خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماجرای دردسرهای هوش مصنوعی و اعتراض خانواده خسرو شکیبایی

مشرق | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 14 بهمن 1403 - 15:52
از وقتی توانمندی هوش مصنوعی در شبیه‌سازی صدا و تصویر عیان شد یکی از مهم‌ترین بحث‌ها حق کپی رایت یا به نوعی اجازه برای شبیه‌سازی از چهره‌های مشهور بود که حالا این دغدغه با آنچه در افتتاحیه پرماجرای جشنواره فیلم فجر رخ داد، برای چهره‌های درگذشته شکلی دیگر پیدا می‌کند.
شكيبايي،پوريا،ويديويي،افتتاحيه،خسرو،هوش،مصنوعي،جشنواره،اشاره

به گزارش مشرق، از مدت‌ها قبل هوش مصنوعی در تقلید یا زنده سازی صدای زیادی از خوانندگان از دنیا رفته ایرانی هنرنمایی کرده بود اما در عرصه تصویر شاید آنقدر ماجرا جدی نبود که باعث گله‌مندی کسی شود.
اما حالا افتتاحیه جشنواره فیلم فجر این بهانه را به وجود آورده و خانواده خسرو شکیبایی از نحوه شبیه‌سازی این هنرمند فقید انتقاد کردند.
به تازگی پوریا شکیبایی پسر زنده یاد خسرو شکیبایی با انتشار ویدیویی در فضای مجازی بیان کرده که در روزهای گذشته ویدیویی برای او ارسال و نارضایتی‌هایی نسبت به آن مطرح شده است.
این ویدیو به شب افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در تالار وحدت اشاره دارد که در بخش یادبود هنرمندان درگذشته سینما تصویری به نمایش درآمد که در آن خسرو شکیبایی شبیه سازی شده با هوش مصنوعی با اشاره به اینکه پوستر خوبی برای جشنواره طراحی شده، همه را به مهربانی دعوت و تاکید می‌کند، آنجایی که او در آن هست به اندازه کافی برای دروغ و حسادت و کلک چوب دارند.
حالا پوریا شکیبایی در ویدیویی کوتاه با بیان اینکه به خاطر ناراحتی زیاد مادرش این پیام را منتشر کرده، گفته است که بهتر بود در تولید چنین محتوایی صداقت در کلام و معرفت در امانتداری رعایت می‌شد.
او همچنین اشاره کرده که با خودش و مادرش هیچ تماسی گرفته نشده و شاید اگر این اتفاق می‌افتاد کمک بهتری برای خلق یک اثر مقبول‌تر صورت می‌گرفت.
آنچه پوریا شکیبایی نسبت به آن اعتراض دارد در همان شب افتتاحیه هم به دلیل کیفیت شبیه‌سازی مورد نقد قرار گرفته بود ولی به نظر می‌رسد از این پس تولید محتواهایی با استفاده از هوش مصنوعی به کاری رایج بدل می‌شود، چرا هم که در دسترس‌تر است و هم سهل‌تر، ضمن اینکه امکان بروز خلاقیت بیشتری را فراهم می‌کند اما شاید درست‌تر این باشد که حداقل در استفاده از چهره‌های خاص به نحوی دیگر عمل شود.