خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استاندار آذربایجان‌غربی به عنوان دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه منصوب شد

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 07 بهمن 1403 - 13:24
ارومیه - رضا رحمانی، استاندار آذربایجان غربی با حکم محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور به عنوان دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه منصوب شد.
درياچه،احياي،اقدامات،كارگروه،اروميه،ملي،جلب،تدوين،آب،دولت،چه ...

به گزارش خبرگزاری مهر، در حکم معاون اول رئیس جمهور خطاب به استاندار آذربایجان‌غربی آمده است: نظر به اهتمام جدی دولت چهاردهم نسبت به احیای دریاچه ارومیه به عنوان «دبیر کار گروه ملی نجات دریاچه ارومیه» منصوب می‌شوید؛ انتظار می‌رود ضمن استفاده از نظرات صاحب نظران و نخبگان ملی و محلی، در جلب همکاری و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی اقدامات مؤثری انجام داده و کلیه برنامه‌ها و اقدامات کارگروه را معطوف احیای دریاچه کنید.
در ادامه این حکم اظهار شده است: ضرورت دارد همه دستگاه‌های اجرایی عضو کارگروه در چهارچوب نقشه راه و برنامه‌های مصوب کارگروه به طور مرتب و دوره‌ای (حداکثر سه ماه یک بار) گزارش اقدامات خود را به دبیرخانه ارائه کنند و دبیرخانه مکلف است ضمن ارزیابی مستمر عملکرد دستگاه‌ها، نتایج اقدامات و راه حل‌های ابتکاری را در کارگروه ملی ارائه کند.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرده است: بر اساس ارزیابی کارشناسی انجام گرفته در دولت چهاردهم، اهم اولویت‌ها و راهبردهای کلان دولت برای احیای دریاچه ارومیه شامل استفاده از ظرفیت‌های برنامه هفتم پیشرفت کشور برای احیای دریاچه، کاهش مصرف آب و مدیریت سطح زیر کشت در اراضی کشاورزی، طراحی و اجرای معیشت جایگزین برای کشاورزان، جهت دهی بلندمدت فعالیت‌های استان‌ها به فعالیت‌های کم آب بر (توسعه کشت‌های جایگزین)، جلب مشارکت مؤثر تمامی دستگاه‌ها در سطوح ملی و محلی، مشارکت دانشگاه‌های منطقه (ارومیه، تبریز و کردستان) به عنوان بازوی علمی و پژوهشی طرح احیای دریاچه، تقویت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه تغییرات اقلیمی و مدیریت منابع آب، پیوستگی و ماندگاری اقدامات از طریق اجماع سازی جلب اعتماد و آگاهی عمومی با تدوین پیوست رسانه‌ای، تدوین طرح‌های مبتنی بر ظرفیت‌های حوضه آبریز (محدودیت‌ها، فرصت‌ها و آمایش سرزمین)، اصلاح نقشه راه بر اساس آسیب شناسی و بازنگری در پروژه‌های مصوب، اجرا شده و پیشنهادی جدید، تدوین برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت به همراه اعتبارات مورد نیاز است.