توسلی: ما نباید همه شرایط و دستورالعملهای FATF را بپذیریم
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دستورالعملها و شرایطی در FATF وجود دارد که ما نمیتوانیم بعضی از آن موارد را بپذیریم و آنان باید ملاحظات ما را هم مدنظر قرار دهند.
فتحالله توسلی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: FATF یک سازمان بینالمللی وابسته به سازمان ملل متحد یا نهادها و مجموعههای اینچنینی نیست، بلکه مجموعهای در فرانسه آن را ایجاد کرده و مدیریت میکند.
وی ادامه داد: به هر ترتیب و چه بخواهیم و چه نخواهیم، اینها یکسری اختیارات دارند و محدودیتهایی را برای کشورهایی که عضو این مجموعه نشدند و اصول FATF را رعایت نکردند، ایجاد کردند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قاعدتاً این محدودیتها روی اقتصاد همه کشورها تأثیرگذار است.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته ناگفته نماند که کشور ما عملاً بخش قابل توجهی از دستورالعملهای FATF را اجرا میکند و شاید فقط سه یا چهار بند از آن از سوی کشور ما اجرایی نشده است.
توسلی در این زمینه، توضیح داد: بحث اصلی FATF، پولشویی است و اگر مثلاً به جبهه مقاومت کمک شود، از نظر آنها پولشویی و کمک به تروریسم است، در حالی که این نظر ما نیست و معتقدیم باید وظیفه خودمان را در مقابل آرمانهای خود و حمایت از مظلومان جهان انجام دهیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین مطابق با FATF گفته میشود تسهیلاتی که پرداخت میکنید، باید حلقه اول، دوم و سوم آن هم مشخص باشد یا زمانی که وامی پرداخت میشود، میگویند این تسهیلات را به چه کسی دادید، آن را چه کار کرده و به کجا وصل بوده است که قطعاً اعلام این موارد برخلاف مسائل امنیتی ما است.
توسلی تاکید کرد: قطعاً ما نمیتوانیم برخی از موارد مدنظر FATF را به علت مباحث مذکور بپذیریم، اما معنایش این نیست که FATF تأثیر ندارد، بلکه حرف ما آن است که آنان باید ملاحظات ما را هم مدنظر قرار دهند.
وی اظهار کرد: دستورالعملها و شرایطی در FATF وجود دارد که ما نمیتوانیم بعضی از آن دستورالعملها را بپذیریم.
البته مذاکراتی دارد انجام میشود تا آنان مقداری این دستورالعملها را تقلیل دهند.