خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پایگاه فضایی چابهار، دروازه ورود به بازار بین‌المللی پرتاب

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 14 بهمن 1403 - 22:23
به گفته رئیس سازمان فضایی، پایگاه چابهار دروازه ورود ایران به بازار‌های بین‌المللی پرتاب برای توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای است.
ماهواره،فضايي،پرتاب،رئيس،سازمان،عملكرد،كشور،مدار،پايگاه،موفق ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - صبح امروز مراسم روز فناوری فضایی، با حضور مقام ریاست جمهور، وزیر ارتباطات، وزیر دفاع، رئیس سازمان فضایی و سایر مقامات لشکری و کشوری در وزارت ارتباطات برگزار شد.
حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور در این مراسم، مطرح کرد: «در ۱۴ بهمن سال ۱۳۸۷ ماهواره امید با ماهواره‌بر سفیر پرتاب شد و ما این روز را به نوعی سال تحویل سازمان فضایی ایران و مجموعه فضایی کشور می دانیم»
او ادامه داد:«در اسفند ۱۴۰۲ پرتاب موفقیت آمیز ماهواره پارس یک را داشتیم که یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری طیف رنگی ۱۵ متر است که با قابلیت تصویربرداری از سطح زمین برای اهداف مختلف کشاورزی، محیط زیست و مدیریت منابع در مدار تزریق شد.
تست‌های متعدد انجام شد و براساس عملکرد این ماهواره، ماهواره نمونه دوم این ماهواره که امروز معرفی شد، طراحی و تولید شد.»
حسن سالاریه گفت: «پرتاب موفقیت آمیز ماهواره چمران را داشتیم که یک ماهواره تحقیقاتی است که با هدف بررسی عملکرد زیرسیتم های مربوط به کنترل و اصلاح مدار این پرتاب انجام شد توسط ماهواره بر قائم صد که یک ماهواره بر با سوخت جامد است .
از دو‌حیث این اتفاق که در شهریور امسال رخ داد بسیار مهم بود یکی اینکه پرتاب سه باره متوالی ماهواره بر قائم صد با موفقیت انجام شد و به نوعی برای ما تثبیت عملکرد این ماهواره بر بپد.
و مورد دیگر هم عملکرد موفقیت آمیز ماهواره چمران بود که برای اولین بار تست های اصطلاح مداری توسط این ماهواره انجام شد»
رئیس سازمان فضایی ایران بیان کرد:« در آبان ۱۴۰۲ دو ماهواره کوثر و هد هد را داشتیم که برای اولین بار ساخت کامل ماهواره توسط بخش خصوصی انجام شده بود و بخش خصوصی در تعامل با بخش بین‌الملل است ماهواره ها را پرتاب کرد.
ماهواره کوثر سنجشی و ماهواره هدهد، ماهواره مخابراتی با هدف ارتباطات و اینترنت اشیا بود.»
حسن سالاریه گفت:«آذر ۱۴۰۳ همکاران ما در سازمان هوافضای وزارت دفاع تزریق ۳۰۰ کیلوگرم جرم در مدار پایین را برای اولین بار انجام دادند که تاکنون انجام نشده بود»
رئیس سازمان فضایی درباره پایگاه پرتاب چابهار، تحت عنوان پایگاه شهید رئیسی، مطرح کرد: «این فاز با پیشرفتی نزدیک به 80 درصد، تا اواخر امسال آماده بهره‌برداری خواهد شد.
پایگاه چابهار یک زیرساخت کلیدی و حیاتی برای کشور محسوب می‌شود، زیرا موقعیت جغرافیایی آن در سواحل مکران، امکان دسترسی به مدارهایی با شیب‌های مختلف، از 45 درجه تا بیش از ۱۰۰ درجه را فراهم می‌کند.
این ویژگی، پایگاه چابهار را به دروازه ورود ایران به بازارهای بین‌المللی پرتاب تبدیل کرده و برای توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای و ارائه خدمات فضایی بین‌المللی اهمیت ویژه‌ای دارد.»
محرم غیاثوند، رئیس گروه فضایی صاایران، در مراسم روز ملی فناوری فضایی بیان کرد:« ما به دنبال توسعه صنعت فضایی هستیم تا خدمات فضایی را با کیفیت و در زمان مناسب به مردم ارائه دهیم؛ این مسیر پیچیده است، چراکه از فناوری‌های برجسته دنیا به شمار می رود و ۱۰ الی ۱۲ کشور در این چرخه حضور دارند.»
رئیس گروه فضایی صاایران اضافه کرد:« تمام ماهواره هایی که در مدار قرار می‌گیرند برای این است که عملکرد آنها در فضا سنجیده شود تا در ماهواره های عملیاتی مورد استفاده قرار گیرند.»
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشور در این مراسم به اهمیت علم در جایگاه انسان اشاره کرد و علم و عمل را مهم‌ترین تفاوت انسان با سایر موجودات دانست،
او تاکید کرد کسانی که علم و اعتقاد و تعصب نسبت به سرزمین خود را همزمان با هم دارند می‌توانند عزت و سربلندی ایران اسلامی را رقم بزنند و ما باید در این زمینه از آنان حمایت کنیم.