خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برترین دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی معرفی شدند

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 14 بهمن 1403 - 15:52
نتایج رتبه‌بندی کشوری فعالیت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۲ اعلام شد.
امتياز،تحقيقات،نهايي،پزشكي،علوم،فناوري،دانشگاه،گروه،مركز،مرا ...

به گزارش خبرنگار مهر، رتبه‌بندی کشوری فعالیت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام شد.
این رتبه‌بندی بر اساس شاخص‌های تولید و ترجمان دانش، فناوری، اثرگذاری و توسعه و عملکرد تحقیقات انجام می‌شود.
در شاخص تولید و ترجمان دانش، زیرشاخص‌هایی همچون تولید دانش، مرجعیت علمی و ترجمان دانش ارزیابی می‌شود، شاخص اثرگذاری نیز در دو زیر شاخص اثربخشی و اثرسنجی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
ارزیابی شاخص توسعه و عملکرد تحقیقات نیز با زیرشاخص‌های کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، اطلاعات و انتشارات علمی، زیرساخت تحقیقات و واحدهای توسعه تحقیقاتی بالینی انجام می‌شود.
بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده در بین ۶۸ دانشگاه‌ علوم پزشکی، دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران با امتیاز نهایی ۳۵۱۳.۵، شهید بهشتی با امتیاز نهایی ۳۲۶۷.۷۶، تبریز با امتیاز نهایی ۲۲۹۵.۵۷، ایران با امتیاز نهایی ۲۱۹۰.۹، شیراز با امتیاز نهایی ۲۰۷۳.۷۳، کرمانشاه با امتیاز نهایی ۱۹۶۹.۳۶، مشهد با امتیاز نهایی ۱۸۸۰.۰۱، اصفهان با امتیاز نهایی ۱۶۰۶.۷۹، همدان با امتیاز نهایی ۱۳۴۶.۶۶ و اهواز با امتیاز نهایی ۱۲۶۶.۵۵؛ به ترتیب ۱۰ دانشگاه‌ برتر از نظر فعالیت‌های تحقیقات و فناوری در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.
در بین ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی تیپ یک؛ دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران با امتیاز نهایی ۳۶۰۷.۴۸، شهید بهشتی با امتیاز نهایی ۳۳۷۱.۰۳، تبریز با امتیاز نهایی ۲۳۶۹.۲۲، ایران با امتیاز نهایی ۲۲۸۵.۵۲ و شیراز با امتیاز نهایی ۲۱۶۷.۹ برترین دانشگاه‌ها در حوزه فعالیت‌های تحقیقات و فناوری شدند.
در میان ۲۴ دانشگاه‌ علوم پزشکی تیپ دو، دانشگاه‌های علوم پزشکی همدان با امتیاز نهایی ۳۲۴۰.۲۵، بقیه‌الله با امتیاز نهایی ۲۶۸۴.۶۹، شهید صدوقی یزد با امتیاز نهایی ۲۵۲۰.۰۲، اردبیل با امتیاز نهایی ۲۱۷۱.۵۶ و بابل با امتیاز نهایی ۲۱۴۶.۴۲ حائز رتبه‌های برتر شدند.
در میان ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی تیپ سه دانشگاه‌های علوم پزشکی کردستان با امتیاز نهایی ۲۸۳۴.۱۸، بوشهر با امتیاز نهایی ۲۸۰۶.۴۴، فسا با امتیاز نهایی ۲۳۵۳.۲۳، خراسان شمالی با امتیاز نهایی ۲۰۱۵.۸۴ و جیرفت با امتیاز نهایی ۱۹۴۳.۴ بیشترین امتیازات را در فعالیت‌های تحقیقات و فناوری کسب کردند.
در میان یازده دانشگاه علوم پزشکی نوپا نیز دانشگاه‌های سیرجان، اسدآباد، خلخال، لارستان و گراش بیشترین امتیاز را در فعالیت‌های تحقیقات و فناوری به دست آوردند.
در بخش مراکز تحقیقات علوم پزشکی نیز نتایج رتبه‌های برتر به شرح زیر است:
در گروه مراکز تحقیقات با فعالیت بیش از ۱۰ سال، در گروه بالینی؛ مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گروه بیومدیکال؛ مرکز تحقیقات علوم‌کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و در گروه ارتقاء سلامت؛ مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز رتبه های اول را کسب کردند.
در گروه مراکز تحقیقات با فعالیت کمتر از ۱۰ سال، در گروه بالینی؛ مرکز تحقیقات اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در گروه بیومدیکال؛ مرکز تحقیقات آنالیز دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و در گروه ارتقاء سلامت؛ مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی البرز موفق به کسب رتبه‌های نخست شدند.
در گروه مراکز تحقیقات خصوصی/ غیردولتی مرکز تحقیقات چشم پزشکی نور، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، حائز رتبه اول شد.
شایان ذکر است؛ ارزشیابی فعالیت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات علوم پزشکی، هر ساله، بر اساس دستورالعمل‌های مدون ابلاغ شده، در تعامل مستمر و موثر با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و نیز حوزه‌های ستادی مرتبط، توسط مرکز توسعه، هماهنگی و ارزیابی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری صورت می‌پذیرد.
نتایج کامل رتبه‌بندی کشوری فعالیت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۲ از اینجا و نتایج ارزشیابی و رتبه بندی مراکز تحقیقاتی از اینجا در دسترس است.