادپنداری پیدا و احساس نزدیکی به شهدا کرده و پس از پایان سفر و بازگشت به شهر خود، تلاش می‌کنند در همان مسیری قرار گیرند که شهدا انتخاب کرده بودند و این اتفاق بسیار خوب و مبارکی است.
دانش‌آموزان در این سفرها از مظاهر پیشرفت انقلاب اسلامی نیز بازدید کرده و از آن‌ها مطلع می‌شوند و از این همه اقتدار احساس غرور می‌کنند.
ما هرساله اعزام دانش‌آموزان سمپادی و استعدادهای درخشان را هم داشته‌و به کرات مشاهده کرده‌ایم که می‌گفتند از مهاجرت به خارج از کشور منصرف شده‌اند و دلشان می‌خواهد در همین مملکت بمانند و در سنگر علم تلاش کنند.
با توجه به اینکه معلمان باید به نوعی دانش‌آموزان را با اتفاقات آن دوران آشنا کنند، آیا این قشر هم به این سفرها اعزام می‌شوند؟
بله، سال گذشته اعزام معلمان را داشتیم و امسال هم داریم.
معلمان به نوعی اساتید فرزندان ما هستند و باید نقشه راه را به دانش‌آموزان نشان دهند بنابراین لازم است در کنار مباحث علمی به مسائل فرهنگی و آموزش آن‌ها نیز بپردازند و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در اولویت‌های آموزش‌های فرهنگی خود قرار دهند.
امسال از دهم اسفند، ماه رمضان آغاز می‌شود، آیا این موضوع در برنامه‌های شما برای اعزام‌ها تاثیرگذار است و تغییری حاصل می‌شود؟
بله، به دلیل تقارن این ایام با یکدیگر، برنامه‌های ما نیز فشرده‌تر می‌شود تا دانش‌آموزان بتوانند ماه رمضان را در شهرهای خود باشند.
البته تقاضا از سوی مدارس برای سهمیه بیشتر، بسیار بالاست اما واقعا امکان اعزام بیش از این تعداد را نداریم.
در خصوص اعزام دانشجویان و اعزام‌های خانوادگی چه برنامه‌ای دارید؟
دانشجویان صرفا هفته اول اسفندماه به مناطق مذکور اعزام می‌شوند و امکان اعزام‌های خانوادگی نیز مانند سنوات گذشته وجود دارد و برای نوروز هم پس از پایان ماه مبارک رمضان، اعزام‌های نوروزی آغاز می‌شود.
به امید روزی که سفر برای همه راهیان، بی‌خطر بوده و درس‌های بزرگی به همراه داشته و تاثیرگذاری خوبی در زندگی و جامعه داشته باشد.
اگر شما هم مطلب پایانی دارید بفرمایید؟
راهیان نور، یک سفر نیست؛ یک دانشگاه است.
دانشگاهی که درس عشق به خدا، وطن و انسانیت می‌دهد.
جوانانی که در این سفر حضور پیدا می‌کنند، دیگر تنها مخاطب روایت‌ها نیستند.
آن‌ها خود را در میانه میدان نبرد تصور می‌کنند، در لحظه‌هایی که انتخاب میان زندگی و مرگ، تنها با ایمان به خداوند و عشق به کشور معنا پیدا می‌کند.
راهیان نور، تنها بازدید از مناطق جنگی نیست؛ بلکه بازخوانی هویت یک ملت است.
هویتی که در ایثار شهیدان، صبر مادران و فداکاری رزمندگان تعریف شده است.
این سفر، چراغی است که در دل جوانان روشن می‌شود و آن‌ها را به مسیر نور و حقیقت هدایت می‌کند.
راهیان نور، سفری به گذشته برای ساختن آینده‌ای روشن‌تر است.
سفری که هر گامش، پیوندی عمیق‌تر میان جوانان و ارزش‌های انقلاب اسلامی برقرار می‌کند.
این سفر، تأثیری عمیق بر روح و جان جوانان دارد.
حضور در مناطقی که شهیدان در آنجا زیسته‌اند و جانفشانی کرده‌اند، به آن‌ها هویتی تازه می‌بخشد.
حس می‌کنند که تعلقی به این خاک دارند و رسالتی بر دوششان سنگینی می‌کند.
هر شهید، پیامی به نسل امروز دارد: «راه ما را ادامه دهید.» و این پیام، جوان را به فکر وا می‌دارد و به او هدف می‌بخشد.
گفت وگو: صدیقه صباغیان
انتهای پیام/