خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هدف زلنسکی مصادره اموال روسیه است

اعتماد | همه | شنبه، 13 بهمن 1403 - 23:06
مقام‌های اوکراینی تلاش‌های خود را برای به چنگ آوردن میلیاردها دلار پول از دارایی‌های بلوکه شده روسیه آن هم به امید متقاعد کردن ترامپ برای غلبه بر تحرکات و نظرات مخالفان اروپایی، از سر گرفته‌اند.
اوكراين،پول،روسيه،مصادره،اوكرايني،حمايت،جنگ،تسليحات،اموال،مس ...

مقام‌های اوکراینی تلاش‌های خود را برای به چنگ آوردن میلیاردها دلار پول از دارایی‌های بلوکه شده روسیه آن هم به امید متقاعد کردن ترامپ برای غلبه بر تحرکات و نظرات مخالفان اروپایی، از سر گرفته‌اند.
کد خبر: 697651 | ۱۴۰۳/۱۱/۱۳ ۲۳:۰۱:۵۰
روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی می‌نویسد: کی‌یف می‌خواهد یک منبع جایگزین بودجه را برای خرید تسلیحات و بازسازی اوکراین جنگ‌زده به ترامپ ارائه کند، چون او به دنبال قطع کمک‌های خارجی است.
به گزارش ایسنا، این پیشنهاد در میانه افزایش بی اعتمادی بر سر حمایت نظامی آمریکا از اوکراین شدت و فوریت بیشتری به خود گرفته است.
اوکراین مدت‌هاست که به دنبال مصادره ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه است که اکثر آن در اروپاست و پس از حمله روسیه در ۲۰۲۲ مسدود شده است.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید با تمرکزش بر پایان دادن به جنگ اوکراین، مساله مصادره اموال بلوکه شده روسیه را بار دیگر بر سر زبان‌ها انداخته است.
پیشنهاد مصادره اموال و دارایی‌های روسیه بدون حمایت‌های اروپایی شانس کمی دارد و مقام‌ها می‌گویند کشورهایی مانند آلمان و فرانسه هنوز مخالف این مساله هستند و می‌گویند این اقدام اعتماد را به سیستم‌های مالی تضعیف می‌کند.
البته مقامات اروپایی گفتند که اگر تامین بودجه جدید برای اوکراین با مشکل مواجه شود یا اینکه این دارایی‌ها عاملی در مذاکرات آینده برای پایان دادن به جنگ باشد، چنین تغییری را رد نمی‌کنند.
دولت بایدن ده‌ها میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارسال کرد، اما حمایت آینده آمریکا از اوکراین در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
یک مقام دفاعی ایالات متحده که خواست نامش فاش نشود، گفت که در حال حاضر کمک‌های نظامی آینده به عنوان بخشی از بررسی بزرگتر کمک‌های خارجی ایالات متحده متوقف شده است.
به نوشته روزنامه آمریکایی، مقامات اوکراینی که با این موضوع سروکار دارند می‌گویند که نمی‌دانند دولت جدید آمریکا در مورد مصادره دقیقا چه موضعی دارد، اما برخی در دولت قبلی از آن حمایت کردند.
برخی از متحدان جنگ طلب اوکراین در اروپا از جمله کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی نیز از این اقدام حمایت کرد، اما حمایت شخص ترامپ کلیدی تلقی می‌شود.
معاون رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در این باره گفت: «ترامپ قدرت تغییر موضع کشورهای بدبین به مصادره اموال روسیه را دارد.
از همه مهمتر، همه می‌دانند که ترامپ شوخی نمی‌کند و حرف‌های پوچ و توخالی نمی‌زند.
برای همین ما به کمک او برای متقاعد کردن دیگر شرکا برای انتقال دارایی‌های روسیه نیاز داریم که این مساله، ابزاری ضروری برای پایان دادن به این جنگ است.
ما در نهایت بر این باوریم که ترامپ کسی است که می‌تواند یک تغییر دهنده بازی باشد.»
رویکرد قاطع و عملگرایی ترامپ در ارتباط با سیاست‌های بین‌المللی همچنین باعث شده تا برخی از مقام‌های اوکراینی امید داشته باشند که یک نقطه عطف به دست می‌آید.
یکی از مقام‌های اوکراینی که خواست نامش فاش نشود، گفت: «برای کسی که تلاش می‌کند تا گرینلند را به دست بیاورد، مساله اوکراین و انتقال اموال روسیه به نفع کی‌یف مساله بزرگی نیست.»
«جیکوب کرکگارد»، یکی از محققان در موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون گفت، مسئولان اوکراینی تلاش می‌کنند تا ترامپ را با این پیشنهاد متقاعد کنند که این پول برای خرید تسلیحات آمریکایی خرج می‌شود.
زلنسکی در مصاحبه ماه جاری خود با یک پادکست محافظه کار آمریکایی گفته بود، او درباره مصادره این پول که اوکراین می‌تواند تا حدی برای خرید تسلیحات از ایالات متحده استفاده کند، ترامپ را خطاب قرار داده است.
زلنسکی گفته بود: «ما از آمریکا هدیه نمی‌خواهیم.
این پول هم برای صنایع ما و هم برای آمریکا خیلی خوب خواهد بود.
ما این پول را در این صنایع هزینه می‌کنیم.»
مقامات اوکراینی گفتند که بیشتر این پول به شکل اوراق قرضه است که ۸۰ درصد آن به موعد سررسید رسیده و حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در اختیار یک شرکت خدمات مالی مستقر در بلژیک به نام Euroclear است.
بلژیک، آلمان و فرانسه در میان مخالفان جدی مصادره و انتقال اموال و دارایی‌های روسیه به اوکراین هستند.
آنها نگرانند که این مصادره به چالش‌های حقوقی یا عدم سرمایه گذاری صندوق‌های مالی مستقل و بانک‌های مرکزی منجر شود.
در این میان، کشورهای غربی به جای دست زدن به اصل دارایی‌ها، شروع به استفاده از درآمد حاصل از دارایی‌های مسدود شده برای خرید تسلیحات برای اوکراین و حمایت ۵۰ میلیارد دلاری وام از کشورهای گروه ۷ به کی‌یف کرده‌اند.
مقامات اروپایی می‌گویند که وام‌ها و سایر مکانیسم‌های تامین مالی با پیش‌بینی بازگشت ترامپ تضمین شده‌اند و باید کی‌یف را در حال حاضر از نظر مالی در جایگاه مستحکمی قرار دهند.
اینکه این پول قرار است برای چه کاری صرف شود، هنوز محلی از ابهام است.
اگرچه زلنسکی مدافع استفاده از این پول برای خرید تسلیحات است، اما سایر مقام‌های اوکراینی می‌گویند بخشی از این پول را می‌تواند برای انجام عملیات یا بازسازی اوکراین پس از جنگ خرج کرد.
تخمین زده می‌شود که هزینه بازسازی اوکراین پس از جنگ ۵۰۰ میلیارد تا یک تریلیون دلار خواهد بود.
اما حتی اگر این پول برای بازسازی اوکراین هم خرج شود، زلنسکی و دیگران برای توقیف دارایی‌ها در اسرع وقت تلاش می‌کنند که هم برای ارسال سیگنال به کرملین و هم برای جلوگیری از هرگونه امکان بازگرداندن این پول به روسیه است.