خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 13 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دیپلماسی حقوقی ایران در مواجهه با غرب - تسنیم

تسنیم | سیاسی | شنبه، 13 بهمن 1403 - 16:12
تحولات خونین 16 ماه اخیر در غزه و لبنان، افکار عمومی دنیا را بیش از هر زمان دیگری با ماهیت آمریکا و دولت های اروپایی آشنا ساخته و همین مسئله، زمینه مساعدی را جهت اثبات این ماهیت پلید و ضد حقوق بشری فراهم ساخته است.
حقوق،ايران،جمهوري،اسلامي،بشر،قرار،مدعي،غرب،آر،يو،منظومه،ترسي ...

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم:آمریکا و کشورهای اروپایی که مصادیق نقض حقوق بشر(خصوصاً در عرصه حقوق زنان و کودکان) از سوی آن‌ها روز به روز بیشتر و گسترده‌تر می‌شود و همراهی آنها در نسل‌کشی ده‌ها هزار فلسطینی با رژیم اشغالگر قدس به لحاظ سیاسی، اطلاعاتی و نظامی محرز است، تلاش می‌کنند با استناد به تفسیر معکوس و عامدانه خود از مقوله حقوق بشر، جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار دهند.
اخیراً شاهد برگزاری نشست "یو پی آر" در ژنو بودیم.
آوردگاهی که جمهوری اسلامی ایران در آن به‌عنوان یک مطالبه‌گر و مدعی (و نه طرف دعوی و متهم) ظاهر شد و با منطقی مستحکم، مصادیق کارشکنی و جنایات حقوق بشری غرب علیه کشورمان را به تصویر کشید.
در ساختار پیشنهادی شورای حقوق بشر که در پنجمین نشست شورا در تاریخ 28 خرداد ماه 86 با اجماع اعضاء به تصویب رسید، رویه‌ای دائمی بنام سازوکاربررسی دوره‌ای و جهانی موسوم به (یو.
پی.
آر) بنیان گذاشته شد که در چارچوب آن وضعیت حقوق بشر کلیه کشور‌ها در دوره‌های مشخص مورد بررسی قرار می‌گیرد.
حضور موثر نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و به‌صورت خاص، معاون حقوقی وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست، نقطه آشکارساز مطالبه‌گری جمهوری اسلامی ایران از نظام بین‌الملل محسوب می‌شود.
استراتژی رسانه‌ای، حقوقی و تبلیغاتی غرب به‌گونه‌ای ترسیم شده که در آن همواره تلاش شده است ایران به‌عنوان یک طرف متهم و زوج آمریکا-اروپا به مثابه یک قاضی و مدعی مورد شناسایی و تحلیل قرار گیرند.
رسانه‌های ضدانقلاب نیز به‌عناوین گوناگون، تبدیل به مهره بازی غرب در این منظومه ساختگی شده‌اند.
متاسفانه ساختار سازمان ملل متحد نیز به‌گونه‌ای طراحی و ترسیم شده که در آن، جای متهم و مدعی با یکدیگر عوض شده است!
این مسئله، معلول ساختار دفرمه و نامتجانسی بوده که پس از جنگ جهانی دوم و در ساختارسازی و خلق قوانین سازمان ملل متحد مورد توجه قرار گرفته و منجر به خلق و استمرار بحران‌های انسانی گسترده‌ای در سرتاسر دنیا شده است.
بحران‌هایی که مولد آنها بازیگرانی جز آمریکا، اروپا و رژیم اشغالگر قدس نیستند.
واقعیت امر این است که در همین فضای محدود، جمهوری اسلامی ایران باید از هر فرصت و آوردگاهی جهت تبیین مواضع خود، خطاب به افکار عمومی دنیا استفاده کند.
این تبیین‌گری، مستقیماً منظومه ساختگی و القایی دشمنان را هدف قرار می‌دهد و آنها را در عرصه‌ای که خود را مدعی می‌پندارند، به چالش می‌کشد.
از این رو باید منظومه دیپلماسی حقوقی کشور ، با استناد به ابعاد مبنایی (تئوریک) و عملیاتی آن ترسیم و در محافل بین‌المللی شاهد ظهور و بروز آن باشیم.
تجربه موفق نشست اخیر یو.پی.آر، نمادی از توان جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با شیطنت‌های مستمر غرب در عرصه حقوق بشر است.
تحولات خونین 16 ماه اخیر در غزه و لبنان، افکار عمومی دنیا را بیش از هر زمان دیگری با ماهیت آمریکا و دولت‌های اروپایی آشنا ساخته و همین مسئله، زمینه مساعدی را جهت اثبات این ماهیت پلید و ضد حقوق بشری فراهم ساخته است.
انتهای پیام/