اعتراض به انتصاب سرپرست علومپزشکی کردستان؛ غیرقانونی است؟ - تسنیم
برخی اعضای هیئت علمی و مدرسین دانشگاه علوم پزشکی کردستان با ارسال نامه ای خطاب به حجت الاسلام خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، انتصاب سرپرست علوم پزشکی استان را غیرقانونی دانستند و خواستار مداخله برای اصلاح آن شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 19 دی ماه امسال در حکمی دکتر شعله شاهغیبی را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان منصوب کرد، انتصابی که جدا از نارضایتی اعضای هیئت علمی به خاطر نداشتن یک روز سابقه مدیریت اجرایی فرد منتسب، سئوالاتی را به دنبال دارد.
در حکم انتصاب آمده که شاهغیبی متولد 1338 و دارای سوابقی پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز 1365، تخصص زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز 1369، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز 1369 تا 1372، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و انتشار بیش از 50 مقاله فارسی و انگلیسی در مجلات معتبر داخلی و بینالمللی را دارد اما غافل از یک روز سابقه اجرایی!
نداشتن سابقه مدیریت اجرایی برای سکاندار دستگاهی که 350 عضو هیئت علمی و بیش از 13 هزار نفر پرسنل دارد، انتقادات جمعی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه را در پی داشته است و در همین زمینه طی نامهای که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است، خطاب به دکتر خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار اجرای قانون و جلوگیری از این انتصاب شدهاند.
در این نامه آمده؛ احتراما با عنایت به نقش اساسی دانشگاهها در اعتلای فرهنگ و ارتقای علمی کشور انتخاب صحیح و قانونمند رئیس دانشگه در ایجاد انگیزه و پیشبرد اهداف مورد نظر اهمیت بسزایی دارد.
متأسفانه در انتخاب دکتر شعله شاهویسی به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان مغایر با حداقل دو بند از آئیننامه جامع مدیریت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی میباشد.
در بند "ب - 3" شرایط عمومی رئیس موسسه حداکثر سن 65 سال تمام در زمان انتصاب ذکر شده است در حالیکه خانم دکتر شعله شاهویسی حداکثر سن را رد نمودهاند.
لذا با توجه به این بند انتخاب این فرد دارای اشکال میباشد، هر چند برای این بند امکان اثتثنا ذکر شده است ولی با عنایت به شناخت کامل نسبت به توانایی مدیریتی و شرایط جسمانی ایشان و وضعیت نابسامان دانشگاه که نیاز به تلاشی دوچندان دارد، بنظر نمیرسد اعمال اثتثنا برای ایشان منطقی باشد و بتواند ذهن اعضای هیئت علمی را اقناع نماید.
در بند 3 شرایط اختصاصی داشتن دو سابقه اجرایی در دانشگاهها الزامی لحاظ شده است حال آنکه خانم دکتر در طول سنوات خدمتی 34 ساله خود فقط مدیرگروه بودهاند و هیچ سابقه اجرایی ندارند با توجه به اینکه این بند به صورت قطعی الزامی بوده و استثنا ندارد، لذا انتصاب ایشان با نص صریح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مغایرت دارد.
جامعه علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از این شورا انتظار دارد خطای واضح وزارت بهداشت را تصحیح نموده و تمکین از قانون را به این وزارت یادآوری فرمایند و خواسته به حق اعضای هیئت علمی را در رعایت قانون آن هم در انتخاب مهمترین جایگاه دانشگاه برآورده فرمایید.
محسن فتحی نماینده مردم سنندج در مجلس در اینباره گفت: مجمع نمایندگان استان دخالتی در این انتصاب نداشته است.
وزارت بهداشت برای انتخاب رئیس دانشگاه با افرادی مصاحبه انجام داد اما در نهایت، این انتصاب با موافقت استاندار کردستان انجام شد.
خبرنگار تسنیم، در حاشیه نشست اخیر استاندار کردستان با اصحاب رسانه نیز این موضوع را از استاندار پیگیری کرد که با لبخندی پاسخ داد: خانم است دیگر!
حال باید منتظر ماند و دید که شورای عالی انقلاب فرهنگی چه تصیمی اتخاذ میکند.
انتهای پیام/481/