سرمایه گذاری 150 هزار میلیارد ی در گلستان برای چالش بیکاری!
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان با اشاره به رتبه چهارم در زمینه اشتغال ناقص، جمعیت 60 هزار نفره بیکاران و همچنین افزایش 24 هزار نفره جمعیت 19 تا 24 ساله در استان گفت: تا پایان برنامه هفتم باید 150 هزارمیلیاردتومان در تولید سرمایه گذاری شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علیرضا نورانی امروز در قرارگاه خبری فجر گلستان درباره نتایج اولیه طرح سرشماری کشاورزی در استان اظهار کرد: در این طرح 314 هزار خانوار در طرح، سرشماری شدند که براساس نتایج آن، 128 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی داریم و از این تعداد 100 هزار بهره بردار در روستاها ساکن هستند و 24 هزار بهره بردار غیرساکن و بقیه شامل شرکتهای کشاورزی و سایر بهره برداران است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان افزود: نسبت به سال 93، تعداد بهره برداران کشت گلخانهای در استان 467 درصد رشد داشته و از 61 بهره بردار به 346 بهره بردار رسیدیم.
در حوزه باغداری 63 درصد رشد، پرورش زنبور عسل 57 درصد رشد، پرورش ماهی 84 درصد رشد، دامداری سبک و سنگین 29 درصد کاهش، زراعت 7 درصد رشد، پرورش طیور سنتی 10 درصد رشد و تعداد بهره برداران پرورش کرم ابریشم 16 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه نباید کانونهای تولید را در روستاها از دست بدهیم، خاطرنشان کرد: یکی از آمارهای قابل تأمل در حوزه کشاورزی، رشد 23 درصدی بهره برداران غیرساکن در روستاها هستند که برای تحلیل آن نیازمند جمعآوری اطلاعات بیشتری هستیم.
نورانی ادامه داد: در راستای برنامه هفتم پیشرفت تلاش میکنیم اثرگذاری لازم را داشته باشیم تا همه چیز بر اساس استانداردها جلو برود.
نکات بارزی در این برنامه وجود دارد که گلستان میتواند از آنها برخوردار شود.
وی خاطرنشان کرد: توسعه ترانزیت، توسعه اقتصادی دریامحور، ایجاد بهرهوری در بخش کشاورزی و سازگاری با کم آبی از جمله موضوعاتی است که در قالب برنامه هفتم پیشرفت به صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد.
با پروژههایی که در این موضوعات طراحی میکنیم بخشی از مسائل و مشکلات استان را برطرف خواهد شد.
ضمن اینکه پروژههای مرتبط را احصا کردیم و پیگیریهای خوبی در سطح ملی در حال انجام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان با تأکید بر برنامه ریزی بر روی دو حوزه سرمایهگذاری و انرژی بیان کرد: باید تلاش کنیم تا بتوانیم حوزه سرمایهگذاری را تقویت کنیم.
برآورد ما این است که برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی به دو هزار و 400 مگاوات برق نیاز داریم.
در حال حاضر حدود 900 تا 1000 مگاوات تولید برق در استان داریم که 500 مگاوات از طریق سیکل ترکیبی نیروگاه علی آباد اضافه خواهد شد و بقیه باید از محل انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی تأمین شود و در همین راستا پهنهبندی سرزمینی در حال انجام است.
وی بیان کرد: رایزنیهای خوبی در این زمینه با سرمایهگذاران انجام شده است و برخیها نیز در این زمینه آمادگی خود را اعلام کردند که در یکی دو سال آینده امیدواریم اتفاقات خوبی در حوزه انرژی رخ دهد.
نورانی در خصوص تکمیل پروژههای نیمه تمام اولویتدار گفت: در گام نخست 61 پروژه را معرفی کردیم که اعلام شد تعداد این پروژهها بالا است و و باید کمتر شود.
برای همین 15 پروژه دارای پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد را مشخص کردیم تا از منابع 250 هزار میلیارد تومانی که دولت برای این پروژهها پیش بینی کرد، استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه برآوردها حاکی از رشد اقتصادی 4.3 درصدی در استان است، ادامه داد: در پایان برنامه هفتم توسعه به جمعیت 19 تا 24 سالهها در استان حدود 24 هزار و 500 نفر اضافه میشود و باید برای آنان در زمینه شغل، مسکن و آینده فکری کنیم.
این در حالی است که استان رتبه چهارم اشتغال ناقص کشور و حدود 60 هزار بیکار در شرایط کنونی دارد.
اگر بخواهیم اینها را به اشتغال پایدار برسانیم باید در بخش تولید 150 هزار میلیارد تومان هزینه شود.
علاوه براین در حوزههای آب، برق، انرژی، شهرکهای صنعتی و غیره نیز باید در حوزه زیرساختی هزینه شود.
انتهای پیام/