خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توسعه مهارت‌های زنان عشایر یکجانشین در تهران

مهر | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 14 بهمن 1403 - 15:06
همایش «توسعه مهارت‌های کارآفرینی میان زنان عشایر یکجانشین حامل میراث فرهنگی ناملموس» امروز با هدف تقویت معیشت پایدار در منطقه آسیای مرکزی و غربی، در مرکز میراث ناملموس تهران برگزار شد.
عشاير،ميراث،زنان،ناملموس،فرهنگي،توسعه،مؤمني،آتوسا،توانمندساز ...

به گزارش خبرنگار مهر، همایش «توسعه مهارت‌های کارآفرینی میان زنان عشایر یکجانشین حامل میراث فرهنگی ناملموس» امروز با هدف تقویت معیشت پایدار در منطقه آسیای مرکزی و غربی، در مرکز میراث ناملموس تهران برگزار شد.
این رویداد با حضور مسئولان ارشد، اساتید دانشگاه، نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) و فعالان حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی، به دبیری شیدا مهنام، میزبان بحث‌ها و تبادل نظرهای تخصصی در این زمینه بود.
در این همایش، آتوسا مؤمنی، مدیر مرکز میراث ناملموس تهران، مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، و جهانبخش میرزاوند، رئیس سازمان امور عشایر ایران، به همراه مدیران وزارت‌خانه‌های مرتبط و کارشناسان، به بررسی راهکارهای توانمندسازی زنان عشایر یکجانشین پرداختند.
چرا که این زنان به عنوان حاملان میراث فرهنگی ناملموس، نقش کلیدی در حفظ و انتقال فرهنگ و هنرهای سنتی ایفا می‌کنند.
آتوسا مؤمنی در سخنرانی خود با اشاره به اهمیت نقش زنان عشایر در حفظ میراث فرهنگی، گفت: زنان عشایر نه تنها نگهبانان فرهنگ و هنرهای سنتی هستند، بلکه می‌توانند با توسعه مهارت‌های کارآفرینی، به ایجاد اقتصاد پایدار در جوامع محلی کمک کنند.
مریم جلالی نیز با تأکید بر ظرفیت‌های صنایع دستی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی ناملموس، افزود: صنایع دستی پتانسیل بالایی برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی دارد.
با آموزش و توانمندسازی زنان عشایر، می‌توانیم گام‌های مؤثری در جهت توسعه پایدار برداریم.
جهانبخش میرزاوند، رئیس سازمان امور عشایر ایران، نیز بر لزوم حمایت از جوامع عشایری تأکید کرد و گفت: سازمان امور عشایر ایران آماده همکاری با تمامی نهادهای مرتبط برای بهبود شرایط زندگی عشایر و به‌ویژه زنان عشایر است.
در پایان این همایش، شرکت‌کنندگان به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری و کارگروه علمی طرح منطقه‌ای توسعه مهارت‌های کارآفرینی میان زنان عشایر در منطقه آسیای غربی و مرکزی، حکم خود را از آتوسا مؤمنی، رئیس مرکز میراث ناملموس تهران، دریافت کردند.
این اقدام گامی مهم در راستای هماهنگی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای برای توانمندسازی زنان عشایر و حفظ میراث فرهنگی ناملموس در منطقه محسوب می‌شود.