گزارش دومین سلسله نشستهای اشتراک و انتقال تجربه مسئولیت اجتماعی سازمانی شهر تهران:
دومین سلسله نشستهای اشتراک و انتقال تجربه مسئولیتاجتماعی سازمانی شهر تهران با هدف ارتقای آگاهی و تبادل تجربیات میان فعالان و سازمانهای مرتبط در حوزه مسئولیتاجتماعی، در تاریخ ۱۶ دیماه در محل ساختمان شماره ۳ اتاق بازرگانی برگزار شد.
کد خبر: 697591 | ۱۴۰۳/۱۱/۱۳ ۱۶:۱۵:۲۰
دومین سلسله نشستهای اشتراک و انتقال تجربه مسئولیتاجتماعی سازمانی شهر تهران با هدف ارتقای آگاهی و تبادل تجربیات میان فعالان و سازمانهای مرتبط در حوزه مسئولیتاجتماعی، در تاریخ ۱۶ دیماه در محل ساختمان شماره ۳ اتاق بازرگانی برگزار شد.
این نشست که به بررسی تأثیرات حوادث مختلف مانند آتش سوزی و اهمیت مدیریت مسئولیتاجتماعی در کاهش پیامدهای ناشی از آن، از جمله حادثه آتش سوزی و مسائل مرتبط با سلامت روان افراد آسیبدیده، پرداخت، با حضور جمعی از کارشناسان و مسئولان ذیربط: آقای دکتر احمد شهیدیان، مدیر واحد مسئولیتاجتماعی شهر تهران، سرکار خانم سمیه رضوی مشاور مرکز پایش مسئولیتاجتماعی جهاد دانشگاهی شهید بهشتی، آقای دکتر مجتبی صالحی، تحلیلگر و مشاور شهرداری، سرکار خانم مریم زارع از مدیریت تشکلهای مسئولیتاجتماعی اتاق بازرگانی و مهندس سپهر صالحیتجریشی مدیرعامل مجموعه صنعتی آریاکوپلینگ و موسس مردمنهاد زنو (حامی رهیدگان سوختگی) برگزار شد.
مسئولیتاجتماعی وظیفهی آحاد مردم است
در ابتدای مراسم جناب آقای دکتر مجتبی صالحی ضمن خوشامدگویی به حضار افزود: تصور عام از مفهوم مسئولیتاجتماعی این است که شرکتهای بزرگ و نهادهای خصوصی باید بخشی از سود حاصل از فعالیتهای اقتصادی خود را در حوزه مسئولیتاجتماعی صرف کنند، اما در واقعیت، این مفهوم با همراهی آحاد مردم میسر خواهد بود.
وی همچنین به نقش حیاتی مسئولیتاجتماعی در مواجهه با اتفاقات وحشتناک نظیر آتشسوزی وحشتناک اشاره کرد و تأکید کرد که نهادهای حاکمیتی نیز باید به موازات، در راستای اهتمام به مفهوم مسئولیتاجتماعی با حمایت، هدایت و نظارت خود، شرکتها و نهادهای خصوصی را در اجرای این امور همراهی کنند.
سپس از مهندس صالحیتجریشی، که در طی سالهای گذشته با تمرکز و توجه به مسئولیتاجتماعی سازمانی اقدام به فعالیتهای موثر در این حوزه کرده است، دعوت به عمل آورد تا تجربهها و اجرای ایدههای خود را در مقولهی مسئولیتاجتماعی، بهویژه در پیشگیری و کاهش اثرات ناشی از آتش سوزیهای وحشتناک، با حاضرین به اشتراک بگذارد.
سپهر صالحیتجریشی، مدیرعامل آریاکوپلینگ، از اقدامات این مجموعه در حوزه مسئولیتاجتماعی خبر داد.
تجریشی ضمن معرفی این مجموعه که در طی نیم قرن گذشته در حوزه صنعت و تولید تجهیزات آتشنشانی فعالیت داشته است اظهار داشت: آریاکوپلینگ در سه سال گذشته با توجه و تمرکز بر روی مفهوم گسترده مسئولیتاجتماعی سعی بر آن داشته است تا سهمی مفید در جامعه داشته باشد؛ از همینرو با بررسیهای تخصصی و پیگیریها لازم اقدام به پیادهسازی ایزو ۲۶۰۰۰ نموده تا در تمامی ابعاد مرتبط با این مباحث که شامل: حاکمیت سازمانی، حقوق بشر، شیوههای کاری، محیط زیست، شیوههای عملیاتی منصفانه، مسائل مصرفکنندگان و توسعه و مشارکت جامعه است، به بهترین شکل عمل نماید و استانداردهای لازم را رعایت کند.
تجریشی همچنین به نقش ویژه این مجموعه در حمایت از آسیبدیدگان آتش سوزی اشاره کرد و تأکید کرد که هدف آریاکوپلینگ، نهتنها پیشگیری از وقوع حادثه آتش سوزی با تولید تجهیزات تخصصی است، بلکه کمک به بازگشت به زندگی افرادی است که تحت تأثیر این حوادث قرار گرفتهاند.
وی بر اهمیت همبستگی اجتماعی در مقابله با اثرات ناشی از آتش سوزی تأکید کرد و اعلام نمود که این مجموعه به تلاشهای خود در راستای حمایت از جامعه ادامه خواهد داد.
باور داریم که محیط کار، محیط زندگی است و رشد پایدار لازمه آن
تجریشی در ادامه اظهار داشت: ما باور داریم که محیط کار بخشی از زندگی است و به همین دلیل، مسئولیتپذیری در مواجهه با پدیدهها و تعامل با یکدیگر ضروری به نظر میرسد.
وی افزود: در راستای تحقق این امر، واحد روانشناسی سازمانی ایجاد شده است تا از همکاران در مواجهه با مشکلات و چالشها حمایت شود.
وی در ادامه تصریح کرد: مشاوره سازمانی یکی دیگر از ابزارهای کلیدی برای بهبود عملکرد و دستیابی به اهداف استراتژیک در سازمانها به شمار میرود.
ما در این مجموعه همواره از وجود مشاوران مجرب بهره گرفتهایم تا با ارائه تحلیلهای دقیق و راهکارهای عملی، بتوانیم فرآیندهای داخلی را در راستای تقویت فرهنگ سازمانی بهینهسازی کنیم، نقاط ضعف را شناسایی کنیم و در جهت افزایش بهرهوری و رضایت کارکنان گام برداریم.
ما نسبت به محیطزیست مسئولیم
تجریشی عنوان کرد: باور ما این است که زمین مادر ماست و باید از سلامت آن حفاظت کنیم.
ما در مقولهی پسماندهای صنعتی خود، با بهکارگیری فناوریهای نوین از انتقال آنها به محیطزیست، به ویژه رودخانهها، جلوگیری کردهایم.
در مجموعه ما، هیچگاه پسماند آبهای صنعتی به رودخانهها منتقل نمیشود.
علاوه بر آن در فرآیندهای خود همواره به مقولهی کاهش آلاینده ها و سیستمهای تصفیه توجه ویژهای داشتهایم.
این اقدامات نشاندهنده تعهد ما به حفظ منابع طبیعی و کاهش اثرات منفی بر کره زمین است.
بهبود زیرساختهای منابع انسانی
در ادامه، صالحیتجریشی با پرداختن به موضوع اهمیت توسعه منابع انسانی و تجربهی آن در سازمانها افزود: « در نگاه ما سرمایههای انسانی یکی از ارزشمندترین داراییهای هر سازمان هستند.
در این راستا، علاوه بر رشد و توسعه منابع انسانی، با ایجاد فرصتهای آموزشی و برنامههای توسعه فردی، تعهدمان را به ایجاد محیطی پویا و پیشرفته که در آن هر فرد میتواند استعدادها و توانمندیهای خود را به بهترین شکل بروز دهد، نشان دادیم.»
توجه و تعهد به حوزه ایمنی کودک
وی در ادامهی سخنان خود به مقوله توجه به حوزه ایمنی کودکان پرداخت و گفت: « یکی از اولویتهای مهم ما در این مجموعه، ایجاد محیطی ایمن برای کودکان است.
ما در همکاریهای مستمر با سازمانهای شهرداری و آتشنشانی برای ارتقای سطح ایمنی شهری تلاش کردهایم.
ما با ایجاد ایستگاه آتشنشانی کودک آریاکوپلینگ تلاش کردیم تا با شعار «خانه امن، خانواده ایمن» و تولید کلاههای ایمنی مخصوص کودکان و لباسهای مخصوص آتشنشانان، کودکان را به کمک بازی و سرگرمی، با اصول ایمنی آشنا کنیم و به آنها بیاموزیم که چگونه در مواقع اضطراری تصمیمگیری صحیحی داشته باشند.
این بخش، با پخش قسمتهایی از ویدیو ایستگاه آتشنشانی کودک آریا که در برج میلاد برگزار شده بود به پایان رسید.
زنو، زندگی از نو
پس از پخش ویدئو ایستگاه آتشنشانی کودک آریاکوپلینگ، صالحیتجریشی سخنان خود را اینطور ادامه داد: «ما همواره بر این باور بودهایم که مسئولیت اجتماعی هر فرد و سازمان فراتر از جنبههای اقتصادی است.
در مجموعه ما، تولید هر کالا نه تنها بهعنوان یک محصول، بلکه بهعنوان ابزاری برای نجات جان انسانها در نظر گرفته میشود.
ما هیچگاه کالایی را به دست مردم نخواهیم داد که سلامت و جان آنها را به خطر بیندازد.
وی در ادامه به تاسیس موسسه مردمنهاد زنو اشاره کرد و افزود: « با توجه به مسئولیت اجتماعی که بر دوش ماست، تصمیم گرفتیم موسسهای مردمنهاد زنو را راهاندازی کنیم تا در راستای حمایت از افرادی که در گزند حادثه، دچار سوختگی شدهاند، اقدامات موثری انجام دهیم.
این موسسه با رویکردی هدفمند، تلاش دارد تا به آسیبدیدگان سوختگی کمک کند، تا آنها از طریق حضور در دورههای مشاوره روانشناختی و مهارتآموزی کاملاً رایگان، راههای تعاملی مؤثری برای بهبود وضعیت خود ایجاد کنند.
هدف اصلی این موسسه توانمندسازی رهیدگانسوختگی است، بهطوریکه با گسترش شبکههای اجتماعی و ارتباطات موثر، بتوانند دوباره به جامعه بازگردند و بهطور مستقل زندگی خود را بازسازی کنند.
این رویکرد به افراد فرصت میدهد تا نهتنها از نظر جسمی، بلکه از نظر روحی و اجتماعی نیز به مرحلهای از خودکفایی و اعتماد به نفس دست یابند.
ما باور داریم که تنها با ایجاد فرصتهای مناسب برای رشد و بازتوانی افراد، میتوانیم نقشی مؤثر در ارتقای کیفیت زندگی آنها ایفا کرده و در نهایت به جامعهای پویا و همدل دست پیدا کنیم.»
در پایان دکتر احمد شهیدیان، مدیر واحد مسئولیتاجتماعی شهر تهران، با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست اظهار داشت:
«مایه خوشحالی است که گزارش شما از عملکرد مجموعه آریاکوپلینگ نشاندهندهی آن است که مفهوم مسئولیت اجتماعی نه تنها برای شما و مجموعهتان از اهمیت بالایی برخوردار است، بلکه این میزان از توجه به همهی ابعاد این مفهوم، از جمله کاهش آسیبهای ناشی از آتشسوزیهای وحشتناک، حمایت از بچههایی که سانحه آتشسوزی داشتهاند، و حمایت از سلامت روان سوختگی، ستودنی است.
همچنین، تلاشهای شما در راستای بازگشت به زندگی آسیبدیدگان سوختگی و فعالیت در خیریههای سوختگی و آتشسوزی که منابع خود را صرف کمک به بچههای سانحه دیده میکند، قابل تقدیر است.»
این نشست بر اهمیت نقش مسئولیتاجتماعی در توسعه پایدار سازمانها تأکید داشت، بهویژه بر لزوم ایجاد همافزایی میان بخشهای مختلف جامعه، از جمله سازمانها، دولت و مردم، در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و محیطزیستی و حمایت از افراد آسیبدیده و نیازمند، بهویژه در اتفاقات وحشتناک نظیر حوادث آتشسوزی و کمک به خیریههایی که در حوزه سوختگی و آتشسوزی فعالیت دارند، پرداخته شد.