روایت افسانه دریایی مامازار در «مرکب»؛ آیین را با شیوههای مدرن تلفیق کردم
کارگردان نمایش خیابانی «مرکب» عنوان کرد این اثر نمایشی با ترکیب آیینهای سنتی و شیوههای مدرن اجرایی، داستان غواصانی را روایت میکند که در دل افسانهای دریایی به دنیای متفاوتی وارد میشوند.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایش خیابانی «مرکب» به نویسندگی و کارگردانی حسین اصیلی، یکی از آثار حاضر در بخش منتخب نمایشهای خیابانی استانی چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از استان هرمزگان است.
روایت یک افسانه دریایی در قالب آیینی مدرن
حسین اصیلی، نویسنده و کارگردان نمایش «مرکب»، درباره محتوای این اثر به خبرنگار مهر، گفت: پیش از هر چیزی لازم است بگویم که «مرکب» یک نمایش آیینی است که ریشه در افسانه دریایی مامازار دارد.
این داستان به زیست غواصانی میپردازد که برای صید مروارید به اقیانوس میروند و دچار مامازار میشوند.
البته مامازار ارتباطی با آیین زار ندارد و در واقع یک قصه اسطورهای محسوب میشود.
وی درباره ویژگیهای اجرایی این اثر افزود: ما این آیین را با نگاهی مدرن ارائه کردهایم تا مخاطبان ضمن مواجهه با نمایش، با آیینهای موجود در آن نیز آشنا شوند.
«مرکب» بدون استفاده از دیالوگ و صرفاً با بهرهگیری از نور، موسیقی، رنگ و حرکات فرم پیش میرود و تا حدی از ساختارهای رایج نمایشهای خیابانی که عمدتاً دیالوگمحور هستند، فاصله گرفته است.
در جشنواره استانی هرمزگان، تمامی اعضای هیئت داوران بر این باور بودند که «مرکب» نمونهای کامل از یک نمایش خیابانی است.
لزوم کوتاهبودن مدت زمان آثار خیابانی
اصیلی در ادامه افزود: به نظر من، نمایشهای خیابانی باید در بازه زمانی کوتاهی طراحی و اجرا شوند، چرا که عمده مخاطبان این نوع آثار فرصت تماشای نمایشهای طولانی را ندارند؛ برای مثال نمایش «مرکب» یک اثر ۲۰ دقیقهای خیابانی است که فکر میکنم این زمان، زمان مناسبی برای یک اثر خیابانی باشد.
ارزیابی جشنواره تئاتر فجر ۴۳
این کارگردان در پایان درباره کیفیت برگزاری جشنواره امسال، عنوان کرد: در این دوره، شاهد نظم و دقت بیشتری از سوی دبیرخانه هستیم و به نظر میرسد آثار باکیفیتتری نسبت به دورههای پیشین انتخاب شدهاند.
از نظر حمایتهای مالی، تاکنون تنها یک قسط از کمکهزینه به ما پرداخت شده است، اما در بخش اسکان و حملونقل، جشنواره عملکرد خوبی داشته و مشکلی نداشتهایم.