خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 13 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بهره‌برداری از ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان؛ بازنگری در حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 13 بهمن 1403 - 19:00
مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی که بیش از دو دهه است بازبینی نشده که نیازمند تجدید نظر است.
صنعت،هوايي،توجه،خانلري،قوانين،حمل،نقل،موجود،توسعه،مديرعامل،ا ...

رشد صنعت هوایی یکی از مهم‌ترین تحولات قرن بیستم به شمار می‌آید که با معرفی هواپیما به عنوان تاثیرگذارترین ابداع بشر همراه شد، این وسیله از زمان گسترش و عمومی شدن تا به امروز انقلابی در جابه‌جایی، حمل و نقل مسافر و کالا ایجاد کرده است.
صنعت هوایی یکی از ارکان اقتصاد جهانی
در همین خصوص و برای پیدا کردن راهکار‌هایی برای توسعه این صنعت در کشور و برخورداری از مزیت‌های بیشتر این صنعت، کاپیتان حسین خانلری، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" گفت: این صنعت با تسهیل افزایش سرعت حمل و نقل، امکان سفر‌های بین‌المللی را به‌طور چشمگیری تسهیل کرده و به یکی از ارکان اصلی اقتصاد جهانی تبدیل شده است.
وی با تاکید براینکه صنعت هوایی با در اختیار داشتن سهم ۹ درصدی از تولید ناخالص داخلی نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی ایفا می‌کند، تصریح کرد: برای حفظ این موقعیت و ارتقای آن، نیاز به سرمایه‌گذاری در تکنولوژی‌های پیشرفته و نوآوری‌های مستمر داریم.
چرا صنعت هوایی نیازمند توجه ویژه است؟
خانلری افزود: وضعیت ناوگان هوایی کشور به دلیل بالا بودن میانگین عمر هواپیما‌ها و به‌روز نشدن فناوری‌های جدید چندان مطلوب نیست؛ این مشکلات حتی می‌تواند بر ایمنی پرواز‌ها تأثیر بگذارد، بنابراین نیاز به توجه ویژه‌ای دارد.
مدیرعامل ایران ایر سپس گفت: به این مشکلات کمبود نیروی انسانی متخصص را نیز باید افزود که در این حوزه مزید بر علت شده و به چالش‌های موجود دامن زده است.
برای بهبود شرایط موجود، لازم است که از ظرفیت‌های قانونی موجود بهره‌برداری بهینه شود و قوانین مربوط به جهش تولید دانش بنیان در صنعت هوایی به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
قوانین دست و پاگیر ومانع توسعه
خانلری تاکید کرد: یکی دیگر از چالش‌های پیش روی صنعت هوایی، قوانین دست و پاگیر برای ورود بازیگران جدید به بازار است، این قوانین به نوبه خود مانع از جذب سرمایه‌گذاران و ایجاد رقابت سالم در این حوزه می‌شود.
وی ادامه داد: به علاوه، قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی که بیش از دو دهه است بازبینی نشده که نیازمند تجدید نظر است تا بتواند به جذب سرمایه‌های جدید کمک کند.
بدون شک، ایجاد شرایط مناسب برای ورود سرمایه‌گذاران جدید می‌تواند به رشد و توسعه این صنعت کمک شایانی نماید.
صنعت هوایی خدمتی بی جانشین
در بخش دیگری خانلری خاطرنشان کرد: حمل و نقل هوایی به دلیل صرفه‌جویی در وقت و سرعت بالای ارائه خدمات، تقریباً یک خدمت بدون جانشین محسوب می‌شود.
با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیکی، امکان کاهش مصرف سوخت و بهینه‌سازی عملکرد هواپیما‌ها وجود دارد که می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری کمک کند.
مدیرعامل هما در پایان اظهار داشت: توجه به این صنعت و رفع موانع موجود نه تنها به نفع اقتصاد کشور است بلکه می‌تواند به ارتقای کیفیت خدمات حمل و نقل هوایی نیز منجر شود.
منبع: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران