برگزاری همه پرسی اولین درخواست از نماینده گوترش در لیبی
شورای پیش نویس قانون اساسی لیبی از نماینده جدید دبیرکل سازمان ملل در این کشور خواست پیش از برگزاری انتخابات سراسری در لیبی، مسیر همه پرسی قانون اساسی را هموار کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم،«آنتونیوگوترش» دبیرکل سازمان ملل هفته گذشته خانم «هانا سروا تیته» را به عنوان نماینده ویژه خود در لیبی و رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در این کشور تعیین کرد.
شورای پیش نویس قانون اساسی لیبی از نماینده جدید کل سازمان ملل خواست با اصلاح رویکرد نمایندگان قبلی این سازمان در لیبی، پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری، مسیر همه پرسی قانون اساسی را در پیش بگیرد.
این شورا در بیانیه خود ابراز امیدواری کرد که دوره آتی با همکاری و ارتباطات مشترک همراه باشد، همکاری که به ثبات ، حقوق قانونی و برگزاری انتخاباتی مطابق با اعلامیه قانون اساسی موقت و اصلاحات آن منجر شود.
شورای پیش نویس قانون اساسی لیبی در بیانیه خود با نکوهش اقدام دفتر نمایندگی سازمان ملل در نادیده گرفتن پیش نویس قانون اساسی و حق مردم در رای دادن به آن تصریح کرد: نمایندگان قبلی سازمان ملل این موضوع را نادده گرفتند و از ماموریت اصلی خود یعنی حمایت از لیبیاییها در پایان دادن به دوره انتقالی و تکمیل فرآینده قانون اساسی ( در بازگشت حاکمیت ملی ) منحرف شدند.
به نوشته پایگاه خبری «الوسط لیبیا» در این بیانیه با اشاره به صدور قانون انتخابات توسط پارلمان ( اردوگاه شرق) و تصویب آن توسط شورای عالی دولت ( اردوگاه غرب) آمده است: تمام شرایط برای تصویب نهایی قانون فراهم بود اما دفتر سازمان ملل کشور را وارد پیچ و خمها کرد و به اختلافات اجتماعی، سیاسی و نظامی دامن زد.
شورای پیش نویس قانون اساسی لیبی در بیانیهایش دفتر سازمان ملل را متهم کرد که به درخواست شخصیتها و گروههای مشخص داخلی و خارجی پاسخ مثبت داده ولی حق مردم لیبی را در برگزاری همه پرسی نادیده گرفته است.
در این بیانیه تصریح شده است: دفتر سازمان ملل با دیدگاههایی که ارائه کرده به تدریج لیبیایی ها را از اصل حاکمیت قانون دور و آنها را از حق پذیریش یا رد پیش نویس قانون اساسی محروم میکند.
شورای پیش نویس قانون اساسی لیبی از دفتر نمایندگی سازمان ملل خواست به این روند پایان دهد و از مسیر قانون اساسی در این کشور حمایت کند.
به دنبال سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011 لیبی دچار شکاف حاکمیتی شد و یک دولت در شرق و یک دولت در غرب اداره این کشور را به دست گرفتند.
سالهاست که سیاستمداران و بازیگران داخلی میکوشند حاکمیت ملی را به لیبی بازگرداند اما در صحنه عمل موفقیت چندانی بدست نیآوردهاند.
انتهای پیام/