اجرای 14 پروژه در عراق توسط ستاد عتبات عالیات کرمانشاه
سرپرست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه گفت: از سال 84 تاکنون 14 پروژه موفقیت آمیز توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات استان و با کمک نذورات مردمی در حرمین عراق اجرا شده است.
به گزارش خبرگزری تسنیم از کرمانشاه، فهام مرادپور در نشست خبری که امروز در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات برگزار شد با اشاره به اینکه مردم ایران ارادت خاصی به ائمه مدفون در عراق دارند، اظهار کرد: در سال 83 ستاد عتبات در مرکز تأسیس شد و استان کرمانشاه نیز از نخستین استانهایی بود که این ستاد را راهاندازی کرد.
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات یک نهاد مردمی غیردولتی است که ردیف بودجه ندارد و به صورت هیئت امنایی اداره میشود، عنوان کرد: این ستاد از طریق نذورات مردمی اداره میشود، اما متأسفانه استان کرمانشاه از نظر نذورات در ردههای آخر جدول قرار دارد.
سرپرست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات در ابتدا وظیفه ترمیم و مرمت اماکن متبرکه را بر عهده گرفت گفت: استان کرمانشاه نیز در این مدت 14 پروژه موفقیتآمیز را انجام داده است.
مرادپور با اشاره به اینکه نخستین پروژه عتبات عالیات استان کرمانشاه پروژه نور در سال 1384 بود، گفت: این پروژه با 40 هزار دلار هزینه شامل تأمین روشنایی اطراف حرم بود.
وی با اشاره به اینکه آخرین پروژه استان درب سرداب در سامرا بود، افزود: پروژه نیم ضریح حضرت زینب(ع) در خیمهگاه از دیگر پروژههای اجرا شده توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه بود.
سرپرست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه با بیان اینکه عنوان این ستاد بعدها به ستاد توسعه و بازسازی تغییر یافت، عنوان کرد: پروژه صحن حضرت زهرا(س) در نجف با 220 هزار مترمربع زیربنا از ارزشمندترین هنرهای اسلامی ایرانی و موزهای از هنر ایرانی است که توسط این ستاد ساخته شده است.
مرادپور پروژه صحن امام محمدباقر(ع) در کاظمین و بازسازی امامین عسگریین در سامرا را از دیگر پروژههای این ستاد در عراق عنوان کرد و گفت: پروژه صحن حضرت زینب(س) در کربلا با 140 تا 160 هزار مترمربع زیربنا خیمهگاه را به تل زینبیه وصل میکند و در ایام خاص بازگشایی میشود.
وی با اشاره به اینکه این پروژه توسط نذورات مردمی ساخته میشود، بیان کرد: این نذورات به صورت پول تحویل عراق نمیشود، بلکه به صورت کالای مورد نیاز ارسال میشود، به طور نمونه سیمان مورد نیاز از استان کرمانشاه تأمین میشود و این موضوع سبب رونق تولید در استان میشود.
سرپرست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه با بیان اینکه 2000 نیروی ایرانی در عراق مشغول بهکار هستند و تعدادی نیز به صورت تبرعی فعالیت دارند، گفت: افرادی که متقاضی کار در عراق به صورت تبرعی هستند در سامانه ثبتنام میکنند و حرفه آنها نیز ثبت میشود و بنابر نیاز به آنها فراخوان داده میشود.
مرادپور با اشاره به فعالیتهای این ستاد در ایام اربعین، عنوان کرد: اربعین گذشته 297 موکب در استان کرمانشاه ثبت شد که از این تعداد 23 موکب در عراق فعالیت داشتند و خدماتی از جمله اسکان، تغذیه و بهداشت و درمان ارائه میدادند.
وی با بیان اینکه اربعین گذشته تلاش شد مرز سومار معرفی شود، گفت: اربعین گذشته مرز سومار به عنوان مرز پشتیبان معرفی شد و از 20 صفر به بعد مواکب تنها از مرز سومار تردد میکردند.
سرپرست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در اربعین گذشته 1573 کامیون و تریلی از مرز خسروی و 34 کامیون نیز از مرز سومار تردد داشتند، افزود: مواکب بدون دریافت عوارض و گمرکی به عراق اعزام میشوند و 12 استان مرز خسروی را برای تردد مواکب انتخاب کرده بودند.
مرادپور درباره طرحهای متنوع اجرا شده برای جمعآوری نذورات خیران گفت: در قالب طرح بنای نور با بانکهای رسالت، ملی و سپه توافق شده افرادی که در این بانکها حساب دارند، بنابر تمایل هر ماه مبلغی به عنوان نذورات از حساب آنها کسر شود.
وی با بیان اینکه در پویش کاشی هر کاشی 200 هزار تومان عرضه میشود و پشت هر کاشی نیز نام خریدار هک میشود، عنوان کرد: در طرح وقف نیز افرادی که میخواهند وقف کنند و در این زمینه درآمد ماندگاری وجود داشته باشد، شرکت میکنند.
سرپرست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه طرح صلحیار برای برقراری صلح بین دو طرف دعوا توسط ستاد عتبات عالیات اجرا میشود، گفت: در طرح مجمع خیران حرمساز نیز افرادی که تمکن مالی دارند، دعوت میشوند.
انتهای پیام/