کشت کاملینا در 50 هزار هکتار از اراضی خراسان شمالی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، گفت: پیش بینی می کنیم امسال 50 هزار هکتار از اراضی استان خراسان شمالی به کشت دانه روغنی گیاه کاملینا اختصاص یابد.
محمد محمدزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، با اشاره به پیشرفتهای بخش کشاورزی پس از انقلاب اسلامی، اظهار داشت: قبل از انقلاب، کشور در بسیاری از زیرساختهای اساسی از جمله جادههای دسترسی، آب، برق و بهداشت دچار مشکلات جدی بود.
با تشکیل جهاد سازندگی، اقدامات گستردهای در حوزههای مختلف از جمله تأمین آب، برقرسانی، بهداشت، احداث حمامهای عمومی، آموزش و توسعه کشاورزی انجام شد.
وی افزود: در دوران قبل از انقلاب، ایران وابستگی زیادی به واردات محصولات کشاورزی و دامی داشت، اما پس از انقلاب با نگاه ویژه به بخش کشاورزی، سیاستهای اساسی برای خودکفایی در تولیدات مورد نیاز کشور اتخاذ شد.
نتیجه این سیاستها کاهش چشمگیر وابستگی به واردات و افزایش تولید داخلی بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به خودکفایی در تولید گندم، گفت: سال گذشته حدود 12 میلیون تن گندم در کشور خریداری شد که از این میزان، سهم خراسان شمالی 184 هزار و 673 تن بود.
این میزان خرید با مشارکت 15 هزار و 500 کشاورز انجام شد و در مجموع 3 هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایهگذاری شد.
وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی نهتنها نیاز داخلی خود را تأمین کرده، بلکه مازاد تولید داشته و موفق به کسب رتبه سوم رشد تولید گندم در کشور شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به توسعه صنایع مرتبط با کشاورزی بیان کرد: پس از انقلاب در بخشهایی همچون صادرات پنیر، صنعت سیلوسازی، و تولید گوشت مرغ و تخممرغ، رشد چشمگیری را شاهد بودیم.
بهعنوان مثال، تولید گوشت مرغ و تخممرغ در کشور نسبت به قبل از انقلاب 20 برابر افزایش یافته است.
وی همچنین از افزایش اعتبارات عمرانی خبر داد و گفت: میزان این اعتبارات از 242 میلیارد تومان به 341 میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است.
علاوه بر این، 345 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 اختصاص یافت که موجب تکمیل پروژههای بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی شد.
در این راستا، مردم نیز با سرمایهگذاری 600 میلیارد تومانی مشارکت داشتند و در مجموع 900 میلیارد تومان در حوزه صنایع تبدیلی و گیاهان دارویی سرمایهگذاری شد.
محمدزاده با اشاره به وضعیت تولید دانههای روغنی، گفت: در حال حاضر 85 درصد نیاز کشور به روغن از طریق واردات تأمین میشود، اما خراسان شمالی ظرفیت بالایی برای تولید این محصولات دارد.
در سال گذشته، 3700 هکتار از اراضی استان به کشت کاملینا اختصاص یافت و امسال پیشبینی میشود که این سطح زیر کشت به 50 هزار هکتار افزایش یابد.
وی همچنین به رشد تولید بذر اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته، شاهد افزایش 10 درصدی تولید بذر در استان بودهایم و پیشبینی میشود که امسال 12 هزار تن بذر در استان کشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به جایگاه استان در تولید زعفران افزود: خراسان شمالی در حال حاضر رتبه سوم تولید زعفران در کشور را دارد و ظرفیت بالایی برای افزایش تولید و ارتقای جایگاه خود در این حوزه دارد.
وی در پایان از افتتاح 4 واحد پرورش گوشت مرغ در دهه فجر خبر داد و تأکید کرد: توسعه این واحدها نقش مهمی در تأمین نیاز بازار و افزایش اشتغال در منطقه خواهد داشت.
انتهای پیام/