خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رسیدگی به ۱۸ هزار پرونده جرایم سایبری در پلیس فتا تهران

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 08 بهمن 1403 - 09:12
رئیس پلیس فتا پایتخت از رسیدگی به بیش از ۱۸ هزار پرونده مرتبط با جرایم سایبری در تهران خبر داد که یک پنجم کل جرایم سایبری کشور را شامل می‌شود.
پليس،معظمي،گودرزي،سردار،جرايم،شهروندان،متخلفان،كلاهبرداري،احراز

سردار داود معظمی گودرزی یکشنبه شب در گفت وگویی اظهار کرد: بیشتر این پرونده‌ها مربوط به جرایم مالی، کلاهبرداری و موضوعات مرتبط با احراز هویت است.
وی ادامه داد: نیمی از پرونده‌ها به فرایند احراز هویت مرتبط است و پرونده جرایم مرتبط با رمز ارز‌ها نیز به دلیل اهمیت ویژه‌ای که دارند، در دسته‌بندی جداگانه‌ای قرار گرفته‌اند.
رییس پلیس فتا پایتخت همچنین به اقدامات مرکز فوریت‌های سایبری اشاره کرد و افزود: بخش عمده‌ای از اقدامات پلیس فتا خارج از ساعات اداری انجام می‌شود.
به گفته سردار معظمی گودرزی، پلیس قبل از اینکه قربانیان از کلاهبرداری آگاه شوند، اقدام به مسدودسازی یا تغییر رمز حساب‌های آنها می‌کند و تعداد زیادی پنل پیامکی که به صورت غیرمجاز به حساب شهروندان دسترسی یافته بودند، شناسایی و متخلفان آن دستگیر شده‌اند.
رسیدگی به ۱۸ هزار پرونده جرایم سایبری در پلیس فتا تهران
وی از شهروندان درخواست کرد در صورت مواجهه با دستبرد به حساب‌های بانکی، بلافاصله به پلیس فتا مراجعه یا از طریق مرکز فوریت‌های ۱۱۰ موضوع را گزارش دهند.
سردار معظمی گودرزی تاکید کرد: در صورت اطلاع‌رسانی به موقع، طی ۲ ساعت طلایی، امکان بلوکه کردن و باز گرداندن پول به حساب قربانی وجود دارد.
رییس پلیس فتا پایتخت همچنین به شیوه‌های رایج کلاهبرداری در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: لینک‌های آلوده به دلیل انتشار آسان، همچنان در رتبه اول کلاهبرداری‌ها قرار دارند.
وی اضافه کرد: همچنین کلاهبرداری‌های تلفنی به‌ویژه در مورد صاحبان کسب وکار‌هایی که از دستگاه‌های کارت‌خوان سیار استفاده می‌کنند، افزایش یافته است.
رسیدگی به ۱۸ هزار پرونده جرایم سایبری در پلیس فتا تهران
به گفته وی، متخلفان که خود را پشتیبان دستگاه کارت‌خوان جا می‌زنند، از قربانیان می‌خواهند کد‌های احراز هویت را برای آنها قرائت کنند و پس از این اقدام، حساب‌های آنها را تخلیه می‌کنند.
سردار معظمی گودرزی هشدار داد که نصب برخی فیلترشکن‌ها امنیت گوشی‌های همراه را کاهش داده و زمینه را برای نفوذ متخلفان فراهم می‌کند.
به گفته وی، برخی از این برنامه‌ها به صورت پنهانی از منابع گوشی‌های شهروندان برای فعالیت‌های غیرقانونی مانند ماینینگ استفاده و یا بدافزار‌هایی را نصب می‌کنند که اطلاعات شخصی کاربران را به سرقت می‌برند.
رییس پلیس فتا تهران بزرگ از شهروندان درخواست کرد تا در استفاده از فضای مجازی هوشیار باشند و از کلیک روی لینک‌های ناشناس یا نصب برنامه‌های غیرمعتبر خودداری کنند.
منبع: ایرنا