خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 13 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر میراث فرهنگی:ادامه کاوش گوهرتپه؛ سایت عباس آباد جهانی است

مهر | استان‌ها | شنبه، 13 بهمن 1403 - 17:53
بهشهر - وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با سایت تاریخی گوهرتپه را باارزش توصیف کرد و گفت:کاوش های این محوطه باید ادامه یابد.
آثار،بهشهر،ميراثي،عباس،گردشگري،ميراث،وزير،فرهنگي،كاوش،متعلق، ...

به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صالحی امیری عصر شنبه، در بازدید از عباس آباد بهشهر و گوهرتپه رستمکلا بهشهر اظهار کرد: در خدمت‌مردم خونگرم‌مازندران و مردم با فضیلت و سخت کوش بهشهر هستیم.
وی افزود: در مازندران، بهشهر از سرآمدان است و با داشتن ظرفیت‌های گردشگری می‌تواند از قطب‌های گردشگری باشد.
وزیر گردشگری یادآور شد: کاوش ها تپه‌ها باید ادامه داشته و مجموعه دریاچه عباس آباد و پل ۵۰۰ ساله با ارزش است و ثبت جهانی شده و ما حق مداخله نداریم.
وی افزود: هرنوع مداخله در سطح هر ارگانی در سطح بنای ثبت جهانی تهدید برای بناست.
وزیر میراث فرهنگی با اظهار اینکه دغدغه و گله مندی از گذشته در مورد آثار میراثی و تصرف برخی نهاد ها وجود داشت، خاطر نشان کرد: با دستگاه‌های ذی ربط گفتگو می‌کنیم تا فضاها آزاد شود که متعلق به مردم است و هیچ حقی برای هیچ فردی نیست و کار ما حفاظت، مرمت و صیانت و سپردن به آیندگان است.
صالحی امیری از عباس آباد بهشهر، به عنوان آبروی بهشهر و مازندران نام برد و اظهار کرد: این بنا و آثار، متعلق به این منطقه و کشور نیست و متعلق به جهانیان است و اکنون که در یونسکو ثبت شد، باید منافع ملی را بر منافع بخشی مقدم بداریم.
وزیر میراث فرهنگی همچنین در مورد سایت موزه گوهرتپه رستمکلا بهشهرها یادآور شد: کاوش خوبی در منطقه انجام شد و باید استمرار یابد و همچنین پایگاه عباس آباد تقویت شده و منطقه توسعه یابد و از ظرفیت گردشگری استفاده شود.
وی گفت: باید سرمایه گذاری بیشتری برای مرمت، احیا و سرمایه گذاری انجام و با دانشگاه‌های دنیا ارتباط گرفته و همه بداند که آثار میراثی باید توسط نهاد تخصصی اداره و صیانت شود و به دستگاه دیگر واگذار نمی‌شود و این حق و متولی گری آثار میراثی در سال ۱۳۰۵ به میراث فرهنگی سپرده شد.
وزیر میراث فرهنگی خاطر نشان کرد: گوهرتپه گوهری پنهان در دل خاک از دوره مفرغ است که شهری در خاک مدفون است و با کاووش اولیه آثار گران سنگی به دست آمد و باید کاوش ها ادامه یابد که اگر به درستی کاوش شود بسیاری از نقطه‌های کشف نشده کشف می‌شود.
وی یادآور شد: نوار ساحلی خط گرگان، مازندران و گیلان، ارتباط تمدنی بالایی دارد و باید روابط این اجزای ساحلی کشف شود و با ۵ پژوهشکده فعال ایم و در جهت تقویت آثار میراثی، فرهنگی و تاریخی تصمیم‌می گیریم.
به گفته صالحی امیری، عباس آباد و آثار میراثی تنها بنا نیست بلکه هویت و شخصیت و نماد ایرانی است و باید کوتاهی در جذب گردشگر را جبران‌کنیم.
وزیر گردشگری گفت: همه تپه‌ها، بناها و آثار میراث متعلق به مردم است و هر نوع تصرفی، تصرف در اموال مردم است و ما امانتدار مردم هستیم و من و همکارانم وظیفه مرمت و صیانت و حفاظت برای انتقال به نسل‌های بعدی را برعهده داریم.