خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نیمی از مبتلایان به دیابت نوع ۲ دچار کمبود ریزمغذی‌ها هستند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 10 بهمن 1403 - 18:58
یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد کمبود ریزمغذی‌ها، مانند ویتامین دی، منیزیم و ویتامین ب ۱۲، در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور نگران‌کننده‌ای در جهان شایع است.
كمبود،ديابت،درصد،مبتلا،پژوهش،ويتامين،مواد،زندگي

وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ معمولاً دچار کمبود ریزمغذی‌ها هستند.
در این شرایط، میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای عملکرد مناسب بدن، بسیار کم است.
ریزمغذی‌ها مواد مغذی هستند که برای حفظ سلامت جانداران در مقادیر مختلف در طول زندگی آنها به‌منظور تنظیم طیف وسیعی از عملکرد‌های فیزیولوژیکی ضروری‌اند.
براساس این پژوهش، کمبود ویتامین دی بیش از سایر ریزمغذی‌ها در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مشاهده می‌شود و زنان بیش از مردان در معرض این خطر قرار دارند.
این کمبودها، که معمولاً از آنها به عنوان «گرسنگی پنهان» یاد می‌شود، یک چالش بهداشتی مهم به‌شمار می‌رود.
پژوهشگران توضیح می‌دهند که عواملی مانند استعداد ژنتیکی، شرایط محیطی، سبک زندگی کم‌تحرک، رژیم غذایی ناسالم و چاقی بر دیابت نوع ۲ تأثیر می‌گذارند.
پژوهش‌های قبلی نشان داد که ریزمغذی‌ها نقش مهمی در پیشرفت این بیماری دارند و احتمالاً بر سوخت‌وساز گلوکز و مسیر‌های سیگنال‌دهی انسولین تأثیر می‌گذارند.
بررسی داده‌های جهانی درباره کمبود ریزمغذی‌ها
یافته‌های این پژوهش نشان داد که ۴۵ درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در جهان دچار کمبود ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها، مواد معدنی و الکترولیت‌ها) هستند.
تفاوت‌های منطقه‌ای به عادات غذایی متفاوت، عوامل سبک زندگی و شیوه‌های فرهنگی مردم نسبت داده شد.
۶۰.۵ درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دچار کمبود ویتامین دی بودند.
۴۲ درصد این افراد دچار کمبود منیزیم و ۲۸ درصد از آنها دچار کمبود آهن بودند.
کمبود ویتامین ب۱۲ در ۲۹ درصد از افراد گزارش شد و حتی در کسانی که متفورمین مصرف می‌کردند، بیشتر بود.
پژوهشگران خواستار مداخلات هدفمند و مطالعات بیشتر برای کشف علل ایجاد و راه‌حل‌های رفع این کمبود‌ها هستند.
گزارش این پژوهش در مجله بی‌اِم‌جِی نوتریشِن، پریوِنشِن اَند هلث (BMJ Nutrition, Prevention & Health) منتشر شده است.
منبع: ایرنا