گزارش تسنیم از آنچه در کمیسیون تلفیق شورای شهر کرج گذشت
دویست و بیست و هشتمین جلسه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج به منظور بررسی بودجه حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری در سال 1404 با 27 ردیف جدید برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، دویست و بیست و هشتمین جلسه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج امروز با حضور اعضای کمیسیون، معاونین و مدیران شهرداری و اصحاب رسانه به منظور بررسی بودجه حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری در سال 1404 با 27 ردیف جدید برگزار شد.
محمدرضا ناصرخاکی، معاون فنی و عمرانی شهرداری کرج در این جلسه عنوان کرد: حوزه فنی و عمرانی در دامنه اجرایی خود تابع قوانین بالادستی است و آنچه از مطالعات بالادستی اخذ میشود، نظر جمعی را دریافت میکند، مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت به ردیف های اجرایی می رسیم.
وی با اشاره به اینکه نیاز است که این موضوعات در شورای شهر مورد بحث و بررسی قرار گیرند و در صورت تایید، در سال آینده اجرایی شوند، بیان کرد: به عنوان اولویت اول، بخش عمده ای از پروژه هایی که در سال های 1402 و 1403 بر عهده داشتیم و تکلیف معاونت بود، در حال انجام هستند.
ردیف بودجه 100 میلیارد تومانی قرارگاه اجتماعی کرج
معاون فنی و عمرانی شهرداری کرج عنوان کرد: در ایام الله دهه مبارک فجر و تا انتهای بهمن ماه شاهد افتتاح چند مورد از پروژه های اولویت دار هستیم.
اگر در مورد پروژه ای ردیف ادامه دار تعریف و رقمی برای سال آینده پیش بینی شده، به دلیل جمع بندی اسناد است، نه بحث فیزیکی پروژه.
ناصرخاکی مطرح کرد: تکمیل یکسری پروژه های ابنیه که مدنظر اعضای شورای شهر بود را نیز مورد توجه قرار دادیم و یک ردیف کلی برای آنها تعریف کردیم و برای مواردی از جمله نگارخانه، گالری، فرهنگسرای کوثر، باشگاه میلاد و ...
نیز الزاماتی وجود دارد و پیشنهاداتی را در بودجه آورده ایم.
وی اظهار کرد: یک سال و نیم است که قرارگاه اجتماعی با 22 محله هدف در سطح شهر در حال مدیریت است.
ما در مقیاس کوچکتر یک ردیف پیشنهادی 100 میلیارد تومانی آورده ایم و با توجه به اینکه برخی مناطق شاید به تنهایی نتوانند اقدامات موردنظر را انجام دهند، پروژه هایی را احصا کرده ایم.
تقاطع غیرهمسطح شیخ آباد، پروژه مهم و چالش برانگیز
معاون فنی و عمرانی شهرداری کرج با بیان اینکه به همت و با همکاری شورای اسلامی شهر، گشایشی در زمینه روشنایی معابر ایجاد شد، اذعان کرد: ما یک ردیف پیشنهادی در این زمینه در نظر گرفته ایم و قصد داریم این ردیف را به محلات هدف که محروم و کم برخوردار هستند، اختصاص دهیم.
مریم قهرمانی صارم، عضو شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: ما در حال سیاستگذاری برای سال آینده هستیم، روزی آنچه در ذهنمان بود را اعلام کردیم اما بودجه به گونه دیگری نوشته شد و به شورا آمد.
از اکنون باید پایه گذار بودجه ای باشیم که در سال آینده هزینه کردها ملموس و محسوس باشد.
وی با اشاره به تعریف یک هزار و 340 میلیارد تومان پروژه توسط معاونت فنی و عمرانی شهرداری کرج مطرح کرد: به نظر من در حوزه پروژه های جدید فقط به پروژه تقاطع غیرهمسطح شیخ آباد که چالش برانگیز است و ترافیک ایجاد کرده و مردم را اذیت می کند، نیاز داریم و کار مهم این معاونت است.
نیازی به تعریف پروژههای جدید نیست
عضو شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر ضرورت تکمیل پروژه های نیمه تمام توسط معاونت فنی و عمرانی اظهار کرد: در روزگاری شهر کرج مستعد این بود که دو برابر بودجه آن، پروژه تعریف شده و نتیجه آن، بزرگراه شمالی شود که موثر هم بود؛ امروز بسیاری از امور پیش رفته است.
قهرمانی صارم با بیان اینکه به نظرم دیگر نیازی به تعریف پروژه های جدید نیست و بهتر است تمام توان و انرژی معاونت فنی و عمرانی صرف اقدامات زیربنایی با خروجی مطلوب شود، اظهار کرد: به عنوان نمونه، ما به عنوان ناظران مدیریت شهری، در مسئله آلودگی هوای شهر مقصریم.
وی ادامه داد: دلیل این تقصیر آن است که زیرساخت های لازم را فراهم نکرده و اقدامات زیربنایی انجام نداده ایم.
قصد اجرای شو نداریم، بلکه می خواهیم کاری کنیم که رضایت مردم جلب شود و به گونه ای سیاستگذاری کنیم که نفع مردم در آن باشد؛ مردم عملکرد ما را متوجه می شوند.
کار غلطی که نتیجه نداد
عضو شورای اسلامی شهر کرج در ارتباط با اختصاص بودجه به مدارس و مساجد خاطرنشان کرد: پیشتر یک کار غلط انجام دادیم و نتیجه ای هم از آن حاصل نشد و جز زحمت برای معاونت فنی و عمرانی چیزی نداشت و فقط ما را شرمنده مردم کرد؛ وقت آن است که این بودجه را به مناطق بازگردانیم.
فاطمه منعمی، دبیر کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج ضمن ابراز بی اطلاعی از اولویت های قرارگاه اجتماعی و نحوه تعیین آنها عنوان کرد: اینگونه نباشد که فقط یک ردیف مصوب شود و مشخص نباشد که بودجه اختصاص یافته در کجا و چه قسمتی خرج می شود؟
وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم مدیریت صحیح، انتهای این موضوع می شود سرویس بهداشتی که در بازار ماهان ساخته شد.
از کدام ردیف ساخته شد؟
چه کسی ساخت؟
چه کسی پیشنهاد داد؟
نمی شود فقط به یک عددد رای دهیم، فارغ از اینکه قرار است در چه راه و مسیری هزینه شود.
بودجه 1404 را کارآمدتر و کاربردی تر بنویسیم
جواد چپردار، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی شهرها در سال آخر فعالیت خود با تجربه بیشتری بودجه می نویسند، افزود: ما برای نوشتن بودجه تعاملاتی با مدیران شهرداری و نظارت بر مناطق و سازمان ها و مرکز داشتیم.
وی اذعان کرد: اگر قرار است تغییری در روند و ساختار بودجه صورت گیرد، زمانش اکنون است که شورای شهر با بیشترین پختگی در نوشتن بودجه این کار را انجام دهد.
اکنون باید با بهره گیری از تجربیات گذشته بودجه سال 1404 را به گونه ای بنویسیم که کارآمدتر و کاربردی تر باشد.
مجتبی حاجی قاسمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج در خصوص احداث باغ موزه دفاع مقدس استان البرز مطرح کرد: ساختمان اداری باغ موزه ساخته شده و در ضلع شرقی آن نیز طرح بزرگی در حال اجراست که بالغ بر 200 میلیارد تومان بابت سفت کاری این سازه هزینه شده است.
همه مجموعههای فعال در حوزه دفاع مقدس متمرکز شوند
وی با بیان اینکه حدود 600 میلیارد تومان بابت تکمیل این ساختمان نیاز است، اذعان کرد: ما 600 میلیون تومان برای احداث یک ساختمان به نام شهدا هزینه می کنیم اما برای 100 یا 200 میلیون تومان برای فیلم تشییع شهید و صوت او لنگ هستیم.
این چه مدل تخصیص بودجه است؟
جواد چپردار، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: مجموعه ای به نام موزه دفاع مقدس داریم اما در همین حوزه بسیاری از اماکن ما در اختیار سایر مجموعه هایی است که باید همان کار را انجام دهند؛ همه این مجموعه ها باید برای فعالیت های خود، متمرکز شوند.
وی عنوان کرد: این همه اماکن در اختیار نهادها و مجموعه ها داریم که در یک موضوع مشترک به نام دفاع مقدس کار می کنند اما هیچ یک با یکدیگر ارتباط ندارند.
اگر قرار است ساختمانی به نام موزه دفاع مقدس ساخته شود همه این مجموعه ها باید در همان جا متمرکز و منسجم شوند.
متولیان حوزه دفاع مقدس و شهدا کجا هستند؟
چپردار با بیان اینکه اگر بتوانیم همه این اماکنی که در اختیار مجموعه ها داریم را آزاد کنیم، بارگذاری آنها ساختمان باغ موزه را تکمیل می کند، گفت: امامزاده محمد (ع) به جهت داشتن مقبره شهدا اولین امامزاده کشور است اما هیئت امنای آن حتی نشانی مزار شهدا را نیز ندارند.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر ضرورت مشارکت دستگاه ها در خصوص فعالیت در حوزه شهدا متذکر شد: ما ردیف و بودجه به این حوزه اختصاص می دهیم اما بنیاد شهید و اوقاف و امور خیریه و سایر متولیان این حوزه کجا هستند؟
وی خاطرنشان کرد: متولیان این حوزه و اداره کل اوقاف البرز که این همه درآمد و تکلیف دارند کجا هستند که هیئت امنای امامزاده نمی تواند نشانی یک مزار را بدهد و یک نیمکت برای نشستن مادر شهید و یک آبخوری جهت استفاده خانواده های شهدا در این مکان وجود ندارد؟
چرا کارها به صورت جزیرهای انجام می شود؟
چپردار اظهار کرد: باید ساختمان هایی مانند باغ موزه را برای استان تکمیل کنیم اما چرا اقدامات نهادها و مجموعه های مختلف در حوزه دفاع مقدس جدا از هم و به صورت جزیره ای انجام می شود؟
با ردیف گذاری در این حوزه موافقم اما همه متولیان امر باید برای انجام کارهای مشترک پای کار باشند.
عمار ایزدیار، عضو شورای اسلامی شهر کرج در بررسی ردیف تکمیل، تجهیز و مرمت گنجینه شهدای استان البرز توضیح داد: تجهیز از این جهت است که یک سیستم بایگانی آهنی نسوز اجرا شود که در صورت انتقال این گنجینه شهدا به اماکن دیگر مانند باغ موزه دفاع مقدس هزینه مجدد صورت نگیرد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام نیازمند هزینه قابل توجهی است زیرا باید سیستمی تعبیه شود که پنج هزار پرونده بزرگ در آن جای گیرد، بیان کرد: ایمن سازی پرونده ها نیازمند سیستم اعلام حریق، ایمن سازی سیستم برق و ...
است و قصد ورود جدی به موضوع ساختمان آن را نداریم.
وضعیت اسفبار برخی مدارس در حوزه سرویس بهداشتی و آبخوری
مجتبی حاجی قاسمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج در رابطه با اختصاص بودجه به منظور کمک به مساجد مطرح کرد: در حوزه مساجد 20 میلیارد تومانی که در شورا تصویب شده بود، طبق نیازسنجی صورت گرفته، به حساب مساجد واریز شد و کسی جز امور مساجد در تایید لیست مربوطه دخالت نداشته است.
وی با اشاره به اینکه امور مساجد در این زمینه نمی تواند ادعا کند که این هزینه کرد سلیقه ای صورت گرفته زیرا سیاست های خود آن مجموعه پیاده شده است، اظهار کرد: در حوزه مدارس به ویژه مناطق محروم در زمینه سرویس بهداشتی و آبخوری به عنوان دو رکن اساسی مشکل داشتیم.
عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به وضعیت اسفبار برخی مدارس در این زمینه بیان کرد: تمرکز پیمانکاری که هفته گذشته طی مناقصه عمومی فعالیت خود را آغاز کرد، بر حل دو مسئله مذکور است که فکر می کنم تا پایان سال جاری مشکلات تعداد زیادی از مدارس کرج رفع شود.
کمک موردی خدمات شهری به مدارس
حاجی قاسمی با اشاره به اینکه علاوه بر این دو موضوع که در اولویت قرار دارند، برخی اقدامات جزئی از جمله ایزوگام، رنگ آمیزی و ...
نیز در مدارس انجام می شود، مطرح کرد: با توجه به اینکه بودجه هدفمندی در جاهای خاصی هزینه می شود، امیدوارم در این سه ماه پایانی سال کار به خوبی پیش برود.
وی خاطرنشان کرد: برخی مدارس بودجه ای برای نظافت ندارند و ظاهرا نظافتچی با سرایدار مدرسه تفاوت دارد و سرایدار مدرسه را نظافت نمی کند.
در چنین مواقعی معاونت خدمات شهری به صورت موردی می تواند به مدارس کمک کند اما امکان نظافت همه مدارس توسط شهرداری وجود ندارد.
علی قاسم پور، رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر اذعان کرد: ما نمی توانیم با پول مردم کرج برای عده ای خاص کار کنیم و با هر کاری که جنبه عمومی پیدا کند موافقیم.
حوزه حقوقی آموزش و پرورش عجیب و غریب است که اجازه نمی دهند زمین های چمن به جز توسط دانش آموزان استفاده شوند.
زمین چمن های مدارس ظرفیت استفاده عمومی را ندارند
حسین سعیدی سیرایی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج گفت: وقتی از زمین چمن یک مدرسه دولتی عمدتا در منطقه کم برخوردار با تراکم دانش آموزی بالا، روزانه در سه نوبت و در هر نوبت توسط حدود 50 دانش آموز استفاده می شود، قابلیت خود را از دست می دهد.
وی ادامه داد: زمین های چمن مصنوعی مورد استفاده در کشور که عمدتا وارداتی هستند، ظرفیت بازی کردن 150 نفر در یک روز در یک دوره سه چهار ساعته را ندارند، ظرف یکی دو سال خراب می شوند و قابلیت استفاده بیشتر از این را ندارند که مردم محل هم بخواهند از آن استفاده کنند.
ایزدیار در ادامه اذعان کرد: در یک سری مناطق محروم که با محدودیت زمین مواجه هستیم، آموزش و پرورش جایی به نام حیاط مدرسه را در اختیار دارد که امکان توسعه فضای ورزشی در آن هست اما چرا با تعطیلی مدارس درب حیاط بسته می شود و سرایدار اجازه ورود به کسی نمی دهد؟
توان اقدامی در آموزش و پرورش وجود ندارد
عضو شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: پیشنهاد من این است که در روزهای پنج شنبه و جمعه که مدارس تعطیل هستند،، به ویژه در مناطق محروم طبق تعهدی از سوی آموزش و پرورش، حیاط های مدارس در اختیار قرارگاه اجتماعی قرار گیرند و مدیر محله مسئول بهره برداری از آنها باشد.
چپردار در پاسخ به این پیشنهاد با اشاره به اینکه هیچ توان اقدامی در آموزش و پرورش مشاهده نمی شود و بودجه ای برای بارگذاری اولیه وجود ندارد، گفت: محدودیت های حقوقی وجود دارد که مدیر مدرسه این اختیار را طبق قانون ندارد که در ساعات غیراداری زمین چمن مصنوعی را در اختیار غیر قرار دهد.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر ضرورت چاره اندیشی در این زمینه با توجه به نیاز جوانان و نوجوانان این شهر اظهار کرد: این محدودیت ها و ناتوانی های موجود در مدارس ما را ملزم می کند که اگر بودجه تعریف می کنیم مدیریت هم داشته باشیم.
عدهای از کمک شورا به مساجد سوءاستفاده میکنند
به گفته حجت الاسلام علیرضا سعیدی، عضو شورای اسلامی شهر کرج، اگر مدیر منطقه به مدارس و مساجد کمک کند، آنها هم به کمک او می آیند اما این اتفاق در محلات شکل نگرفته و هزینه از ما و محبوبیت اقدام و عمل نظام نامه مشارکت های مردمی که به حکمرانی محلی کمک می کند برای سایر دستگاه هاست.
وی تصریح کرد: عده ای از کمک به مساجد و مدارس سوءاستفاده و شروع به ایجاد جنجال می کنند و کمک شورای اسلامی شهر به مساجد را در فضای مجازی مورد تمسخر قرار می دهند اما خداوند می فرماید کسانی که به آبادانی مسجد کمک می کنند، منحصرا کسانی هستند که به خدا و قیامت ایمان دارند.
عضو شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: مایی که اعتقاد به کارکرد مساجد در سطح جامعه داریم، با توجه به ضرورت تقویت این موضوع، باید بودجه خوبی به منظور کمک به مساجد تعریف کنیم.
تدبیر شورا در سال گذشته در این زمینه در رونق مساجد تاثیر داشت و بخشی از مشکلات را رفع کرد.
انتهای پیام/