رئیسی کیا:کمیته بدوی در رد صلاحیت کفاشیان اشتباه کرد/ شاید رقابت تاج و عابدینی جدی شود
کارشناس مسائل حقوقی درباره رد صلاحیت علی کفاشیان از سوی کمیته بدوی توضیحاتی را بیان کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - صادق رئیسی کیا کارشناس مسائل حقوقی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه علی کفاشیان نسبت به رد صلاحیتش معترض است، اظهار کرد:کمیته بدوی انتخابات ، صلاحیت و شأن موازی با کمیته اخلاق را ندارد و نمی تواند حکم به مجازات بدهد یا مجازاتی را افزایش یا کاهش دهد.کمیته بدوی انتخاباتی نمیتواند فردی را مجازات کند.
مجازات کردن ، کار کمیته اخلاق و مراجع قضایی است.
کمیته اخلاق که برابر اساسنامه فدراسیون فوتبال جزیی از ارکان قضایی فدراسیون است می تواند مجازات کند.
کمیته انضباطی، کمیته اخلاق و کمیته استیناف جزو ارکان قضایی فدراسیون فوتبال هستند و این سه کمیته می توانند به تخلفات اهالی فوتبال رسیدگی و آنها را مجازات کنند.
کمیته اخلاق برای همیشه کفاشیان را از فعالیت فوتبالی محروم نکرده است
او افزود: کمیته ای که وظیفه اش رسیدگی و صدور حکم مجازات است علی کفاشیان را در سال های گذشته مجازات کرده است و مدت مجازات را نیز مشخص کرده و برای محرومیت ایشان از فعالیت در فوتبال، یک پایانی را در نظر گرفته است.
اگر تخلفی که کفاشیان کرده بود در حد و اندازه ای بود که هیچ وقت نباید در فوتبال فعالیت می کرد خود کمیته اخلاق در حکمش می آورد و او را برای همیشه محروم می کرد.
وقتی مدتی برای محرومیت در نظر گرفته و به ویژه با توجه به نوع تخلف ، منظورش این نبوده که علی کفاشیان برای همیشه از فعالیت در فوتبال محروم است بلکه دقیقاً بیان داشته که ایشان برای مدت مشخصی از فعالیت در فوتبال محروم است.
کار کمیته بدوی تعیین صلاحیت است نه تعیین مجازات
رئیسی کیا تصریح کرد: کمیته ای که وظیفه اش رسیدگی به تخلفات و صدور حکم مجازات است، مجازات را تعیین کرده و مدتی هم برای مجازات مشخص کرده و زمان محرومیت هم تمام شده است و نگفته که علی کفاشیان برای همیشه محروم است بلکه او را برای مدت مشخصی ، محروم کرده است.کمیته بدوی انتخاباتی نمی تواند به جای کمیته اخلاق ، مجازات کفاشیان که گفته بود مثلاً 10 ماه هست را تا پایان عمر کفاشیان استمرار و افرایش بدهد.
کار کمیته بدوی انتخاباتی ، تعیین صلاحیت است نه تعیین مجازات.
اکنون شما در کمیته بدوی دارید تعیین مجازات می کنید.
کفاشیان مجازاتش را گذراند و پایان یافت.
اگر تخلفش در حدی بود که باید همیشه از فوتبالش کنار گذاشته می شد این رای را کمیته اخلاق می داد چون فقط ارکان قضایی فدراسیون فوتبال ، صلاحیت داشت که این کار را کند.
کمیته بدوی انتخاباتی نمی تواند با فردی که مثلاً برای 10 ماه از فعالیت در فوتبال محروم شده به گونه ای برخورد کند که انگار برای همیشه او را از فعالیت و حضور در فوتبال محروم مینماید.
اگر قرار باشد کسی برای همیشه از فعالیت در فوتبال محروم شود یا مرجع قضایی یا ارکان قضایی فدراسیون فوتبال باید حکم آن را بدهند.
کمیته بدوی انتخاباتی نمی تواند این کار را کند و اینجا کمیته بدوی انتخاباتی فراتر از صلاحیتش دارد عمل میکند و حتی دارد تعیین مجازات می کند که این اشتباه است.
کمیته بدوی نمی تواند کفاشیان را رد صلاحیت کند
او افزود: مطلب دوم این است که در همان دوره ای که علی کفاشیان برای ۴ سال به عنوان عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال انتخاب شده بود پس از آغاز این دوره ایشان برای مدت ۱۰ ماه محروم شده بود.
۱۰ ماه از محرومیت کفاشیان تمام شد، او بقیه دوران ۴ ساله اش را با فعالیت هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال گذراند.کمیته بدوی انتخاباتی نمی تواند کسی را که محرومیتش مدت داشته است و مدت محرومیتش تمام شده و دوباره برگشته و کارش را در هیئت رئیسه فدراسیون ادامه داده است به خاطر آن محکومیت ۱۰ ماهه فاقد صلاحیت برای فعالیت در فوتبال قلمداد کند.
تخلف کفاشیان در حدی نبوده که استحقاق مجازات سنگینی در حد محرومیت دائمی از فعالیت در فوتبال شود.
محرومیتهای سنگین را درباره تخلفات سنگین اعمال میکنند مثلاً کسی که نژاد پرستی یا تبعیض علیه زنان در فوتبال کرده و ترویج خونریزی و خشونت در فوتبال یا زورافزایی و استفاده از دوپینگ کرده از خط قرمزها و اصول مهمی رد شده که شاید بشود برای همیشه به او درباره سپردن مناصب هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال بی اعتماد بود اما تخلف کفاشیان این موارد نبوده است و تخلفش هر چه بوده برای ۱۰ ماه محروم شده است و بعد از تحمل مجازات آمده فعالیتش در فدراسیون فوتبال را ادامه داده و در تصمیمگیری در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال نقش داشته است.
شما به عنوان کمیته بدوی انتخاباتی با این اقدام خود در حقیقت تمام تصمیمات قبلی که با حضور علی کفاشیان در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال گرفته شده را زیر سوال بردید.
مگر کمیته بدوی چنین اختیاری دارد که بیاید در مورد این مسائل دخالت کند و بنیان ها را زیر سوال ببرد.
من فکر می کنم کمیته بدوی انتخاباتی در مورد این ۲ مسئله ای که گفتم درباره علی کفاشیان اشتباه کرده است و نمی تواند فراتر از رای کمیته اخلاق که مدت محرومیت ۱۰ ماهه برای کفاشیان در نظر گرفته بود عمل نماید و کفاشیان را رد صلاحیت کند.
رای کمیته اخلاق هم باعث رد صلاحیت کاندیدا می شود
رئیسی کیا درباره ادعای کفاشیان که می گوید فقط با محکومیت قضایی می شود فردی را رد صلاحیت کرد، گفت: این موضوع درست نیست.
محکومیت قضایی حتما منشا رد صلاحیت برای رئیس و نامزد رئیس فدراسیون فوتبال است، چه محکومیت موثر کیفری باشد و چه محکومیت غیر موثر باشد.
حتما رای کمیته اخلاق هم می تواند برای مدتی که فرد را از فعالیت در فوتبال محروم کرده است باعث رد صلاحیت یک کاندیدا شود ولو اینکه چنین چیزی به صراحت در اساسنامه نیامده باشد.
به طور مثال اگر الان رایی وجود داشت که محرومیت از فعالیت فوتبالی، باقی مانده بود نامزد انتخابات فدراسیون برای پست ریاست نمی توانست شرکت کند.
رای کمیته اخلاق هم می تواند ملاک باشد، منتهی رایی که الان محرومش کرده باشد نه رایی که مدتها پیش ، محرومیت فرد تمام شده باشد.
محکومیت کمیته اخلاق که جاری باشد و تا الان هم ادامه داشته باشد می تواند مانع نامزدی در انتخابات فدراسیون فوتبال شود.
پرونده های باز می تواند باعث رد صلاحیت کاندیدا شود
رئیسی کیا درباره بحث پروندههای باز برخی از کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال باعث رد صلاحیتشان می شود، بیان کرد: پرونده های باز مبتنی بر اتهاماتی همانند تبانی، خیانت در امانت و فساد در فوتبال و همانند اینها که واکنش های اجتماعی گسترده و عمومی به دنبال داشته و مایه آسیب به اعتبار و حیثیت فوتبال شده باشد متناسب با جایگاهی که فرد برای آن پست نامزد شده است می تواند مورد توجه کمیته بدوی انتخاباتی در قبول یا رد صلاحیت قرار بگیرد.
متن رای درویش را ندیدم تا نظر بدهم
رئیسی کیا درباره اینکه درویش مدیر عامل پرسپولیس گفته که از حضور در ورزشگاه ها محروم شده نه فعالیت فوتبالی بیان کرد: رای درویش را ندیدم، اما اگر متن رای به طور مشخص فرد را از حضور در ورزشگاه ممنوع کرده حرف درویش درست است، اما اگر از فعالیت از فوتبال محروم کرده و یا مثلا در رای بیان شده که ایشان نمی تواند نامزد پستی در فدراسیون فوتبال شود در آن صورت واقعا نمی تواند نامزد هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال شود.
او درباره اینکه به نظرش صلاحیت عابدینی، بهاروند و تاج تایید شده است، گفت: از مصاحبه ای که ممبینی با یکی از خبرگزاری ها کرده این طور نشان می دهد که صلاحیت آن ۳ نامزد از سوی کمیته بدوی انتخاباتی رد نشده است.
عابدینی خودش را پایین تر از تاج تعریف نکرده است
رئیسی کیا درباره اینکه این طور مشخص است که با صلوات رئیس فدراسیون فوتبال را انتخاب کنند، گفت: من نظر دیگری در این مورد دارم.
یک گروه از دوستان به خاطر اینکه عابدینی اکنون مشاور تاج است و یا بهاروند رئیس سازمان لیگ است نظرشان این است که هر ۳ نفر یکی هستند اما در واقع به نظر من درباره آقای عابدینی به این صورت نیست.
من اعتقاد دیگری دارم.
امیر عابدینی را به لحاظ سوابقش از تاج از هر جهت جامعتر و صاحب رای و جایگاه در ساختار اداری و ورزشی و سیاسی کشور میدانم.
امیر عابدینی مدتها پیش و بیش از تاج در فوتبال و هم در ساختار سیاسی کشور حضور داشته است و استاندار چند استان بوده است و در فوتبال نیز بوده است.
همه اتفاق نظر دارند که بخشی از روند انتقال بازیکنان ما به لیگ های خارجی مربوط به دوران مدیریت امیر عابدینی است.
با توجه به سخن وری، تجربه و رفتارهایی که عابدینی از خود نشان داده است، من نمی توانم بپذیرم که عابدینی خودش را در ذیل مهدی تاج تعریف کرده باشد.
عابدینی بزرگ تر و شناخته تر از تاج است
او بیان کرد: عابدینی توان ، داعیه و شخصیت بزرگتری دارد و من فکر می کنم این داشتهها به امیر عابدینی حکم می کند که در ساختارهای اداری ، سیاسی ، ورزشی و اقتصادی کشور بزرگتر و شناخته شده تر از تاج باشد.افزون بر اینها به نظر من مسئولان محترم اگر بخواهند نظری درباره رابطه کلان و راهبردی دولت با ورزش بگیرند ابتدا به سراغ عابدینی میروند نه سراغ مهدی تاج.معتقدم که این تحلیلی که دوستان درباره عابدینی می کنند درست نباشد و البته باید در ادامه ببینیم که میزان جدیت عابدینی برای حضور در انتخابات با لحاظ دیگر شرایط ، چقدر است.ممکن است رقابت عابدینی با تاج ، جدی باشد.