استفاده از فناوری فضایی برای مدیریت منابع آبی و حفاظت از اراضی ملی
وزیر ارتباطات گفت: با استفاده از ظرفیت صنعت فضایی میتوان برای مدیریت منابع آبی و پیکره آبی کمک شایانی داشته باشد. همچنین میتواند در شناسایی کانونهای ریزگرد کمک کننده باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ستار هاشمی امروز در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی که با حضور دکتر مسعود پزشکیان؛ رئیس جمهور، دکتر محمد جواد ظریف؛ معاون راهبردی رئیسجمهور و جمعی از مسئولین و نمایندگان مجلس برگزار شد، گفت: به واسطه مجاهدها و پایمردی محققان در این شرایط نهچندان هموار، اکنون میتوانیم اعلام کنیم که کشور ما جایگاه ویژهای در فناوری فضایی در دنیا دارد.
وی با اشاره به حضور مسعود پزشکیان در این مراسم گفت: حضور دکتر پزشکیان در وزارت ارتباطات به نیکی نشان میدهد که دولت چهاردهم اعتقاد راسخ به توسعه صنعت فضایی کشور دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات درباره تکالیف برنامه هفتم توسعه برای صنعت فضایی گفت: تکلیفی که دیده شده این است که جایگاه ما در مدار پایین زیر ۱۰۰۰ کیلومتر را تثبیت کنیم و به مدار بالای موسوم به «جئو» ۳۶ هزار کیلومتر دسترسی پیدا کنیم.
وی تاکید کرد: ما امروز شاهد توفیقات ارزشمندی هستیم که با همت و همدلی و با کار تیمی بین حوزههای مختلف به ثمر رسیده است.
بازیگران و کنشگران و فعالین مختلفی منظومهوار کنار یکدیگر قرار گرفتند و این موفققیتها را رقم بزنند.
از بخش خصوصی گرفته تا حوزههای لشگری و کشوری و وزارتحانههای متعددی که مستقیم از دستاوردهای صنعت فضایی تا وزارتخانههایی که از سرریزهای آن استفاده میکنند.
هاشمی با اشاره به نقش بخش خصوصی در توسعه فناوری فضایی گفت: باور ما این است که بخش خصوصی به ادله مختلف میتواند مسیری که آغاز شده ادامه دهد و دستاوردها را شتاب ببخشد.
بخش خصوصی میتواند از ظرفیتهای بینظیر نیرو انسانی کشور استفاده کند.
بخش خصوصی نگاه استفاده بهینه از منابع را دارد و میتواند در تعاملات بینالمللی مشارکت و ورود موثر داشته باشد.
وی افزود: باور داریم که بهرهوری از موضوعاتی است که میتواند ما را به رشد اقتصادی ۸ درصد رهنمون کند؛ بنابراین ما باید این فضا را برای بخش خصوصی مهیا کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به استفاده از صنعت فضایی در حوزههای مختلف گفت: یکی از اتفاقاتی که مورد تایید رئیس جمهور است، تهیه نقشههای پوششی برای کشور است.
این نقشهها کمک میکند بتوانیم مدیریت کشوری را انجام دهیم.
استفاده از صنعت فضایی میتواند در حفاظت از اراضی ملی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی بهویژه اراضی کشاورزی کمک کننده باشد.
وی درباره اهمیت بحث پیکره آبی کشور، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت صنعت فضایی میتوان برای مدیریت منابع آبی و پیکره آبی کمک شایانی داشته باشد.
همچنین میتواند در شناسایی کانونهای ریزگرد کمک کننده باشد.
هاشمی با اشاره به برنامههای متنوع در دستورکار وزارت ارتباطات و مجموعه هوافضای سپاه گفت: ما دسترسی به مدار جئو را در دستور کار قرار داریم و مقام معظم رهبری بر پیشرفت بر این موضوع تاکید داشتند.
نکته دیگر بحث تکمیل پایگاه فضایی چابهار است.
این موضوع حتما در راستای راهبردهای دولت چهاردهم مبنی بر توجه به سواحل مکران قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه باید زیرساختهای استفاده از تصاویر و مخابراتی برای مناطق صعب العبور را داشته باشیم، ادامه داد: به همین جهت ایجاد مراکزی در سلماس و چناران را نیز برنامه ریزی کردیم و امیدواریم بتوانیم این پروژه را با قدرت پیشببریم.
به گفته وزیر ارتباطات؛ یکی از اقدامات دیگر در دستور کار منظومه شهید سلیمانی است که بسیاری از اقدامات فعلی با نگاه دسترسی به منظومه مخابراتی در حال انجام است.
هاشمی به رونمایی از سه ماهواره جدید گفت: ماهواره اول ماهواره ارتقایافته پارس یک است که یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۱۵ متر است که در پژوهشگاه فضایی ساخته شده است.
ماهواره دیگر ماهواره پارس دو است که یک ماهواره سنجشی با دقت ۴ متر سیاه و سفید و ۸ متر رنگی در وزارت دفاع و مجموعه صاایران ساخته شده است.
وی افزود: ماهواره سوم نیز ماهواره «ناوک» است که ماهوارهای مخابراتی است و برای تست و آزمون در ارتفاع بالا طراحی و با همت پژوهشگاه فضایی به نتیجه رسیده و امیدواریم با استفاده از ظرفیت این ماهواره بتوانیم در آینده میانمدت دسترسی به مدار بالا نیز داشته باشیم.