وزارت راه و شهرسازی در برابر افزایش وام ساخت مسکن کوتاه آمد؟
در حالی که ابتدای امسال میزان تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومان بوده، اما به نظر میرسد که این تسهیلات به ۶۵۰ میلیون تومان رسیده است.
باشگاه خبرنگارانجوان؛ محبوبهکباری - در حال حاضر بخش زیادی از پروژههای نهضت ملی مسکن در شهرهای مختلف چشم انتظار هستند تا شاید واحدهای آنها بعد از دو سال به بهرهبرداری برسد.
اما بررسی ها، مشاهدات و همچنین گزارشات مردمی حاکی از آن است که خبری از پرداخت تسهیلات در این بخش نیست و همین امر خود باعث شده که روند اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن در بسیاری از شهرها با کندی روبرو شود.
سلیمانی یکی از متقاضیان نهضت ملی مسکن در شهر جدید هشتگرد به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر روند اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن در این شهر با کندی همراه است و هربار که به پروژهها مراجعه می کنیم متاسفانه به دلیل آنکه بانک ها در این بخشهمکاری لازمرا ندارند و تسهیلات پرداخت نمی شود سازندگان و پیمانکاران انگیزه ای برای ادامه فعالیت ندارند.
وی ادامه داد: عدم پرداخت تسهیلات ساخت از سوی بانک ها باعث شده که فشار به متقاضیان وارد شود و آنها مجبور به پرداخت آورده و همچنین افزایش میزان اقساط شوند.
همچنین حسینی یکی دیگر از متقاضیان به باشگاه خبرنگاران گفت: عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن باعث شده که مدت زمان ساخت مسکن طولانی شود و همین امر برای ما متقاضیان بسیار مشکل ساز خواهد بود چراكه هرسال با تعدیل آورده همراه خواهیم بود و در نتیجه قیمت تمام شده ساخت برای ما بسیار گران تر خواهد بود.
طولانی شدن مدت زمان ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن
عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت باعث شده که صدای مدیران عامل شهرهای جدید از جمله پرند هم در بیاید و از همکاری نکردن بانک ها در پرداخت تسهیلات گلایه کند به طوری که در این زمینه آرش صیادی مدیرعامل شرکت عمران پرند در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در پروژههای نهضت ملی مسکن مربوط به تسهیلات است گفت: اگر بانک ها در این بخش همکاری نکنند با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد که یکی از آنها طولانی شدن مدت زمان ساخت پروژهها است .
وی ادامه داد: هرچه مدت زمان ساخت طولانی شود قیمت تمام شده واحدهای مسکونی هم به دلیل تعدیل قیمت با افزایش قیمت همراه خواهد شد.امیدواریم با افزایش میزان تسهیلات بتوانیم بخشی از هزینه ها در این بخش را تامین کنیم.
او بیان کرد: عدم پرداخت تسهیلات باعث شده که فشار بیشتر به متقاضیان برای تکمیل آورده وارد شودوهمین امر باعث نگرانی بیشتر آنها در خصوص پرداخت اقساط شده است که امیدواریم هرچه سریعتر بانک ها در حوزه همکاری لازم را داشته باشند.
کوتاه آمدن وزارت راه و شهرسازی در تسهیلات ساخت مسکن
کارشناسان هم در این بخش موضوع عدم همکاری بانک ها در افزایش قیمت تمام شده پروژهها را تایید کردند به طوری که هاشم سلیمانی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت و همچنین عدم همکاری آنها در پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی باعث شده که مدت زمان ساخت طولانی تر شود گفت : در خصوص عدم همکاری بانک ها باید برخورد جدیتری با مسئولان و مقامات مربوطه از جمله رئیس بانک مرکزی، آقای فرزین، صورت گیرد.
چرا که این مصوبه به عنوان یک تصمیم ملی در شورای عالی مسکن تصویب شده است و نادیده گرفتن آن و عدم تحقق آن به ویژه با توجه به تأثیرات اجتماعی و اقتصادی گستردهای که خواهد داشت، موجب ترک فعل از سوی مسئولین میشود.
وی با اشاره به کاهش میزان تسهیلات ساخت از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان گفت: در جلسات اخیر شورای عالی مسکن، که اولین جلسه آن در دولت جدید برگزار شد، وزیر مسکن با پذیرش کاهش مبلغ وام ساخت مسکن از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان، عملاً از مصوبه قبلی عقبنشینی کرد.
این اقدام میتواند بهطور جدی بر آینده پروژههای مسکن تأثیر منفی بگذارد و به زیان مردم تمام شود.
وزیر باید به مردم توضیح دهد که چرا از مطالبه حقوق آنها کوتاهی کرده و چرا نتوانسته است منابع مورد نیاز برای حمایت از بخش مسکن را تأمین کند.
براساس این گزارش طبق قانون جهش تولید مسکن، دولت موظف است حداقل ۲۰ درصد از منابع بانکها را به بخش مسکن اختصاص دهد.
از ابتدای امسال گزارشها نشان میدهند که تا آذر ماه، بانکها در مجموع حدود ۴ هزار هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند.
اگر ۲۰ درصد از این مبلغ به بخش مسکن اختصاص مییافت، باید حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت وام به مسکن اختصاص داده میشد.
این مبلغ میتوانست برای تأمین اعتبار یک میلیون واحد مسکونی کافی باشد و به ازای هر واحد مسکونی، وام ۸۰۰ میلیون تومانی پرداخت شود.
این امر نه تنها به تأمین مسکن برای بسیاری از خانوادهها کمک میکرد، بلکه میتوانست به رونق اقتصادی کشور و کاهش بحران مسکن در کشور کمک کند.
اما متاسفانه این اقدام به دلایل مختلف انجام نشده است و این کوتاهیها تبعات منفی بسیاری به همراه خواهد داشت.